19/04/2024

O κορονοϊός ως επιχείρηση Νοο-πολιτικής

Γράφει ο Γεώργιος Χ.Τορνικάντης

Πέρα από το γεγονός ενός υγειονομικού κινδύνου για τη δημόσια υγεία και την ασφάλεια των λαών με την έλευση του COVID-19, διανύουμε ως άνθρωποι και πολίτες με ελεύθερη βούληση και συναισθήματα ένα καθαρά νοητικό πόλεμο.

Όσο περνάει ο καιρός αυτό θα διαπιστώνεται όλο και περισσότερο από τους σκεπτόμενους ανθρώπους και από τα ανήσυχα πνεύματα, τα οποία δεν αποδέχονται το κρατικό αφήγημα για την δικαιολόγηση των ακραίων περιοριστικών μέτρων διερωτώμενοι για την νωχέλεια της κυβερνήσεως και την αργοπορία στο κλείσιμο των συνόρων με χώρες, οι οποίες επλήγησαν από τον κορονοϊό αλλά και για την άρνηση εναλλακτικών μεθόδων για την εντόπιση των προσβεβλημένων πολιτών και την ‘’επιθετική’’ θεραπεία της κοινωνίας αντί της καθολικής απαγόρευση των πολιτών παρά μόνο για τις απαραίτητες ανάγκες και τον μαζικό εγκλεισμό στα σπίτια τους.

Οι υπόλοιποι πολίτες, αμύητοι στα γεωπολιτικά παιχνίδια των ισχυρών και στις ψυχολογικές επιχειρήσεις των κέντρων εξουσίας, αθώοι, αφελείς, τρομοκρατημένοι και ευάλωτοι στις ψυχολογικές εκστρατείες των μέσων μαζικής εξαπάτησης, τα οποία αναπαράγουν συνεχώς εικόνες με αποτρεπτικό περιεχόμενο και εικόνες που προκαλούν λύπη ή φόβο (νοσηλευτές σε κατάσταση απογοήτευσης, διασωληνωμένους ασθενείς, μαζικά φέρετρα, κ.α.) διοχετεύοντας μία τρομολαγνεία και ασκώντας μια ψυχολογική βία που είχαμε να δούμε από την ‘’ανθρωπιστική κρίση’’ του 2015 και την εισβολή των ‘’προσφύγων’’ όπου μέσω των επιτήδειων εικόνων με παιδιά πνιγμένα, ανθρώπους να παλεύουν με τα κύματα και μάνες να οδύρονται, είχαν καταφέρει να προκαλέσουν συναισθηματική φόρτιση στον ελληνικό λαό, να τον ταυτίσουν με το ‘’προσφυγικό’’ κύμα λόγω της προσφυγικής καταγωγής της πλειοψηφίας του λαού μας και να τον αναγκάσουν σε σιωπηλή αποδοχή της καταστάσεως δίνοντας τον τίτλο του ‘’φιλάνθρωπου’’ σε αυτόν που δεν αντιδρούσε και αυτόν του ‘’μισάνθρωπου’’ που υποδείκνυε πως πρόκειται για μια ύπουλη επιχείρηση εποικισμού.
Τελικώς αποδείχθηκε πως η αλήθεια είναι πάντα πολύ πιο μακριά από εκεί που υποδεικνύουν τα μέσα μαζικής ‘’ενημέρωσης’’.

Που βρίσκεται όμως η αλήθεια;

Η αλήθεια βρίσκεται πάντα μπροστά μας αλλά εμείς δεν θέλουμε να τη δούμε λόγω προσωπικών εμμονών, επιθυμιών, φιλοδοξιών και συμφερόντων.

Και η αλήθεια είναι πως για να μεταδοθεί μια ψεύτικη είδηση και να στηθεί μια ψυχολογική επιχείρηση ή μια επιχείρηση νοο-πολιτικής θα πρέπει να υφίσταται πραγματικό γεγονός και πραγματικός κίνδυνος και πραγματικός πόνος, όμως η όλη στάση απέναντι στο θέμα και η διαχείριση της καταστάσεως έγκειται πάντα στη δύναμη και στη διάθεση των επικοινωνιακών κέντρων και στα συμφέροντα που εξυπηρετούν προς όφελος των κέντρων εξουσίας.

