28/03/2024

Κορονοϊός-Ερντογανιός: Η διπλή πολιορκία

Η Αγία Σοφία, μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς, για πολλοστή φορά απειλείται να μετατραπεί σε τζαμί.

Γράφει ο Πέτρος Μακρής

Η τιτάνια μάχη που δίνει ο ιατρικός μας κόσμος, μαζί με τον ελληνικό λαό, κατά του Covid-19 και μάλιστα με αξιέπαινα έως τώρα αποτελέσματα, δεν πρέπει να περιορίζεται μόνον στην απειλή, κατά της υγείας και της ζωής μας.

Φαίνεται, πως κάπως ξεχαστήκαμε με την μονόπλευρη μονομαχία με τον κορωνοϊό. Ίσως, γιατί παρασυρθήκαμε συναισθηματικά από την από αρχαιοτάτων χρόνων εθιμική ανακωχή, στα πεδία των θανατηφόρων μαχών, μεταξύ αντιπάλων, όταν οι αντιμαχόμενοι κρίνουν σκόπιμη την έστω και προσωρινή παύση του πυρός.

Όμως, από ποιον περιμένουμε αυτήν ανακωχή, για την οποίαν άλλωστε προέτρεψε εντελώς πρόσφατα την κοινωνία των εθνών λόγω της πανδημίας του Covid-19 ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες…

Μήπως από τον αιμοσταγή χαλίφη της Άγκυρας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν; Δηλαδή από αυτόν τον πρόεδρο της γειτονικής κοινοβουλευτικής δικτατορίας και του στρατοκρατικού επεκτατισμού;

Εάν ένα μικρό τμήμα του πολιτικού μας κόσμου, αλλά και της κοινωνίας μας απαξιώνουν ν’ αμυνθούν στην Ερντογανική απειλή, για δικούς τους ψυχολογικούς λόγους ή από πολιτική μικροψυχία, αυτό δεν αναιρεί την μέχρι προχτές σθεναρή και ομόθυμη αντιπαράταξη του 80% των Ελλήνων στον βάρβαρο και απολίτιστο Ερντογανικό ισλαμικό φονταμενταλισμό.

Ένας «μικροπρεπής» νέο-Σουλεϊμάν

Έτσι, αντί να σιγήσουν οι σειρήνες του αμυντικού, μας συναγερμού, για την πολιορκία των ελληνικών, ταυτόχρονα και Ευρωπαϊκών συνόρων στον Έβρο, οι ίδιες αυτές σειρήνες ηχούν τώρα πιο εκκωφαντικά, για την ερντογανική φασιστική απειλή στο μαλακό αυτό συνοριακό υπογάστριο της ΝΑ Ευρώπης. Και αυτό αναγορεύει τον Ερντογάν και το φασιστικό μιλιταριστικό του επιτελείο σε ωμό και βάναυσο παραβάτη των κανόνων της ιερής ανακωχής!

Η ελληνική συνοριακή εθνοφυλακή, μαζί με τη δύναμη της αυστριακής FRONTEX, σε αυτά τα κρίσιμα 24ωρα του διπλού ερντογανικού και Covid-19 ιού, είναι οι αδιάψευστοι αυτόπτες και αυτήκοοι μάρτυρες της νέας πολιορκίας της Ευρώπης, όχι από τον αγρίως εκδιωχθέντα από τις πύλες της Βιέννης Σουλεϊμάν τον Μεγαλοπρεπή στις 12 Σεπτεμβρίου 1683, αλλά από τον Ερντογάν τον Μικροπρεπή, στη δική μας πλιατσικολογική του επιδρομή, στα Ευρωπαϊκά-ελληνικά σύνορα του Έβρου.

Σε 24ωρη βάση ο βομβαρδισμός, από τη στρατοχωροφυλακή και το παρακράτος του Ερντογάν, της ελληνικής μεθορίου, με βολίδες χημικών και δακρυγόνων.

