19/06/2024

Το Geopolitics & Daily News χορηγός επικοινωνίας στο 10o Συνέδριο Οργανικών Ηλεκτρονικών

Tο 10ο Συνέδριο και έκθεση για τη Βιομηχανία των Εύκαμπτων & Εκτυπωμένων Ηλεκτρονικών (Στοχεύοντας την Ενέργεια, Διαδίκτυο των Πραγμάτων, Φορέσιμες Τεχνολογίες, Ηλεκτρονικά…)”  το οποίο θα λάμβανε χώρα στις 30 Μαρτίου 2020 στο Ξενοδοχείο Divani Caravel στην Αθήνα, θα πραγματοποιηθεί τελικά στις 5 Οκτωβρίου 2020 (καθώς τα έκτακτα μέτρα για τον κορονοϊό επιβάλλουν την αλλαγή ημερομηνίας). 

Το Geopolitics and Daily News ως χορηγός επικοινωνίας θα σας ενημερώνει για όλες τις εξελίξεις που αφορούν τη συγκεκριμένη διοργάνωση.

 

Το συνέδριο διοργανώνεται από τον Ελληνικό Σύνδεσμο Οργανικών & Εκτυπωμένων Ηλεκτρονικών ΗΟΡΕ-Α (www.hope-a.com) και το Εργαστήριο Νανοτεχνολογίας LTFN του ΑΠΘ (www.ltfn.gr) και θα φέρει κοντά διεθνώς αναγνωρισμένους Επιστήμονες, Μηχανικούς, Ειδικούς από τον χώρο των Επιχειρήσεων, Επενδυτές, Φορείς διαμόρφωσης Πολιτικών, Εκπροσώπους Εθνικών και Ευρωπαϊκών Αρχών και νέους Επιχειρηματίες για να συζητήσουν, να σχηματίσουν δίκτυα και να εγκαθιδρύσουν τη Στρατηγική και την απαιτούμενη Πολιτική για την ενδυνάμωση της ραγδαία αναπτυσσόμενης Βιομηχανίας των Εύκαμπτων & Εκτυπωμένων Ηλεκτρονικών με τις αμέτρητες εφαρμογές σε Ενέργεια, Διαδίκτυο των Πραγμάτων, Φορέσιμες Τεχνολογίες, Ηλεκτρονικά κ.α.

 

 

Τα θέματα του συνεδρίου αποτελούν:

 • Ο τομέας των Εύκαμπτων & Εκτυπωμένων Ηλεκτρονικών και Φωτονικών και οι σχετικές δραστηριότητες
 • 3D Εκτυπωμένα Ηλεκτρονικά σε Λειτουργικά Προϊόντα και Λύσεις
 • Προηγμένα υλικά, ημιαγωγοί, ηλεκτρόδια, υλικά υψηλού φραγμού, μελάνια και βιο-μελάνια
 • Ενεργειακά Αυτόνομα Συστήματα, στην Ηλεκτρονική, τον Τουρισμό, τη Γεωργία, την Άμυνα κλπ
 • Κατασκευές και Διαδικασίες στα Εύκαμπτα Οργανικά & Εκτυπωμένα Ηλεκτρονικά
 • Ενέργεια και Φωτισμός για Έξυπνα Κτήρια, Αυτοκινητοβιομηχανία, Θερμοκήπια, Υγεία, κλπ
 • Έξυπνες Πόλεις, Διαδίκτυο των Πραγμάτων (ΙοΤ)
 • Έξυπνα Υφάσματα, Μόδα και Φορέσιμες Τεχνολογίες
 • Αισθητήρες και Βιοαισθητήρες σε Wearables, IoT, Υγεία, Γεωργία
 • Έξυπνη Συσκευασία και Ασφάλεια
 • Συστήματα αυτοματισμού και ρομποτικής για Κατασκευές Μηδενικών Σφαλμάτων
 • Εκτυπωμένα Ηλεκτρονικά και Αυτοματισμοί
 • Εργαλεία για τον Ψηφιακό Μετασχηματισμό της Βιομηχανίας
 • Σύνδεσμοι και Clusters στα Εύκαμπτα & Εκτυπωμένα Ηλεκτρονικά Παγκοσμίως
 • Επιχειρηματικές δραστηριότητες στα Εύκαμπτα & Εκτυπωμένα Ηλεκτρονικά
 • Ευκαιρίες Χρηματοδότησης & Εμπορικής Αξιοποίησης

