18/04/2024

Τούρκος αθρογράφος αποκαλεί Ψέριμο και Αγαθονήσι “δικά μας” νησιά σε ρεσιτάλ τουρκικής προπαγάνδας

Γράφει ο Πέτρος Κράνιας

Σε ένα κρεσέντο προκλητικότητας και επιθετικότητας η βαθιά ανθελληνική και φανατικά φιλο-ερντογανική εφημερίδας Sözcü, βρήκε ευκαιρία να συνεχίσει την προπαγάνδα στη βάση του δόγματος “Γαλάζια Πατρίδα”, φέρνοντας εκ νέου στους Τούρκους αναγνώστες έναν “εχθρό” για να έχουν να ασχολούνται.

Σε άρθρο που δημοσίευσε σήμερα το πρωί η Sözcü, ο αρθρογράφος, Σαϊγκί Οζτούρκ, θέλοντας προφανώς να δείξει υπέρμαχος του φρέσκου αποσταθεροποιητικού και επεκτατικού δόγματος των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων, που πλέον έχει υιοθετήσει κια ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ξεκινά, αναφερόμενος στο Αγαθονήσι και την Ψέριμο ως “νησιά μας”, λέγοντας ότι σε αυτά η Ελλάδα, παράνομα, θα κάνει ασκήσεις με πραγματικά πυρά, θέτοντας σε κίνδυνο ζωές, αλλά και την ασφάλεια της ναυσιπλοΐας.”Η Ελλάδα ετοιμάζεται να κάνει ασκήσεις με πραγματικά πυρά στα νησιά μας που κατέλαβε στο Αιγαίο. Στόχος της αυριανής άσκησης είναι το Αγαθονήσι και η Ψέριμος να αποκτήσουν συγγενείς Η Ελλάδα η οποία στο Αιγαίο έχει καταλάβει 18 τουρκικά νησιά και δύο βραχονησίδες μας και παρά τις συμφωνίες έχει εξοπλίσει 16 νησιά, συνεχίζει να προκαλεί. Στις 28 και 29 Απριλίου, η Ελλάδα θα κάνει στρατιωτικές ασκήσεις με τους στρατιώτες που εγκατέστησε στα νησιά μας. Έλληνες στρατιώτες στα δυτικά από το Αγαθονήσι του νομου Αϊδινίου και στα νότια της Ψερίμου του νομού Δωρίδας (Muğla), θα κάνουν ασκήσεις με βαριά όπλα σε στόχους που βρίσκονται στα τουρκικά χωρικά ύδατα”, υποστηρίζει ο το προκλητικό δημοσίευμα.

Βέβαια, για να δώσει υπόσταση στο δημσίευμά του, ο αρθρογράφος, επικαλείται και τον Ουμίτ Γιαλίμ, ο οποίος είναι υπέρμαχος της “Γαλάζιας Πατρίδας”, αλλά και της ρήσης ότι η Ελλάδα έχει καταλάβει νησιά στο Αιγαίο. 

“Το τμήμα Υδρογραφίας και Ωκεανογραφίας του τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού, δεν αντέδρασε καθόλου στις ελληνικές ανακοινώσεις. Τα νησιά Αγαθονήσι και Ψέριμος από τα οποία θα γίνουν βολές σε στόχους στην επιφάνεια της θάλασσας, από το 2004 και μετά είναι υπό ελληνική κατοχή. Οι βολές βαρέων όπλων της Ελλάδας θέτουν ζωές σε κίνδυνο στο Αιγαίο και θα θέσουν σε κίνδυνο την ασφάλεια της ναυσιπλοΐας. Πρέπει να γίνει καταγγελία κατά της Ελλάδας στο ΝΑΤΟ, στον Οργανισμό Ναυτιλίας και στον Διεθνή Οργανισμό Υδρογραφίας”.

Ο αρθρογράφος, φαίνεται πως σήμερα είχε οίστρο, καθώς, μόλις μισή ώρα αργότερα, δημοσίευσε νέο άρθρο στην ιστοσελίδα της εφημερίδας, αυτή τη φορά χρησιμοποιώντας τον “πατέρα” του τουρκικού αναθεωρητισμού της “Γαλάζιας Πατρίδας” και αρχιτέκτονα των παράνομων μνημονίων Τουρκίας – Σάρατζ, ο οποίος πρόσφατα δημοσίευσε “πόνημα” στο οποίο αναφέρεται στο (κατά την Τουρκία) θέμα των νησιών του Αιγαίου, λέγοντας ότι δεν υπάρχει πρόβλημα, υπάρχουν “μόνο ελληνικές απαιτήσεις”. Ο ναύαρχος Τζιχάτ Γιαϊτζί έπαιξε καθοριστικό ρόλο στις εκκαθαρίσεις που έγιναν στο στρατό μετά το πραξικόπημα, ενώ έπαιξε κομβικό ρόλο στο να αποκαλυφθούν ονόματα στρατιωτικών και καθηγητών που συνδέονται με τον Γκιουλέν. Μάλιστα είναι ο εμπνευστή του περίφημου FETÖMETRE, ελληνιστί, “γκιουλενιστόμετρο”. 

Στο δεύτερο άρθρο του, λοιπόν, ο Σαιγκί Οζτούρκ, λέει ότι μετά τη δημοσίευση του ναυάρχου, για την παράνομη στρατιωτικοποίηση των νησιών του Αιγαίου από την Ελλάδα, ο Γιαϊτζί, δέχτηκε απειλές για τη ζωή του και συνεχίζει αναλύοντας το δεύτερο κομμάτι της σημερινής του αποστολής για το πώς η Ελλάδα έχει “κλέψει” 23 νησιά, αριθμό των οποίο να σημειωθεί ότι χρησιμοποιεί εδώ και αρκτά χρόνια, ο ακροδεξιός Ντεβλέτ Μπαχτσελί και ηγέτης των Γκρίζων Λύκων, από το 1997, όταν και πέθανε ο ιδρυτής τους.

 

πηγή:Capital.gr

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Geopolitics & Daily News Copyrights Reserved 2024