 

Άξιος εύφημης μνείας για τη δημιουργία του ελληνοαυστριακού αμυντικού διδύμου στο χώρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι χωρίς αμφιβολία ο ίδιος ο καγκελάριος της Αυστρίας Σεμπάστιαν Κουρτς.

Ο σημερινός αυστριακός ηγέτης, με τη συνδρομή του αυτή, προς τους Έλληνες αμυντικούς συμπολεμιστές του τελεί αναδρομικά ένα τιμητικό μνημόσυνο στους αυστριακούς προγόνους του, που στη διπλή αιματηρή πολιορκία της Βιέννης, από τους επίδοξους κατακτητές της Ευρώπης με τα στίφη του Σουλεϊμάν του Μεγαλοπρεπούς, κυριολεκτικά τσάκισαν τους πολιορκητές, ανοίγοντας έτσι το δρόμο για τη σταδιακή διάλυση της οθωμανικής αυτοκρατορίας.

Τούρκοι κραυγαλέοι μουεζίνηδες, με πολιτική ενδυμασία, καλούν, με τις γνωστές ανατολίτικες κορώνες και με αμανετζίδικους λαρυγγισμούς του Τούρκους μουσουλμάνους, να προσευχηθούν στο εσωτερικό της Αγίας Σοφίας

Ερντογάν ο ιερόσυλος

Δυστυχώς, μέχρι στιγμής, τόσο από το επίσημο κράτος μας, όσο και από τους πνευματικούς και πολιτιστικούς μας φορείς, ο χαλίφης της Άγκυρας δεν έχει λάβει την παραμικρή ελληνική απάντηση, για την ιεροσυλία του βυζαντινού μνημείου παγκόσμιας κληρονομιάς που ονομάζεται ναός της Αγίας Σοφίας στην Κωνσταντινούπολη.

Ο αδίστακτος πειρατής της ανατολικής Μεσογείου, θλιβερή απογονική κατιούσα παραφυάδα του Χαϊρεντίν Μπαρμπαρόσα, χωρίς ίχνος ντροπής και τσίπας, αποπειράθηκε να μετατρέψει εντελώς πρόσφατα, την Αγία Σοφία σε μουσουλμανικό τέμενος προσευχής των θλιβερών του ομοϊδεατών. Λες και ξώμεινε η Τουρκία από τζαμιά. Κάθε σοκάκι και μιναρές!

 

Απλώς, ο Ερντογάν και η ψευδοσουνιτική του κομπανία βρήκαν την ευκαιρία, σχεδόν ανήμερα με την επέτειο της Εθνικής μας Παλιγγενεσίας, να μαγαρίσουν αυτό το μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς, που η UNESCO το περιέβαλε με την προστασία της και όχι να το ανέχεται σήμερα ως λάφυρο βάρβαρης εισβολής.

Επομένως, βαρύνονται για καταγγελία, σε διεθνές επίπεδο, αυτής της βαρβαρότητας οι ακόλουθοι φορείς.

–       Τα υπουργεία μας Πολιτισμού και Εξωτερικών με διαβήματα στην UNESCO, τον ΟΗΕ, την Ευρωπαϊκή Commission, το Συμβούλιο της Ευρώπης κ.ά.

–       Η Ακαδημία Αθηνών προς την UNESCO.

–       Οι πρυτανικές αρχές των ΑΕΙ προς την UNESCO.

–       Η ΕΣΗΕΑ και ΠΟΕΣΥ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών) και το Μορφωτικό ίδρυμα της ΕΣΗΕΑ προς την UNESCO και τις αδελφές δημοσιογραφικές ενώσεις της Τουρκίας, όπου  περιλαμβάνονται εκατοντάδες χειμαζόμενοι φυλακισμένοι και διωκόμενοι, δημοκρατικοί Τούρκοι δημοσιογράφοι. Ανάλογες καταγγελίες να γίνουν και προς τις Ευρωπαϊκές και διεθνείς ενώσεις δημοσιογράφων.

πηγή:in.gr

 

 

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Geopolitics & Daily News Copyrights Reserved 2024