Ο Ελληνικός Σύνδεσμος Οργανικών & Εκτυπωμένων Ηλεκτρονικών ΗΟΡΕ-Α, αριθμεί 40 εταιρείες από την Ελλάδα και ένα δίκτυο άνω των 2000 εταιρειών υψηλής τεχνολογίας από όλο τον κόσμο, μέσα από τις Συμφωνίες Συνεργασίας που έχει συνάψει με τους αντίστοιχους Συνδέσμους της Γερμανίας, της Γαλλίας, της Ιαπωνίας, της Κίνας, της Κορέας και του Καναδά. Οι δράσεις και οι σκοποί του ΗΟΡΕ-Α έγκεινται στη δημιουργία και διαχείριση ενός δικτύου εταιρειών και Ερευνητικών Ιδρυμάτων στα Οργανικά & Εκτυπωμένα Ηλεκτρονικά στην Ελλάδα, την ανάπτυξη δεσμών μεταξύ Έρευνας, Καινοτομίας & Βιομηχανίας, τη δημιουργία νέων εφαρμογών & roadmap, την εκπροσώπηση του τομέα σε εθνικό και διεθνές επίπεδο, τη διάχυση πληροφοριών από τις αγορές, την προσέλκυση επενδύσεων, την υποστήριξη των μελών του σε νέες αγορές, τη διοργάνωση Εκθέσεων, Workshop, εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων και τη συνεργασία με φορείς ενεργούς στον τομέα παγκοσμίως. Πρόεδρος του Συνδέσμου Οργανικών & Εκτυπωμένων Ηλεκτρονικών Ελλάδος ΗΟΡΕ-Α είναι ο Καθ. Στέργιος Λογοθετίδης.

Το Εργαστήριο Νανοτεχνολογίας LTFN, από την ίδρυση του το 1991, αποτελεί ένα διεθνώς αναγνωρισμένο Κέντρο Αριστείας που κατευθύνει την Έρευνα, την Τεχνολογία και την Καινοτομία στους τομείς των Νανοτεχνολογιών, των Οργανικών Ηλεκτρονικών, της Νανοϊατρικής, με μοναδικές στον κόσμο ερευνητικές εγκαταστάσεις και πιλοτικές γραμμές παραγωγής υλικών, συστημάτων και διατάξεων (αξίας άνω των 40 εκ. ευρώ). Το Εργαστήριο LTFN έχει δημιουργήσει στην περιοχή της Κ. Μακεδονίας ένα μοναδικό οικοσύστημα Τεχνολογίας και Επιχειρηματικότητας, το οποίο περιλαμβάνει:

1)    τον συντονισμό περισσότερων από 120 Ευρωπαϊκών και Εθνικών R&D Προγραμμάτων άνω των 100 εκ. ευρώ,

2)    ένα ανθρώπινο δυναμικό 40 νέων και έμπειρων ερευνητών και τεχνικών,

3)    το πολυ-γεγονός NANOTEXNOLOGY που διοργανώνει για 17 συναπτά έτη και έχει φέρει περισσότερους από 15.000 διακεκριμένους επιστήμονες, μηχανικούς, εκπροσώπους της Βιομηχανίας, και φορείς διαμόρφωσης πολιτικών, από 60 χώρες, στη Θεσσαλονίκη,

4)    το Παγκόσμιο Δίκτυο Έρευνας & Καινοτομίας NanoNet με >620 μέλη από όλη την Υδρόγειο,

5)    το Διατμηματικό & Διεπιστημονικό Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών Νανοεπιστήμες & Νανοτεχνολογίες,

6)    τις ΜΜΕ και Start-Up Εταιρείες Organic Electronic Technologies PC, BL NanoBiomed, DEFINE και Nanotypos, τις οποίες ίδρυσαν μέλη και συνεργάτες του Εργαστηρίου LTFN,

7)    τη λειτουργία του Digital Innovation Hub-Nanotechnology Lab LTFN, όπου θα αξιοποιηθούν οι παραπάνω υποδομές και φορείς προκειμένου να παρέχονται καινοτόμες υπηρεσίες σε επιχειρήσεις για να αναβαθμιστούν σύμφωνα με τις επιταγές της νέας Ψηφιακής Εποχής.

Περισσότερες πληροφορίες  στη σελίδα: http://www.ltfn.gr/conference/

 

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Geopolitics & Daily News Copyrights Reserved 2024