29/03/2024

Η υποκριτική έκπληξη των θεσμών για ΜΚΟ

πηγή φωτογραφίας: balkaneu.com - -- Ταραχές στη Λέσβο από "ειρηνικούς μετανάστες" που καθοδηγούνται από ΜΚΟ.

Γράφει ο Αλέξανδρος Νίκλαν
Σύμβουλος Θεμάτων Ασφαλείας

Φεβρουάριος του 2014

Ξεκινάμε μια έρευνα ως Geopolitics & Daily News που αποκαλύπτει την δράση των ΜΚΟ και πώς αυτές από είχαν ήδη από το 2011 και μετά να εισβάλουν εντός του Ελληνικού κράτους. Στην συνέχεια όλων αυτών κάναμε συνεχώς αποκαλύψεις που έφτασαν τότε στο υπουργείο μετανάστευσης επί ΣΥΡΙΖΑ και δεχτήκαμε σωρρεία επιθέσεων σε επαγγελματικό και προσωπικό επίπεδο.

Το Geopolitics κατηγορήθηκε ως ακραίος χώρος (ναι έγινε και αυτό) και βρέθηκε σε απομόνωση λόγω της φήμης αυτής από την περιοχή των επιχειρήσεων. Δεν μας πτόησε αυτό διότι γραμμή μας ήταν πάντα να λειτουργούμε αντικειμενικά και με όσο το δυνατόν περισσότερους ιδιωτικούς πόρους που διαθέταμε και διαθέτουμε έστω και αν κάποια στιγμή το κρατούσαμε μόνο δύο άτομα (2014-2018).

Αποκαλύψεις

Στην συνέχεια, αποκαλύψαμε με στοιχεία από την Διαύγεια και με ΦΕΚ πώς το ΥΠΕΘΑ από το 2017 κιόλας μπήκε σε διαδικασία χρήσης των “μαύρων κονδυλίων” που δεν έχουν επί της ουσίας λεπτομερή έλεγχο (όσοι δεν ξέρουν να ρωτήσουν να μάθουν), πώς εκατομμύρια πετούσαν σε πυργίσκους και σκηνές, λογαριασμούς ΔΕΚΟ (που κάποιοι έκλεβαν κιόλας π.χ. νερό με σωληνώσεις κτλ. ), πώς τα ασφαλή αποθέματα της χώρας σε ιματισμό , φάρμακα και άλλα υλικά εξανεμίστηκαν κτλ… Περισσότερη επίθεση εκεί σε σημείο για το τότε ΥΠΕΘΑ να είμαστε “κόκκινο πανί” και να μαθαίνουμε πώς δήθεν σύμβουλοι της τρύπιας δεκάρας με γνώση για τα περί ασφαλείας , όση έχω εγώ για την μετεωρολογία, να μας “κόβουν” διότι δεν είμαστε πολιτικά ορθοί.

μεταρρύθμιση της Διοικητικής Οργάνωσης των υπηρεσιών Υγείας (νόμος 4461 ο οποίος δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ στις 28 Μαρτίου 2017), το υπουργείο Εθνικής Αμυνας μπορεί να προβαίνει στην επισκευή ακινήτων της Γενικής Γραμματείας Πρόνοιας και των εποπτευόμενων φορέων της και στην εγκατάσταση εξοπλισμού σε αυτά για τη στέγαση ανηλίκων και των ασυνόδευτων ανηλίκων που χρήζουν κοινωνικής προστασίας. – Πηγή κειμένου: ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Στην αλλαγή κυβέρνησης και λίγο πιο πρίν αρχίσαμε να κάνουμε έρευνα για το μητρώο των ΜΚΟ που υποτίθεται θα έβαζε φρένο σε πολλά κακώς κείμενα στην χώρα μας. Κάναμε και προτάσεις απο δημόσιο βήμα αλλά και με αποστολή εγγράφου (2018) στο πώς η λειτουργία των ΜΚΟ έπρεπε να ελέγχεται όχι μόνο προς το νομικό καθεστώς τους αλλά και ως προς την στελέχωση τους και πώς όλοι αυτοί θα πρέπει με κάποιο τρόπο να πληρούν διαδικασίες εισόδου και εξόδου από χώρους ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΦΥΛΑΣΣΟΜΕΝΟΥΣ και οχι αυτό το χάλι που ισχύει ως και σήμερα (π.χ. στην Λέσβο έχουν ελεύθερο από τις 08.00 μέχρι τις 20.00). Και πάλι φυσικά βρήκαμε τοίχο.

