29/03/2024

Συνάντηση Πούτιν Ερντογάν- Δεν ξέραμε πως ήταν εκεί οι Τούρκοι στρατιώτες λέει η Ρωσία

Δεκάδες Τούρκοι στρατιώτες έχασαν τη ζωή τους σε αεροπορική επιδρομή στη Συρία, καθώς κανείς δεν ήξερε ότι ήταν εκεί, είπε ο Πούτιν στον Ερντογάν, τονίζοντας ότι η κρίση στη Συριακή επαρχία είναι τόσο έντονη που χρειάζεται μια προσωπική συζήτηση μεταξύ των δύο ηγετών.

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για το θάνατο 34 Τούρκων στρατευμάτων στην αεροπορική επιδρομή της περασμένης εβδομάδας στη πόλη Idlib κατά την διάρκεια της συνάντησης των δυο πολιτικών 

“Δυστυχώς, όπως σας είπα ήδη σε μια τηλεφωνική συνομιλία, κανείς, συμπεριλαμβανομένων των συριακών στρατευμάτων, δεν γνώριζε για την τοποθεσία τους”, επανέλαβε ο Ρώσος πρόεδρος.

 

“Πρέπει να συζητήσουμε όλη την τρέχουσα κατάσταση, ώστε να μην επαναληφθεί και να μην βλάψει τις σχέσεις μας”, τόνισε ο Βλάντιμιρ Πούτιν και είπε πως η Ρωσία, τόνισε, “τιμά” τους δεσμούς της με την Τουρκία.

Ο Ερντογάν, με τη σειρά του, χαιρέτισε τη σημασία της συνάντησης εκτιμώντας πως “τα βήματα που θα γίνουν σήμερα και οι αποφάσεις μας αναμφισβήτητα θα διευκολύνουν την κατάσταση”.

Ενώ η πολυαναμενόμενη συνάντηση ξεκίνησε μάλλον ήρεμα διπλωματικά, πληροφορίες λένε πως οι εξελίξεις δείχνουν ότι μάλλον υπάρχουν κάποιες ρωγμές στους δεσμούς Τουρκίας-Ρωσίας, καθώς η Άγκυρα απαίτησε από τη Μόσχα να πιέσει τον πρόεδρο της Συρίας Μπασάρ Ασάντ να σταματήσει τις εχθροπραξίες στη πόλη Idlib και η Μόσχα κατηγόρησε την τουρκική πλευρά ότι δεν ανταποκρίθηκε στην υπόσχεσή της να ξεκαθαρίσει τη «ζώνη απαξίωσης» των τζιχάντικων ομάδων.

H συνάντηση  πραγματοποιείται κεκλεισμένων των θυρών.  Θα ακολουθήσει διευρυμένη συνάντηση, με τη συμμετοχή των δύο αντιπροσωπειών  

Σημείωση: Οι πληροφορίες από το RUSSIA TODAY και οι φωτογραφίες από την επίσημη σελίδα της τουρκικής κυβέρνησης

Geopolitics Editorial Team 

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Geopolitics & Daily News Copyrights Reserved 2024