Όπως το 2015 υπήρχαν πράγματι πρόσφυγες, δηλαδή Σύριοι και Σύριες με παιδιά στις αγκαλιές τους που εγκατέλειψαν τη Συρία λόγω βομβαρδισμών αλλά μαζί με αυτούς παρεισφρήσανε και άλλοι εκατοντάδες χιλιάδες αγνώστου προελεύσεως, θρησκείας, τάξεως και προσωπικού βίου και οι ανεξέλεγκτες ροές τους κατευθύνθηκαν από Μ.Κ.Ο., τοπικούς παράγοντες, πολιτικά γραφεία και ιδρύματα (τύπου George Soros), έτσι και τώρα ο ιός είναι υπαρκτός και αποτελεί ένα ισχυρό μεταλλαγμένο ιό, ο οποίος μεταδίδεται πολύ γρηγορότερα από τους υπόλοιπους ιούς, έχει μεγαλύτερη αντοχή εκτός ανθρώπινου οργανισμού και έχει μεγαλύτερη θνησιμότητα κυρίως σε ευπαθείς ομάδες αλλά ο ιός δεν είναι τόσο θανατηφόρος όσο παρουσιάζεται, δεν έχει πλήξει όλες τις χώρες στον ίδιο βαθμό και δεν αντιμετωπίζεται με μαζική απομόνωση των πολιτών στις οικίες τους επ’ αόριστον.

Σύμφωνα μάλιστα και με το κλιμάκιο βιολογικού πολέμου της Ρωσίας που βρέθηκε στην Ιταλία, ανακοινώθηκε πως η Ιταλία υπέστη πλήγμα βιολογικού πολέμου και πως ο ιός στάθηκε μόνο η αφορμή κι όχι η βασική αιτία για την πυροδότηση μιας σειράς θανάτων σε συγκεκριμένες πόλεις της Ιταλίας.  

Η νέα αυτή επιχείρηση νοο-πολιτικής που εξαπλώθηκε σε όλο τον κόσμο έχει τους στρατηγικούς της στόχους και τους ψυχολογικούς της σκοπούς.
Oι στρατηγικοί στόχοι είναι:

1. Η ύφεση των εθνικών οικονομιών και η χρεωκοπία τους με σκοπό να ενταχθούν στο τραπεζικό σύστημα και να ελέγχονται μέσω του χρέους τους.
2. Η ανατροπή της πολιτικής ηγεσίας σε Η.Π.Α. , Ρωσία και Κίνα με σκοπό την εκλογή ξανά κυβερνήσεων με παγκοσμιοποιητικό προσανατολισμό και φιλικά προσκείμενοι στη Νέα Τάξη.
3. Την σταδιακή μεθόδευση του παγκόσμιου οικονομικού ΚΡΑΧ και την επανεκκίνηση της παγκόσμιας οικονομίας ώστε να μοιραστεί η τράπουλα ξανά στα χέρια των ισχυρών της γης.

Οι ψυχολογικοί σκοποί είναι:

1. H δημιουργία ανασφάλειας, αβεβαιότητας και αστάθειας στις μάζες με σκοπό την εύκολη επιβολή περιοριστικών μέτρων, την άρση πολιτικών δικαιωμάτων και την συλλογή προσωπικών δεδομένων.
2. Η αντίδραση των λαών και τα εθνικά αντανακλαστικά τους μπροστά σε ένα ‘’υποτιθέμενο’’ παγκόσμιο κίνδυνο ή μια εθνική αόρατη απειλή και τον τρόπο αποδοχής και προσαρμογής στη νέα κατάσταση.
3. Ο νοητικός αποπροσανατολισμός και το μούδιασμα της κοινής γνώμης από τα υπόλοιπα παγκόσμια δρώμενα, τα οποία κυλούν κανονικά και μεθοδικά, με σκοπό να περιέλθουν σε μια διαταραγμένη και διχαστική ψυχολογική κατάσταση κατά την διάρκεια και μετά το πέρας της μαζικής καραντίνας.

Μία κοινωνία η οποία βιώνει σε τόσο έντονο βαθμό και τόσο απροκάλυπτα και αιφνίδια την συνολική της απομόνωση εντός της οικίας της και χάνει από τη μια στιγμή στην άλλη την καθημερινότητα της και την αίσθηση σιγουριάς που την διακατείχε δεν μπορεί να οδηγηθεί παρά σε μια κατάσταση ψυχολογικής αναταραχής και νοητικής συγχύσεως μετά από μια τέτοια τραυματική εμπειρία, είναι όπως μια κοινωνία που βιώνει έναν πόλεμο ή μια κατοχή.

Πάνω σε αυτό το θέμα έχουν αναφερθεί πολλοί ψυχολόγοι, οι οποίοι γνωρίσουν ότι μετά την καραντίνα τα γραφεία τους θα κατακλυστούν από νέους πελάτες σε ουρές σαν αυτών των σούπερ-μάρκετ.