Στην συνέχεια προσπαθήσαν κάποιοι άνθρωποι και τους ευχαριστούμε πολύ για αυτό, να μας φέρουν σε επαφή με τοπικές κοινωνίες με παρουσιάσεις μας. Θεωρήθηκε πώς θα κάναμε ζημιά στον Τουρισμό τους (έτσι μας μεταφέρθηκε) και το κατέρριψαν οι τοπικοί άρχοντες , την ίδια στιγμή φυσικά που έκαναν δουλίτσες με τις ΜΚΟ λαμβάνοντας χορηγίες από το κράτος και την κυβέρνηση της ΝΔ πλέον , για να στηρίξουν δήθεν τους Δήμους και κοινότητες , διατηρώντας ΚΥΤ παράνομων μεταναστών στις περιοχές τους. Μάλιστα όσοι το αρνούνται απειλούνται από το υπουργείο μετανάστευσης πώς θα στείλουν λεφούσια “αλά Ερντογάν” στα μέρη τους και θα τους διαλύσουν. Απλά για να έχουμε εικόνα αν και μια ματιά στην επικαιρότητα σε περιοχές όπως Καμμένα Βούρλα, Λαύριο, Π. Φάληρο θα διαβάσετε διάφορα για πούλμαν με καταδρομικό ύφος που πήγαν να κάνουν κατάληψη διάφορων κτιρίων.

Φτάνουμε τώρα στο σήμερα. Ως εκ θαύματος , στα ΜΜΕ και στην κυβέρνηση ανακάλυψαν πώς οι ΜΚΟ έχουν κατασκόπους και δίκτυα οργανωμένου εγκλήματος εντός τους. .. σημείωση.. ΤΟ ΗΞΕΡΑΝ. Υπήρχε αναφορά της EUROPOL/INTERPOL από το 2013 και το 2015 μαζί με εκθέσεις της FRONTEX κάθε έτος από το 2014 και ύστερα (Risk Assessment Report) που συνέδεαν άμεσα όλα τα παραπάνω με οργανωμένο έγκλημα. Οι κατάσκοποι ήταν το κερασάκι στην τούρτα που ήδη από το 2018 με κάτι Γερμανούς με τζιπ στα νησιά να φωτογραφίζουν και να έχουν υψηλής ισχύος εκπομπή σε UHF/VHF , συνταξιούχους ως επί το πλείστον, ήταν γνωστό και αυτό.

Πηγή φωτογραφίας : DW – 2019

Σήμερα λοιπόν, κάνουν ντόρο πώς το ξέρουν και τους κυνηγούν, κτλ.. κτλ..

Μια χαρά;..οχι και τόσο. Να κλείσω λοιπόν με μερικά ερωτήματα και να δούμε τελικά τι συμβαίνει;

Ερωτήματα

– Οι διώξεις για τα ποινικώς κολάσιμα αδικήματα θα γίνουν επί των στελεχών των ΜΚΟ ή επί των ίδιων ως νομικά πρόσωπα; Και αν γίνουν επί των νομικών προσώπων, πώς θα τους διώξουν όταν δεν έχουν καν ΑΦΜ στην χώρα;

– Μήπως επειδή οι χορηγίες των ΜΚΟ γίνονται από τον ΟΗΕ και την ΕΕ και έλαβαν τέλος το 2019 (από το 2018 θα έληγαν αλλά πήραν παράταση ένα έτος στο πλαίσιο αρωγής προς Ελλάδα) και πρέπει τώρα η Ελληνική κυβέρνηση να χώνει χρήμα που δεν έχει, πλέον οι ΜΚΟ είναι υπό δίωξη;

– Τα περί κατασκοπείας είναι το λιγότερο. Μήπως οι ενδείξεις για οργανωμένες ομάδες εντός των ροών που φέρουν αμιγώς στρατιωτικό χαρακτηριστικά έχει τρομάξει λίγο; Ήδη γνωρίζαμε για βετεράνους τζιχαντιστές από το 2015, τα δίκτυα captagon, το λαθρεμπόριο όπλων με φουσκωτά που περνούσαν από Λιβύη προς Κρήτη (υπάρχουν και σε ανοιχτές πηγές αυτά) κτλ.. Μήπως οργανώνονται τώρα;

