16/04/2024

Η Παγκοσμιοποίηση του Φόβου

Γράφει ο Γεώργιος Χ. Τορνικάντης 

 

Ο φόβος είναι ένα από τα επτά βασικά συναισθήματα που βιώνει ο άνθρωπος στη ζωή του, ο οποίος τον ακολουθεί μαζί με τις ‘’αδερφές’’ του, τις φοβίες*. Ο πρώτος πηγάζει από τα αρχέγονα ένστικτα και την πραγματική ανάγκη του ανθρώπου για ασφάλεια και προστασία  ενώ οι δεύτερες έχουν πιο συγκεκριμένο χαρακτήρα και προέρχονται κυρίως από ψυχολογικούς και κοινωνικούς λόγους. ‘’Φοβάμαι τον θάνατο’’, ‘’Φοβάμαι μην μείνω μόνος στη ζωή μου’’, ‘’Φοβάμαι να μην αποτύχω’’ κ.α. αποτελούν φόβοι των ανθρώπων λόγω της άγνωστης πορείας του μέλλοντος.
Η Υψοφοβία, Κλειστοφοβία, Αγοραφοβία κ.α. αποτελούν φοβίες των ανθρώπων λόγω μιας υπαρκτής ψυχολογικής κατάστασης του παρόντος αλλά επί της ουσίας ‘’ανύπαρκτης’’ στην πραγματικότητα.

Ο φόβος ενυπάρχει στη φύση των ανθρωπίνων κοινωνιών από τα αρχαία χρόνια σε ανθρωπολογικό επίπεδο και από την πτώση του ανθρώπου από την βασιλεία του Θεού σε θεολογικό επίπεδο. Ο αρχαίος άνθρωπος φοβόταν το άγνωστο, το επιβλητικό, το μυστηριώδες, το απροσδιόριστο, γι’ αυτό και ‘’θεοποίησε’’ τα καιρικά φαινόμενα, χρέωνε συμφορές και καταστροφές στην οργή της φύσεως και των θεών, δημιούργησε τοτέμ και έκανε θυσίες για τον εξαγνισμό της κοινωνίας από τα δεινά της.

Η ανθρωπότητα προερχόμενη από τους αρχαίους λαούς και κουβαλώντας την ιστορική μνήμη, το συλλογικό ασυνείδητο και τα βασικά ένστικτα για την επιβίωση και αυτοπροστασία της ευκόλως και αδιακρίτως υποκύπτει στις πιέσεις των αρχόντων μπροστά στην απειλή της ύπαρξης της και στην προστασία της από κάποιον εξωτερικό ή εσωτερικό κίνδυνο.

Η εποχή που διανύουμε είναι μία εποχή φόβου και τρόμου. Πρόκειται για την μεγαλύτερη εκστρατεία εκφοβισμού που εφαρμόστηκε ποτέ πάνω στην ανθρωπότητα οδηγώντας σχεδόν το 1/3 της γης να προβεί σε lockdown και σε πάνω από 2.500.000.000 πληθυσμό να παραμείνει κλεισμένος στο σπίτι του. Η εφαρμογή αυτή της ‘’υγειονομικής τρομοκρατίας’’ που αποτέλεσε έμπνευση από τα μοχθηρά μυαλά των παγκοσμιοποιητών, εκτελέστηκε από τα μίσθαρνα όργανα τους και προωθείται παγκοσμίως από τα δουλοπρεπή μέσα μαζικής ενημέρωσης αποτελεί μια επιχείρηση νοοπολιτικής βασισμένη πάνω στον φόβο του ανθρώπου για την απώλεια της ανθρώπινης ζωής και ένα ψυχολογικό πείραμα πάνω στις συμφυείς φοβίες των ανθρώπων. Το θέμα του κορονοϊού έχει πάρει τεράστιες διαστάσεις σε νοητικό επίπεδο και έχει διεισδύσει στα πιο σκοτεινά βάθη της ανθρώπινης ψυχής ξεπερνώντας σε κινδυνολογία, προπαγάνδα και τρομοκρατία ακόμα και την απειλή του ναζισμού, του κομμουνισμού και της πυρηνικής ενέργειας.

Η Νέα Τάξη Πραγμάτων και οι θερμοί υποστηρικτές και εκπρόσωποι της, όπως ο Bill Gates, η Hilary Clinton, ο Barak Obama, κ.α. μαζί με τα νοητικά τους επιτελεία έχουν ξεκινήσει μια παγκόσμια εκστρατεία φόβου και προώθησης της ‘’αναπόφευκτης’’ λύσης που αυτοί κρατούν στα χέρια τους. Δεν διστάζουν να την ξεστομίζουν με την κάθε ευκαιρία απειλώντας διαρκώς την ανθρωπότητα πως ‘’αν δεν κάνουμε όλοι το εμβόλιο, δεν θα υπάρξει επιστροφή στην κανονικότητα’’ όπως μας επισήμανε ο πρώην δημιουργός και ιδιοκτήτης της Microsoft, Bill Gates. Προφανώς έχει αναλάβει ‘’χρέη’’ ιατρικού δικαστή μαζί με τον Π.Ο.Υ. ο οποίος βρίσκεται στο στόχαστρο του Αμερικανού Προέδρου, Donald Trump για απόκρυψη στοιχείων όσον αφορά τον κορονοϊό και την συμμετοχή του στο στημένο παιχνίδι των παγκοσμιοποιητών εις βάρος των λαών και της υγείας τους.