Η επιχείρηση αυτή νοο-πολιτικής δεν θα σταματήσει εδώ αλλά αποτελεί την εναρκτήρια περίοδο μιας νέας παγκόσμιας περιόδου με τακτικά διαστήματα μαζικής απομόνωσης των κοινωνιών, περιοριστικών μέτρων, κλείσιμο συνόρων, δεδηλωμένων μετακινήσεων και καταγραφή και σύλληψη των ‘’παρανόμων’’ όπως μας πληροφορεί ο διευθυντής του Τεχνολογικού Ινστιτούτου Μασαχουσέτης.
Ίσως οι νέοι ιοί να βρίσκονται ήδη στα εργαστήρια τους για την επόμενη επιχείρηση!

Το θέμα του κορονοιού δεν είναι εξ’ αρχής ένα πολιτικό ζήτημα, μια ιδεολογική αντιπαράθεση ή ένα κοινωνικό αντικείμενο αντιπαράθεσης. Το θέμα του κορονοϊού είναι πάνω απ’ όλα ψυχολογικό! Απευθύνεται στις προσωπικές φοβίες του ανθρώπου, απειλεί την βιολογική του ύπαρξη και ελέγχει μέσω του φόβου που έχει δημιουργηθεί εντός του εγκεφάλου του κάθε δράση και αντίδραση του ανθρώπου παραγνωρίζοντας την ελεύθερη βούληση του, αγνοώντας την οντολογική του διάσταση και απενεργοποιώντας την λογική του κρίση και συνειδητότητα.

Όλα τα επιχειρησιακά κέντρα νοο-πολιτικής γνωρίζουν τις δυνατότητες του εγκεφάλου, τον ψυχικό κόσμο των ανθρώπων και τις κοινωνικές συμπεριφορές.
Εμφυτεύοντας στο μυαλό μας μια ιδέα, αυτή του φόβου και του πανικού, φωλιάζοντας βαθιά μέσα μας, μετατρέπεται σταδιακά σε συναίσθημα, το οποίο κατακλύζει όλο τον εσωτερικό μας κόσμο, και ύστερα εξωτερικεύεται ως πράξη και δράση ακολουθώντας την φυσική της πορεία Σκέψη – Συναίσθημα – Συμπεριφορά (Νους-Ψυχή-Σώμα) σύμφωνα και με την γνωσιακή – συμπεριφορική ψυχολογία.

Επίσης, γνωρίζουν πώς μόνο με τον φόβο κανείς δεν μπορεί να μείνει απαθής και ακίνδυνος για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα, γι’ αυτό επισπεύδουν πέρα από τους τρομολάγνους δημαγωγούς, τους ‘’ψυχαγωγούς’’ και διασκεδαστές του λαού ώστε να διασκεδάζουν τις άβουλες μάζες όταν τις κρατούν κλεισμένες στα ‘’κελιά’’ τους.
Ιδίως τώρα με το ελεύθερο διαδίκτυο και την πρόσβαση σε άφθονο οπτικοακουστικό υλικό, τα social media θα βρουν τον τρόπο να καθοδηγήσουν τους λαούς και να τους εμπνεύσουν να δουν θετικά την κατάσταση τους εκμεταλλευόμενοι κάποια αυθόρμητη κίνηση ή κάποια έξυπνη δραστηριότητα των έγκλειστων πολιτών (π.χ. όλοι οι κάτοικοι τραγουδούν μαζί στα μπαλκόνια σε μια γειτονιά) οδηγώντας τους με τον καιρό στην παθητική στάση, στην ανοσία της αγέλης (διαφορετικής προσέγγισης από αυτή της βρετανικής πολιτικής) και απολαμβάνοντας την εθελούσια απομόνωση τους σαν ζώα σε κλουβιά που τους πέταξαν κάποια παιχνίδια για να απασχολούνται και να το ευχαριστιούνται.

Επομένως, η όλη υπόθεση του κορονοϊού είναι μια καλοστημένη και συντονισμένη επιχείρηση νοο-πολιτικής που απευθύνεται στο νοητικό κομμάτι του ανθρώπου, ο πνευματικός πόλεμος που αναφέρουν οι γέροντες και οι ιερομόναχοι της Ορθόδοξης Εκκλησίας, αν εμείς ως νοήμονες άνθρωποι και αυτόνομα όντα σηκώσουμε την Ασπίς της Αθηνάς, της λογικής και της συνείδησης, και δεν επιτρέψουμε τον φόβο και τον πανικό να μας κυριεύσουν, κανένα βέλος του κακού ή καμία βολή του νοητικού τους πολέμου δεν μπορεί να μας βλάψει.

Κι αν τα καταφέρουμε, μένει μετά να προτάξουμε το δόρυ της Αθηνάς προς τους εχθρούς της ανθρωπότητας, τους παγκοσμιοποιητές και τους ‘’επιχειρηματίες’’ ψυχολογικών δοκιμών.

 

 

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Geopolitics & Daily News Copyrights Reserved 2024