– Υπουργός που βγαίνει και λέει πώς έχασε ( !!! ) 2000 ανθρώπους θέλει ξήλωμα. Έχασε ένα σύνολο ατόμων κατά το 80-90% σύνθεσης μάχιμων ανδρών (αυτή είναι συνήθως η ποιοτική σύνθεση). Έχασε δηλαδή κοντά ένα σύνταγμα υποψήφιων στελεχών 5ης φάλαγγας εντός της χώρας .. και κάποιοι ακόμα χαριεντίζονται με τον συγκεκριμένο υπουργό.

 

πηγή: koinoignomi.gr

 

– Με δεδομένο πώς το μητρώο των ΜΚΟ θα ελέγχει πλέον τα πάντα και με την δηλωμένη πρόθεση Υπουργού Προστασίας Πολίτη από τον περασμένο Μάιο να τιμωρούνται όλες όσες λειτουργούν εντός χώρας χωρίς άδεια και εγγραφή εκεί , νομίζω οτι είναι πραγματικά αχρείαστη κάθε κριτική σε κάτι που απλά δεν υφίσταται. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΜΗΤΡΩΟ. Θυμίζω εδώ πώς παρόμοιο μητρώο για Ελληνικές ΜΚΟ αρωγής εθελοντισμού και λειτουργίας σε διάφορα αντικείμενα έχει και η Πολιτική Προστασία. Ελεγχόμενες και αριθμημένες όλες με άδεια λειτουργίας από Ειρηνοδικείο, καταστατικό και Δ.Σ… στις παραπάνω αλλοδαπές ΜΚΟ.. η κατάσταση είναι κάτι από οίκο ανοχής στους δρόμους Ασιατικής χώρας. Γιατί έτσι βολεύει προφανώς.. το χρήμα να ρέει.

ενδεικτική εικόνα λίστα από υφυπουργείο Πολιτικής Προστασίας (πάνω από 200 εγγεγραμμένες)

 

Μητρώο Εγγεγραμένων ΜΚΟ – Υπουργείο Προστασίας Πολίτη

– Τελευταίο.. και ας δυσαρεστήσω φίλους σε κοινωνίες. Υπάρχει σαφώς μια μερίδα ανθρώπων που εναντιώνεται, λειτουργεί, εκτίθεται και προσπαθεί να ζητήσει τα αυτονόητα. Να υπάρχει τάξη και νομιμότητα στο προσφυγικό και μεταναστευτικό. Οχι να εκδιωξει άπαντες.. να λειτουργήσει όμως σωστά το θέμα, με ποσοστώσεις, με νόμιμη τάξη απο αποδοχή κτλ..
Υπάρχει όμως και το άλλο κομμάτι που κερδοσκοπεί. Που θέλει το 50αρικο της ΕΕ από τον παράνομο μετανάστη και μετά φυσικά θα γκρινιάξει γιατί το κράτος δεν κάνει τίποτα. Αυτό το απόστημα δυστηχώς μόνο οι τοπικές κοινωνίες μπορούν να το αποβάλλουν και είναι πολύ βασικό σαν πράξη. Άνευ αυτού , ΜΚΟ, κράτος, κυβέρνηση, αλληλέγγυοι του εξωτερικού, εγκληματίες , κατάσκοποι,… όλοι βρίσκουν χώρο για να κάνουν αυτά που θέλουν διότι η τοπική συναίνεση δημιουργεί αποδοχή.

Σημείο Αναφοράς

Η Ελλάδα έχει σημαντικό πρόβλημα. Είναι εμφανές πλέον και θα φανεί ακόμα πιο πολύ όταν ολοκληρωθεί η απογραφή του 2021 και φυσικά θα συνεχιστεί το έργο των ΜΚΟ (μην αμφιβάλλει κανείς για αυτό) χωρίς έλεγχο και πάντα τα ΜΜΕ και ο μέσος πολιτης θα ανακαλύπτουν πράγματα. Ειδικά όσον αφορά τον πολίτη αυτό θα γίνεται πάντα όσο του το επιτρέπει η καθημερινότητα , η οικονομική του κατάσταση και η πολιτική του υποκειμενικότητα.

 

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Geopolitics & Daily News Copyrights Reserved 2024