19/06/2024

Τούρκος παρουσιαστής: “Η Ελλάδα δρα ως πληρωμένος δολοφόνος για χριστιανούς σταυροφόρους”

Γράφει ο Πέτρος Κράνιας

Η γραφικότητα πλέον αγγίζει τα όρια του δικτάτορα της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιονγκ Ουν, καθώς ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και οι αυλικοί του παλεύουν με νύχια και με δόντια, σε μία προπάθεια να απεικονίσουν την Ελλάδα ως τον “διάβολο επί γης”, στο θέμα του προσφυγικού, τακτική που ακολουθούσαν μέχρι πριν λίγο καιρό για τις ΗΠΑ και τα iPhone, για τον Φετουλάχ Γκιουλέν, για το κινεζικό καθεστώς και τη στάση του απέναντι στους Ουιγούρους, ή για το Ισραήλ και τη στάση του απέναντι στους Παλαιστινίους και τη Χαμάς.

“Η ελληνική καταπίεση συνεχίζεται. Στις μέρες μας η Ελλάδα δρα ως πληρωμένος δολοφόνος για χριστιανούς σταυροφόρους”, λέει στην πρωινή του εκπομπή στο Ahaber, ο Ερκάν Ταν, παρουσιαστής της πρωινής εκπομπής του καναλιού, το οποίο δρα ως ανεπίσημος εκπρόσωπος Τύπου του Τούρκου προέδρου, αφ’ ης στιγμής δεν υπάρχει δυνατότητα για δημοσιογραφία στην Τουρκία.

 

 

Ο Ταν σκόπιμα δεν αναφέρει ποιος έστειλε τους πρόσφυγες, τους μετανάστες και κάθε λογής τύπο, από το εσωτερικό της Τουρκίας, από τα σύνορα με τη Συρία, ως τις Καστανιές και τον Έβρο. Ο Ταν φυσικά “αγνοεί” το γεγονός ότι το καθεστώς Ερντογάν έχει οπλίσει τουλάχιστον 20.000 μουσουλμάνους Ουιγούρους, οι οποίοι μέχρι πρότινος πολεμούσαν στο σύνολό τους στην Ιντλίμπ, για λογαριασμό του, στις τάξεις των τζιχαντιστικών ομάδων. “Αγνοεί” το γεγονός ότι ο Φετουλάχ Γκιουλέν, που κατηγορείται από τον Τούρκο πρόεδρο για οργάνωση πραξικοπήματος, μέχρι πριν κάποια χρόνια ήταν συνεργάτης του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, όπως φυσικά “αγνοεί” επίτηδες το γεγονός ότι  η Παλαιστινιακή Χαμάς, εξαπολύει επιθέσεις, χρησιμοποιώντας το τουρκικό έδαφος ως ορμητήριο, επιτρέποντας μάλιστα στον ηγέτη της οργάνωσης, Σαλέχ αλ-Αρούρι να διαμένει εκεί.

Ο ίδιος άνθρωπος είχε πει στις 12 Μαρτίου ότι “η Δύση δεν είναι το όνομα του πολιτισμού, είναι ένα πλήρες ψέμα, αλλά μάλλον το όνομα των δολοφόνων, των βαρβάρων,των κανιβάλων,των εχθρών των Τούρκων και των Μουσουλμάνων”.Αλλά ακόμα και αν αφήσουμε τα παραπάνω εκτός της εξίσωσης, ο Ερκάν Ταν είναι διάσημος όχι μόνο γιατί δουλεύει στο κανάλι κωμωδία της τουρκικής τηλεόρασης, ιδιοκτησίας Ερτογάν, αλλά γιατί έχει μείνει στην ιστορία ως ο “δημοσιογράφος” που είπε: “Με τη βοήθεια του Αλλάχ, δεν σταματάμε, θα συνεχίσουμε τον δρόμο μας. Μέχρι τον θάνατο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν”, το καλοκαίρι του 2019, επί των ημερών έναρξης των τουρκικών εισβολών στη Συρία.

πηγή:Capital.gr 

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Geopolitics & Daily News Copyrights Reserved 2024