29/03/2024

Θρησκευτική Διπλωματία ως απάντηση στην πολιτισμική τρομοκρατία του Ερντογάν

Γράφει οι Αλέξανδρος Νίκλαν και Γιώτα Χουλιάρα

 

 

Η απόφαση  του Ερντογάν να προκαλέσει,  μετατρέπωντας όλους σχεδόν τους ναούς των Χριστιανών στην Κωνσταντινούπολη σε τζαμιά, μια απόφαση που συνδέεται άμεσα με το ευρύτερο σχέιο του για έλεγχο των μουσουλμανικών πληθυσμών όπως είχαμε αποκαλύψει σε παλαιότερη ανάρτησή μας πρέπει να χρησιμοποιηθεί από την ελληνική πλευρά ως ερέθισμα για εξάσκηση διπλωματίας σε θρησκευτικό και πολιτισμικό επίπεδο.  Σε παλαιότερη ανάλυση είχαμε αναφερθεί στο υπερόπλο της Ελληνικής πολιτισμικής ταυτότητας το οποίο βασίζεται στις αξίες του κλασσικού πολιτισμού. 
Σήμερα που η τουρκική προκλητικότητα έχει φτάσει στα άκρα και ο Ερντογάν δε χάνει ευκαιρία προκειμένου να ξεδιπλώσει τις οθωμανικές του βλέψεις στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου, των Βαλκανίων και της Μέσης Ανατολής, η ορθή επικοινωνιακή και θρησκευτική διαχείριση είναι το κλειδί για την διπλωματική επιτυχία αλλά και η μόνη σωτηρία για την Ευρώπη η οποία αποδεικνύεται ανίκανη να αντιδράσει. Εκτός από τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ  Μακρόν που μέχρι στιγμής παρουσιάζεται ως το μοναδικό αντίπαλο δέος στον Ερντογάν. 
Την ώρα που ο Ερντογάν αναβιώνει τακτικές των φανατικών του Ισλάμ, μιμούμενος σε πολιτικό επίπεο τον τρόπο δράσης των τζιχαντιστών στη Μέση Ανατολή (αλήθεια, ποιος μπορεί να ξεχάσει τις καταστροφές στον αρχαιολογικό χώρο της Παλμύρας και την αποτρόπαιη δολοφονία του Khaled al-Asad στις 18 Αυγούστου 2015 ο οποίος αποκεφαλίστηκε από το DAESH) η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα που μπορεί να σταθεί εμπόδιο στις οθωμανικές βλέψεις,  ασκώντας θρησκευτική διπλωματία. 

Αρχικά, επιβάλλεται  να γίνει επαφή με Πατριαρχεία Ορθοδόξων Εκκλησιών σε κάθα μεριά του πλανήτη, διότι ο Ερντογάν είναι ολοφάνερο πως στοχεύει το Ορθόδοξο θρησκευτικό συναίσθημα, σε ΗΠΑ, Αλεξάνδρεια, Ρωσία και όπου γενικά υπάρχει ανώτατος κλήρος. Μετά να γίνει μια γενικευμένη αναφορά από την πολιτική σκηνή της χώρας μας, σε επίπεδο “πολιτιστικής βαρβαρότητας” ή πολιτιστικής τρομοκρατίας όπως συνηθίζει να αναφέρει η ομάδα του Geopolitics & Daily News  και τέλος να δημιουργηθεί μια επίσημη πολιτική από την Ελλάδα  όπου κάθε παράνομο τζαμί στην επικράτεια μας θα κλείνει με ρυθμό καταιγίδας και ταυτόχρονα κάθε παράνομος ιμάμης (ναι αναφερόμαστε και σ΄αυτούς που δρουν στη Θράκη και τα νησιά μας ) να διώκεται.

 

Δεν χρειάζεται από την πλευρά μας να κλείσουμε τα νόμιμα τζαμιά διότι αυτό επιθυμεί ο Ερντογάν για να ξεκινήσει το blame game προς την Ελλάδα. Ούτε να μπούμε στη ιαικασία να οικειοποιηθούμε την προσβολή ως αποκλειστικά ελληνική υπόθεση. Η Ελλάδα οφείλει να αποδείξει ότι με βάση τις συνθήκες που διαμορφώνει ο Ερντογάν στην περιοχή είναι επικίνδυνος για τον παγκόσμιο πολιτισμό και την Ιστορία της Ανθρωπότητας.  Είναι ένας πολιτισμικός τρομοκράτης που προσπαθεί να επιβάλλει το Ισλάμ με κάθε τρόπο. Μάλιστα, είναι η κατάλληλη στιγμή να εκμεταλλευτούμε το ζήτημα χρησιμοποιώντας προς όφελος μας και την γαλλική στήριξη (τα συμφέροντα της Γαλλίας είναι άκρως αντίθετα απ΄αυτά της Τουρκίας ενώ ο Μακρόν ο οποίος ανδρώθηκε σε λύκειο Ιησουιτών γνωρίζει άριστα την θρησκευτική διπλωματία). 
Όσο κι αν φαίνεται παράδοξο η χρονική στιγμή είναι κατάλληλη για να εγείρει η χώρας σε ανώτατο επίπεδο ένα τόσο σοβαρό ζήτημα. 

 

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης: Οδεύοντας προς μια νέα σταυροφορία στο όνομα της ανεξιθρησκείας 

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Geopolitics & Daily News Copyrights Reserved 2024