29/03/2024

Τι σημαίνει ο χαρακτηρισμός της Antifa στις ΗΠΑ ως τρομοκράτες

https://www.adl.org/resources/backgrounders/who-are-antifa


Γράφει ο Αλέξανδρος Νίκλαν 
Σύμβουλος Θεμάτων Ασφαλείας 

 

 

“Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής θα χαρακτηρίσουν την ANTIFA ως τρομοκρατική οργάνωση”, έγραψε σε ανάρτησή του στο Twitter ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, δείχνοντας τη σκληρή στάση που σκοπεύει να κρατήσει. 

Για να κατανοήσουμε τί ακριβώς σημαίνει η συγκεκριμένη απόφαση θα πρέπει να επισημάνουμε τα ακόλουθα: 

Αν οι ΑΝΤΙΦΑ των ΗΠΑ περάσουν ως τρομοκράτες, αυτομάτως σε κάθε σύλληψη τους χάνουν τα Miranda rights και για 72 ώρες κρατούνται δίχως καν πρόσβαση σε δικηγόρο.

Κάθε ζημιά που κάνουν θα χρεώνεται σε αυτούς αυτόματα με δικαίωμα αποζημίωσης. Κάθε περιουσιακό στοιχείο τους θα δεσμεύεται, ενώ κάθε σχέση τους, φιλική, ερωτική και επαγγελματική, θα περνάει από το μικροσκόπιο των μυστικών υπηρεσιών με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Τα στοιχεία τους θα περάσουν σε CODIS/AFIS βάσεις δεδομένων, ενώ τα ταξίδια τους εφόσον απελευθερωθούν θα γίνονται κατόπιν έγκρισης από FBI/TSA.

Παράλληλα, θα έχουν μητρώο άρα καρφί για ανεργία η low entry level εργασίες με ανυπόστατο μισθό.

Σε κάθε πρόβλημα ταραχών θα συλλαμβάνονται προληπτικά.  ενώ κάθε κίνησή τους γενικά θα ελέγχεται.

Τελευταίο αφήνω πως η ένταξη τους σε τρομοκρατική λίστα, τους κάνει “κατώτερους πολίτες” αφού τους βάζει στο ίδιο επίπεδο με τζιχαντιστές, ΚΚΚ, αλλοδαπές απειλές κ.α.

Αν γίνει αυτό, να εύχονται να μην συλληφθούν ως ΑΝΤΙΦΑ – Τρομοκράτες,  καθώς εκείνη την στιγμή η ζωή τους όπως την ήξεραν τελείωσε.

Αμέσως μετά την ανάρτηση Τραμπ στο twitter, o Γενικός εισαγγελέας των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, Ουίλιαμ Μπαρ, ανακοίνωσε πως το Υπουργείο Δικαιοσύνης θα χρησιμοποιήσει το δίκτυο 56 περιφερειακών ομάδων που ελέγχουν την τρομοκρατία του FBI για να εντοπίσει τους «εγκληματίες διοργανωτές και υποκινητές» βίας κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων  που προκάλεσε η δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ, συμπεριλαμβανομένων των Antifa και παρόμοιων ομάδων.

 

Στο μεταξύ,είναι πολλοί  που αναρρωτιούνται πώς μπορεί να γίνει όλος αυτός ο περιορισμός από τις Αμερικανικές Αρχές αφού πρώτον μιλάμε για Αμερικανούς πολίτες και δεύτερον δεν είναι οργάνωση του εξωτερικού, ούτε έχει αποδεδειγμένες συνδέσεις με την FAI (διεθνής οργάνωση αναρχικών) για να θεωρηθεί τρομοκρατική οργάνωση η ΑΝΤΙΦΑ στις ΗΠΑ.

Η απάντηση έρχεται μέσα από το αναθεωρημένο Patriot Act μετά το ψήφισμα για το Freedom Act του 2019 που περιλαμβάνει και τον όρο “εσωτερική τρομοκρατία”. Περισσότερα μπορεί να διαβάσει κάποιος στο link. https://www.aclu.org/other/how-usa-patriot-act-redefines-domestic-terrorism

Βάση αυτού προφανώς διατάχθηκε και η κράτηση “κεφαλών” των ομάδων ΑΝΤΙΦΑ ανά την χώρα από το αμερικάνικο υπουργείο δικαιοσύνης

 

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Geopolitics & Daily News Copyrights Reserved 2024