29/03/2024

Ο Ερντογάν πήρε τον ρόλο του “πατέρα” των μουσουλμάνων και επιτίθεται κατά του Μακρόν

Γράφει ο Πέτρος Κράνιας

 

Πιστός στην αναβίωση του οθωμανικού δόγματος που έλεγε ότι η Τουρκία είναι το αφεντικό του μουσουλμανικού κόσμου, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, απευθυνόμενος μέσω βίντεο σε συνάντηση του Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας που χρηματοδοτήθηκε από τη Διεύθυνση Θρησκευτικών Υποθέσεων της Τουρκίας (Diyanet), είπε ότι οι μουσουλμάνοι παγκοσμίως πρέπει να προστατεύσουν τις κοινότητές τους από κινδύνους όπως η τρομοκρατία και ο ρατσισμός, οι οποίοι απειλούν να ρίξουν τις ισλαμικές κοινότητες από μέσα. 

“Ο ρατσισμός, ο εθνικισμός, ο σεχταρισμός και οι τρομοκρατικές ενέργειες ειδικότερα έχουν γίνει θέματα που θα μπορούσαν να οδηγήσουν στην πτώση του ισλαμικού κόσμου εκ των έσω”, δήλωσε.

Τονίζοντας ότι πολλά από τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μουσουλμάνοι στην κοινωνική ζωή “οφείλονται σε παρανόηση και λανθασμένη διδασκαλία του Ισλάμ”, ο Ερντογάν τόνισε την ανάγκη να σχηματιστεί “ένας ισχυρός και σταθερός δεσμός μεταξύ της καθολικότητας της θρησκείας μας και των πραγματικοτήτων της καθημερινής ζωής”.

Ο Ερντογάν επέκρινε επίσης ορισμένες Δυτικές χώρες για ισλαμοφοβικές πολιτικές, λέγοντας ότι τέτοιες κινήσεις έχουν “γίνει μια χρήσιμη συσκευή για να καλύψουν τις δικές τους αποτυχίες” και πρόσθεσε: “Το τελευταίο παράδειγμα είναι οι έννοιες όπως ‘γαλλικό ισλάμ’, ‘ευρωπαϊκό ισλάμ’ και ‘αυστριακό ισλάμ’ που ήρθαν στην επικαιρότητα το τελευταίο διάστημα. Η βασική επιδίωξη αυτών των προσπαθειών, των οποίων ο Γάλλος πρόεδρος Μακρόν είναι επικεφαλής, είναι να ξεκαθαρίσει λογαριασμούς με το Ισλάμ και τους μουσουλμάνους”.

Πιστός στην προπαγάνδα ότι οι μουσουλμάνοι παγκοσμίως αποτελούν μία ξεχωριστή οντότητα και πιθανώς δεν τελούν υπό τις επιμέρους κυβερνήσεις των κρατών τους, ο Ερντογάν δήλωσε ότι “ως μουσουλμάνοι αντιμετωπίζουμε πολλές σκληρές δυσκολίες, από τον τρόμο έως την πείνα, από τις εσωτερικές διαμάχες έως τις συνωμοσίες. Δυστυχώς σε πολλές περιοχές μας χύνονται αίμα και δάκρυα”.

Συμπλήρωσε δε ότι “ποτέ δεν είναι δυνατόν να δεχτούν μια εικόνα που ο αποθανών και ο δολοφόνος λένε ‘Αλλαχού Ακμπάρ’. Τα μέλη αυτής της θρησκείας δεν μπορούν ποτέ να κάνουν σφαγές. Εάν σήμερα οι μουσουλμάνοι αντιμετωπίζουν εθνοτικές και διαμάχες θρησκευτικών δογμάτων από το Ιράκ μέχρι την Υεμένη οφείλεται στο γεγονός ότι απομακρυνόμαστε από το Κοράνι”.

 

 

πηγή: Capital.gr 

 

 

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Geopolitics & Daily News Copyrights Reserved 2024