14/07/2024

Η Παμμακεδονική Ένωση ΗΠΑ εκφράζει πλήρη στήριξη στους αδελφούς Αρμενίους

Armenian soldier prays before battle

Οι Μακεδόνες ξέρουμε από ιστορία, ξέρουμε από αδικία, ξέρουμε από φιλότιμο! Ξέρουμε τί σημαίνει να θέλουν να σου κλέψουν την ιστορία, ξέρουμε τί σημαίνει να παλεύεις με Θεούς και Δαίμονες.

Η Παμμακεδονική Ένωση ΗΠΑ εκφράζει την πλήρη στήριξη στους αδελφούς Αρμενίους, στον αγώνα τους ενάντια στην εισβολή Αζέρων και Τούρκων. Είμαστε όλοι Αρμένιοι! Η σιωπή είναι συνενοχή! Οι προσευχές μας στο πλευρό των ηρώων της πρώτης γραμμής του αγώνα!

To κείμενο της ανακοίνωσης της Παμμακεδονικής ΗΠΑ έχει ως εξής:

Nέα Υόρκη, 30 Σεπτεμβρίου 2020
Ο λαός της Αρμενίας περήφανος και με βήμα πατριωτικό πηγαίνει στο μέτωπο για να υπερασπιστεί τα πάτρια εδάφη, απέναντι στις ορδές των εισβολέων Τούρκων και Αζέρων! Κανείς δεν μπορεί να σιωπήσει μπροστα σε αυτό το έγκλημα! H σιωπή είναι συνενοχή!
Στέλνουμε δυνατό μήνυμα αλληλεγγύης και στήριξης προς τους αδελφούς Αρμενίους! Προς τους Αρμενίους με τους οποίους μοιραζόμαστε το χθες, το σήμερα και το αύριο, σε μία κοινή πορεία χιλιάδων ετών!
Η σκέψη μας ειναι στο πλευρό των ηρωικών ανδρών και γυναικών που πολεμούν μέχρι της τελευταίας ρανίδας του αίματος τους υπέρ πίστεως και πατρίδος για τα ιερά χώματα του Αρτσάχ και της Αρμενίας γενικότερα.
Καταδικάζουμε με τον πλέον εμφαντικό τρόπο την συμμετοχή της Τουρκίας στον πόλεμο, η οποία αποδεικνύει για πολλοστή φορά ότι είναι παράγοντας αποσταθεροποίησης και παρανομίας στην ευρύτερη περιοχή.
Καταδικάζουμε με τον πλέον εμφαντικό τρόπο την παρουσία και συμμετοχή στον πόλεμο χιλιάδων τζιχαντιστών στην υπηρεσία του στρατού του Αζερμπαϊτζάν!
Καταδικάζουμε με τον πλέον εμφαντικό τρόπο την δολοφονία αμάχων στα εδάφη της Αρμενίας!
Καταδικάζουμε με τον πλέον εμφαντικό τρόπο την σιωπή των
Κυβερνήσεων και τις πολιτικές ίσων αποστάσεων στην εισβολή που επιχειρείται.
Καλούμε όλους τους ομογενείς εδώ στην Αμερική να τηλεφωνήσουν σε Γερουσιαστές και Βουλευτές και να τους ενημερώσουμε για τα γεγονότα απαιτώντας δράση και πιέσεις εδώ και τώρα.
ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΑΡΜΕΝΙΟΙ, εμείς οι Μακεδόνες και όλοι οι Έλληνες που δεν αφήνουμε τα αδέλφια μας μόνα τους αυτήν την κρίσιμη στιγμή!
Και όπως λέει ο ποιητής: «Πρόσταξε ο φονιάς, πρόσταξε μ’ οργή, τούτο το λαό σβήστε απ’ τη γη. Μα οι φενταΐ γίνανε φωτιά, κάψαν τους εχθρούς μας, κάψαν τη νυχτιά.Γεια σας φενταΐ, ζήτω το Ντασνάκ, ζήτω η Αρμενία και η λευτεριά».

Ο Πρόεδρος : Δημήτρης Φιλιππίδης

Ο Γενικός Γραμματέας: Πέτρος Χαριτόπουλος

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Geopolitics & Daily News Copyrights Reserved 2024