20/05/2024

Αυτή είναι η αδερφή του Κιμ Γιονγκ Ουν – Το alter ego του που «τρέμει» η Βόρεια Κορέα

Φουντώνουν οι φήμες γύρω από την κατάσταση της υγείας του ηγέτη της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιονγκ Ουν. Τι και αν Πεκίνο και Σεούλ προσπαθούν να υποβαθμίσουν τις πληροφορίες, κανείς δεν πείθεται.

Άλλωστε και να έδινε μάχη για τη ζωή του ο Βόρειας Κορέας δεν υπήρχε η παραμικρή περίπτωση η Πιονγκγιάνγκ να το παραδεχτεί και να προχωρήσει σε επίσημες ανακοινώσεις.

Έτσι, μοιραία η συζήτηση για την διαδοχή του έχει ξεκινήσει. Πρώτο σε αυτή τη λίστα είναι και το όνομα της πανέμορφης αδερφής του, Kim Yo-jong.

Η 31χρονη Υο, είναι το δεξί χέρι του αδερφού της και δεν είναι λίγοι που την συγκρίνουν με τον Kim αναφερόμενοι σε εκείνη ως «alter ego» του.

Ποια είναι η Kim Yo-jong

Χαρακτηριστικά είναι όσα έχει γράψει για εκείνη η Guardian, η οποία αναφέρει πως η Yo έχει αναλάβει πλέον ηγετικό ρόλο στο καθεστώς του αδερφού της, κάνοντας λόγο για μια γυναίκα με πάρα πολλές γνώσεις αλλά και σκληρή, όπως όλη η οικογένειά της.

Από τότε που εκπροσώπησε τον Κιμ στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του 2018 στην Πιόνγκτσανγκ της Νότιας Κορέας, δεν απέκτησε μόνο περίοπτη θέση στο κυβερνών κόμμα. Φημολογείται ότι είναι ο «εγκέφαλος» πίσω από την πολύ προσεκτικά δομημένη δημόσια εικόνα του Κιμ Γιονγκ Ουν, τόσο στο εξωτερικό όσο και το εσωτερικό της Βόρειας Κορέας.

Η Υο έκανε την πρώτη της πολιτική εμφάνιση τον περασμένο μήνα, όταν με ανακοίνωσή της τόνισε πως η «Νότιος Κορέα είναι απλά ένα φοβισμένο σκυλί που γαυγίζει», σχετικά με μια πυραυλική δοκιμή της Βόρειας Κορέας που έφερε τις αντιδράσεις της Σεούλ.

Η δημοσίευση πολιτικών δηλώσεων από την Κιμ Γιο-τζονγκ υπογραμμίζει τον κεντρικό ρόλο της στο καθεστώς, σύμφωνα με τον Γιούνγκσικ Μπονγκ, ερευνητή στο Ινστιτούτο Βόρειας Κορέας του Πανεπιστημίου Yonsei στη Σεούλ.

«Δηλώνει ότι ο Κιμ Γιονγκ Ουν τής επέτρεψε να γράψει και να ανακοινώσει μια οργισμένη δήλωση για τη Νότια Κορέα με τόσο προσωπικό τόνο. Είναι σαφώς έτοιμος να επιτρέψει στην αδερφή του να γίνει το alter ego του», τονίζει ο Γιούνγκσικ Μπονγκ.

Η Κιμ Γιο-τζονγκ, η οποία θεωρείται ότι είναι τέσσερα χρόνια νεότερη από τον αδερφό της, σπάνια εμφανιζόταν δημοσίως έως το 2010, όταν φωτογραφήθηκε σε μία εκδήλωση. Τον επόμενο χρόνο, εμφανιζόταν πλεόν τακτικά στο περιβάλλον του πατέρα της Κιμ Γιονγκ Ιλ και φωτογραφήθηκε να πενθεί τον θάνατό του στα τέλη του 2011.

Σύμφωνα, δε, με τους αναλυτές, η «προαγωγή» της Yo, ίσως κρύβει και την επόμενη ημέρα στην Πιονγκγιάνγκ, καθώς ο Κιμ Γιονγκ-Ουν φαίνεται πως δεν μπορεί να ανταποκριθεί πλέον στα καθήκοντά του ενώ εδώ και χρόνια φέρεται να αντιμετωπίζει καρδιολογικά προβλήματα αλλά και να πάσχει από διαβήτη!

ΠΗΓΗ:IN.GR

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Geopolitics & Daily News Copyrights Reserved 2024