Μετά την παγκοσμιοποίηση της οικονομίας, του εμπορίου, των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και του πολέμου** από το βαθύ κράτος της Αμερικής, έχει σειρά η υγεία της ανθρωπότητας. Οι γνωστοί ‘’ιεροκήρυκες’’ και δημαγωγοί της παγκοσμιοποίησης προσπαθούν με κάθε μέσο να μας πείσουν πως νοιάζονται για το καλό της ανθρωπότητας και πως η υγεία των πολιτών αποτελεί βασική τους προτεραιότητα μετά την βύθιση των εθνικών οικονομιών, την πτώχευση του εμπορίου, την καταπάτηση των βασικών ατομικών ελευθεριών και τα χιλιάδες εκατομμύρια των θυμάτων πολέμου και προσφύγων εις το όνομα ενός παγκοσμίου οράματος με κοινή πολιτική ατζέντα πάνω σε θέματα οικονομίας, θρησκείας, ασφάλειας και υγείας.

Πως θα μπορούσαν όμως να το πετύχουν αυτό αν δεν καλλιεργούσαν τον φόβο των ανθρώπων;

Οι άνθρωποι διαχωρίστηκαν σε δύο βασικές κατηγορίες με την έλευση του κορονοϊού, σε αυτούς που το πίστεψαν και πειθάρχησαν αμέσως στα μέτρα και σε αυτούς που δεν το πίστεψαν ή υπήρξαν πιο κριτικοί, τους πρώτους θα τους ονομάσουμε ‘’υπήκοους’’ και τους δεύτερους ‘’αντιρρησίες’’:

Οι ‘’υπήκοοι’’ μπροστά στον φόβο της ζωής των αγαπημένων προσώπων τους αλλά ιδίως της δικής τους, κλείστηκαν στο σπίτι τους αγόγγυστα και άκριτα εμπιστευόμενοι τους ‘’ειδικούς’’ που ανέλαβαν να διαφωτίσουν τον κόσμο και περιμένοντας πότε θα τους υποδείξουν το πράσινο φως για να βγουν από το σπήλαιο τους.

Οι ‘’αντιρρησίες’’ δεν πίστεψαν το ψέμα του παγκοσμιοποιημένου ιού αλλά τους κατέλαβε ένας φόβος για την ζωή μετά το πέρας του κορονοϊού. Δεν έχασαν την ευκαιρία να κρίνουν τα λεγόμενα των κυβερνώντων και να καυτηριάζουν τα καθημερινά ‘’δελτία τρόμου’’ επισημαίνοντας διαρκώς τον πραγματικό κίνδυνο που θα επέλθει ως αποτέλεσμα του γενικευμένου lockdown και του ψυχολογικού τραύματος μετά την κοινωνική απομόνωση.

Οι πρώτοι, φοβήθηκαν το παρών, ενώ οι δεύτεροι το μέλλον.

Πέρα όμως του εξωτερικού και φαινομενικού φόβου των ανθρώπων, υπάρχει και μια εσωτερική και ενδόμυχη φοβία και στους δύο τύπους:

Οι ‘’υπήκοοι’’ έχουν ως κυρίαρχη φοβία, μήπως όλο αυτό είναι μια απάτη και στερήθηκαν τις ελευθερίες τους και χάσανε τον χρόνο τους και τις δουλειές τους για ένα παιχνίδι εξουσίας και συμφερόντων. 

Οι ‘’αντιρρησίες’’ έχουν ως βασική φοβία, μήπως πράγματι αποδειχθεί πως είχαν εν μέρει δίκιο για την μεγέθυνση του ιού και την εργαλειοποίηση του με σκοπό την παγκόσμια κυριαρχία της Νέας Τάξης και την αλλαγή της κανονικότητας τους όπως την είχαν συνηθίσει.

Ο άνθρωπος από την γέννηση και την παιδική του ηλικία ζει με τον φόβο. Όσο μεγαλώνει ο φόβος αυτός μπορεί να κυριαρχήσει πάνω του και να κατευθύνει κάθε του κίνηση και την πορεία της ζωής του. Αυτό μπορεί αν συμβεί σε ατομικό, σε εθνικό και σε παγκόσμιο επίπεδο. Επομένως, οι επίδοξοι παγκόσμιοι κυρίαρχοι θα εκμεταλλευτούν αυτό το ‘’φυσικό’’ συναίσθημα των λαών ώστε να μπορέσουν να τους ελέγξουν και να τους φέρουν εκεί που θέλουν, σε μια παγκόσμια δυστοπία με ηλεκτρονικά φακελώματα, βιομετρικούς ελέγχους, καταστολή σκέψεως και άποψης και περιορισμένη μετακίνηση πληθυσμιακών ομάδων και ανθρώπων.

