29/03/2024

Ινστιτούτο Κοχ : Η πανδημία του COVID19 θα διαρκέσει δύο χρόνια -ελπίδες για εμβόλιο

According to RKI President Lothar Wieler (pictured today), the length of time depends on how many people develop immunity after contracting the virus, how many more people contract the illness and how long it takes to develop a vaccine/ https://www.dailymail.co.uk

Η πανδημία του COVID19 είναι πιθανό να χρειαστεί περίπου δύο χρόνια μέχρι να ολοκληρώσει την πορεία της, δήλωσε o Λόταρ Βίλερ (Lothar H. Wieler), πρόεδρος του Ινστιτούτου Ρόμπερτ Κοχ,και πρόσθεσε πως πολλά θα εξαρτηθούν από την ταχύτητα με την οποία θα αναπτυχθεί ένα εμβόλιο κατά του ιού.

 Και πρόσθεσε πως το 60% με 70% του παγκόσμιου πληθυσμού θα μολυνθεί, θα αναρρώσει και θα αποκτήσει αντισώματα, αλλά είναι αδύνατο να πούμε πόσο γρήγορα θα συμβεί αυτό.

Ο ίδιος είπε πως, χωρίς τα αυστηρά μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης που ανακοινώθηκαν  από την καγκελάριο Άγγελα Μέρκελ, η Γερμανία θα μπορούσε να βρεθεί με εκατομμύρια κρούσματα του κοροναϊού.

«Θέλουμε να το αποφύγουμε αυτό», είπε και πρόσθεσε πως το ινστιτούτο αυξάνει το επίπεδο κινδύνου στη Γερμανία σε «υψηλό».

Είπε ακόμη πως τα νοσοκομεία θα πρέπει να διπλασιάσουν, τουλάχιστον, τις δυνατότητες των μονάδων τους εντατικής θεραπείας, καθώς ένα στα πέντε κρούσματα είναι σοβαρό.


 

Τρεις εταιρείες στη μάχη του εμβολίου

BioNTech, CureVac και Moderna είναι οι τρεις εταιρείες βιοτεχνολογίας (οι δυο πρώτες γερμανικές και η τρίτη αμερικάνικη) που δίνουν ελπίδες για το εμβόλιο πρόληψης του COVID 19.

Οπως μεταδίδει το CNBC, και οι τρεις από αυτές τις εταιρείες ειδικεύονται στη θεραπευτική «αγγελιοφόρο RNA», όπου τα μόρια mRNA χρησιμοποιούνται για να καθοδηγήσουν το σώμα έτσι ώστε να παράγει τη δική του ανοσολογική απόκριση για την καταπολέμηση διαφορετικών ασθενειών. Αυτός ο τύπος εμβολίου μπορεί δυνητικά να αναπτυχθεί και να παραχθεί πιο γρήγορα από τα παραδοσιακά εμβόλια.

 

Η BioNTech είναι μία γερμανική εταιρεία βιοτεχνολογίας που ανακοίνωσε πρόσφατα δύο στρατηγικές εταιρικές συνεργασίες για την προώθηση της ανάπτυξης εμβολίου. Προχώρησε σε συνεργασία με τη Fosun Pharma για να προωθήσει τις προσπάθειες στην Κίνα και με την Pfizer για να κάνει το ίδιο εκτός Κίνας.

Οι αναλυτές της τράπεζας Berenberg δήλωσαν εντυπωσιασμένοι από τις προσπάθειες της εταιρείας να προχωρήσει γρήγορα σε συμμαχία με μια κορυφαία φαρμακευτική εταιρεία στην Κίνα, γεγονός που θεωρούν σημαντική επιβεβαίωση της πλατφόρμας τεχνολογίας mRNA της BioNTech.

Η CureVac είναι μία μη εισηγμένη γερμανική εταιρεία που σκοπεύει να ξεκινήσει δοκιμές πειραματικού εμβολίου σε ανθρώπους αυτό το καλοκαίρι. Αφότου βρέθηκε μεταξύ διασταυρούμενων πυρών μεταξύ Γερμανίας και ΗΠΑ, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή υποσχέθηκε οικονομική ενίσχυση ύψους 80 δισ. ευρώ για να τη βοηθήσει να κυκλοφορήσει το προϊόν στην Ευρώπη.

Η Moderna είναι μία εταιρεία βιοτεχνολογίας με έδρα τη Μασαχουσέτη και συνεργάζεται με το Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας των ΗΠΑ. Ξεκίνησε την πρώτη δοκιμή τη Δευτέρα, στο Σιάτλ.

 

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Geopolitics & Daily News Copyrights Reserved 2024