14/07/2024

H πανδημία για τις υπηρεσίες πληροφοριών λαμβάνεται και ως εν δυνάμει βιολογικό όπλο

Γράφει ο Αλέξανδρος Νίκλαν
Σύμβουλος Θεμάτων Ασφαλείας

Αρκετά ανησυχητικά τα σημειώματα από διάφορες υπηρεσίες που μιλούν για την αντοχή του COVID19 και πώς αποτελεί ζήτημα ασφαλείας.

Σύμφωνα με αναφορές αυτός ο ιός σε μια παραλλαγή της βιολογικής του σύνθεσης (strain) μπορεί να γίνει βάση για κάποιο βιολογικό όπλο που θα δημιουργήσει πολλαπλά προβλήματα αφού η αντοχή του επί ώρες ή και μέρες, αναλόγως συνθηκών, αποτελεί κάτι που δεν είχε εμφανιστεί μέχρι στιγμής σε ιό/βακτήριο. Η διατήρηση ενός βιολογικού στοιχείου στο περιβάλλον ήταν ένα σημείο αναφοράς που αποτελούσε θεμελιώδη στοιχείο για να “οπλοποιηθεί” κάποια ασθένεια.

Αντίστοιχα, στο memo που κυκλοφόρησε από το DHS την περασμένη Δευτέρα, έχει επισημανθεί πώς δεν αποκλείεται να χρησιμοποιηθεί ομάδα ανθρώπων ως φορείς για να μεταφέρουν τον ιό (ειδικά την πρώτη περίοδο που είναι ασυμπτωματική), μέσα από διάφορες ροές προς την Δύση, έτσι ώστε να δημιουργηθεί μια απειλή εκ των έσω σε διάφορα σημεία που θα θεωρηθούν ως ήπιοι στόχοι. Αν και ο διευθυντής του FBI Chris Wray αναφέρει πώς δεν υπάρχουν κάποια σημαντικά στοιχεία για αυτό, εντούτοις έχει ανεβάσει κλίμακα προσοχής για τους πράκτορες της υπηρεσίας, ειδικά σε ό,τι συμβαίνει εντός των ΗΠΑ.

Μεγάλο ενδιαφέρον φυσικά αποκτά και η πληροφορία της δικής μας ΕΥΠ για την αποστολή ροών προς την Ελλάδα από την Τουρκία από μετανάστες που θα έχουν εντοπιστεί ως φορείς, έτσι ώστε να δημιουργηθεί μεγάλο πρόβλημα στα Ελληνικά νησιά. Το πρόβλημα αυτό η Τουρκία στόχευε (και στοχεύει) να το χρησιμοποιήσει ως σημείο αναφοράς για την αδιαφορία και “απανθρωπια” της Ελληνικής κυβέρνησης προς το μεταναστευτικό, καθώς και να αποδυναμώσει περισσότερο την ικανότητα του Ελληνικού κράτους εντός της κρίσης του covid19, δεσμεύοντας πόρους από τις δυνάμεις μας ( και στρατιωτικές όπως ήδη π.χ. γίνεται στο Κρανίδι).

Υπενθυμίζεται εδώ επίσης, πώς στο Ιράν και στο Πακιστάν με την εμφάνιση της πανδημίας, η πρώτη αντίδραση τους ήταν να κάνουν ασκήσεις βιοχημικού πολέμου, ενώ και κυβερνήσεις δυτικών κρατών έριξαν μεγάλο βάρος στο πώς θα διαφυλάξουν την αντοχή και ισχύ των στελεχών τους σε ένοπλες δυνάμεις και στα στελέχη σωμάτων ασφαλείας.

Πέρα λοιπόν από την πανδημία ως ιατρικό φαινόμενο υγείας όπως αποκαλέστηκε εξαρχής, φαίνεται πώς ο νέος ιός έρχεται να δημιουργήσει σοβαρά νέα δεδομένα στο χώρο της ασφάλειας. Η ανυπαρξία εμβολίου καθώς και τα ειδικά χαρακτηριστικά του ιού φαίνεται πώς δημιουργούν τάσεις εντός ακραίων κύκλων που δεν θα δίσταζαν να χρησιμοποιήσουν ως όπλο μια τέτοια ασθένεια προς εξυπηρέτηση των σκοπών τους. Στους κύκλους αυτούς μπορεί να είναι φανατικοί τρομοκράτες ή ακόμα και κυβερνήσεις κρατών. Το μέλλον θα δείξει!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Geopolitics & Daily News Copyrights Reserved 2024