Όπως ο γονιός σε μικρή ηλικία, τρομάζει το παιδί*** ότι αν δεν κάνει αυτό που του λέει, θα εμφανιστεί ο κακός ‘’μπαμπούλας’’ από το σκοτεινό δωμάτιο για να τον φάει, έτσι λειτουργούν και οι παγκόσμιοι δυνάστες των λαών.
Όμως, το παιδί πρέπει να γνωρίζει και να διδαχθεί από ένα καλό γονιό πώς να μάθει από μικρή ηλικία να αντιμετωπίζει τους φόβους του ώστε να μην δημιουργηθούν μέσα του φοβίες και πως ο ‘’μπαμπούλας’’ δεν υπάρχει στην πραγματικότητα και πως με ένα σπίρτο μπορεί να δώσεις φως στο σκοτεινό δωμάτιο.

Ο φόβος είναι ένα απολύτως φυσιολογικό συναίσθημα στον άνθρωπο , το οποίο χρειάζεται να ορθολογικοποιηθεί μέσα μας ώστε να μετατραπεί από αρνητικό συναίσθημα που θα μας αναγκάσει υποσυνείδητα να υποταχθούμε σε οποιαδήποτε εξουσία και αρχή με σκοπό να μας λυτρώσει από τα δεινά και την κακοτυχία μας, σε θετικό συναίσθημα που θα μας οδηγήσει να δραπετεύσουμε από το χώρο ασφαλείας και βεβαιότητας μας ανακαλύπτοντας μέσα μας νέες δυνάμεις και αντοχές που νομίζαμε πως δεν διαθέταμε και ταξιδεύοντας σε νέους ορίζοντες.

Η Νέα Τάξη Πραγμάτων βασίζεται και εφαρμόζεται πάνω στον ενστικτώδη φόβο των ανθρώπων, μόνο εκεί μπορεί να απευθυνθεί, στα κατώτερα ένστικτα μας και μόνο εκεί μπορεί να κυριαρχήσει, στα πάθη και στις ζωτικές μας ανάγκες.

Για την απώλεια του φόβου απαιτούνται τρία βασικά πράγματα:

1. Συνειδητοποίηση της φοβικής μας κατάστασης και της ύπαρξης μας.
2. Εμπιστοσύνη στις δυνατότητες μας και στην κρίση μας.
3. Πίστη στον Θεό και στο έργο του.

Η Νέα Εποχή**** μας είναι μια μυθολογική εποχή κοσμοϊστορικών γεγονότων και τεκτονικών αλλαγών. Η εκστρατεία φόβου και η παγκοσμιοποίηση του που έχει εξαπολύσει το λόμπι των παγκοσμιοποιητών και το περιβάλλον αβεβαιότητας, ανησυχίας και ανασφάλειας που εγκαθιδρύεται λειτουργεί υπέρ των οικονομικών ελίτ του κόσμου και μπορεί να εντοπιστεί στα μυθολογικά χρόνια της Ελλάδος και στην κυριαρχία του Κρόνου επί της γης. Όταν ο μοχθηρός και αιμοδιψής θεός με το δρεπάνι καταδίωκε, εκτελούσε και ‘’έτρωγε’’ τα παιδιά του και τους ανθρώπους γιατί επιθυμούσε την παγκόσμια αναγνώριση του και την αιώνια κυριαρχία του στην ανθρωπότητα, ως τη στιγμή όμως που ανατράπηκε από τον γιο του, τον Δία, εκπληρώνοντας την προφητεία της εποχής και έφερε την ειρήνη και την τάξη στους λαούς και στα έθνη επί της γης.

Ίσως, να υπάρχει και στις μέρες μας ένα τέτοιο θεϊκό σχέδιο για την ανατροπή του παγκόσμιου δυνάστη και την ανατροπή του από ένα ‘’παιδί του’’ που θα καταλύσει την τυραννία του φόβου και του τρόμου, της αταξίας και του χάους και θα επιφέρει ξανά στους λαούς και στα έθνη της γης, την βασιλεία του ουρανού και την οικουμενικότητα της χαράς και της ελπίδας, της τάξης και της αρμονίας.

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:

1. Ο φόβος και οι φοβίες, η μάστιγα της ζωής μας – Κώστας Καντάς

2. H Παγκοσμιοποίηση του Πολέμου – Michel Chossudovsky

3.  Το ψυχοθεραπευτικό ταξίδι, από τον φόβο της σκιάς στο φως της επίγνωσης – Γρηγόρης Βασιλειάδης

4. Νέα Εποχή, εξέλιξη ή χειραγώγηση; – Δάφνη Βαρβιτσιώτη

 

 

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Geopolitics & Daily News Copyrights Reserved 2024