23/04/2024

Ο Ερντογάν αλωνίζει στην ανατολική Μεσόγειο αλλά το ΝΑΤΟ και η Γερμανία… χτενίζονται!

 

Γράφει ο Πέτρος Μακρής 

 


Ο γεν. γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ, ήδη από τις 03/09/2020, σε μια… πανηγυρική ανάρτησή του στο προσωπικό του tweet, έριξε επιμελώς στάχτη στα μάτια της πανευρωπαϊκής κοινής γνώμης, υποστηρίζοντας, ότι «αρχίζουν σε τεχνικό επίπεδο συνομιλίες για τη δημιουργία μηχανισμού αποφυγής συγκρούσεων» στην ανατολική Μεσόγειο.

Έχουν έκτοτε περάσει 16 ημέρες και η δήλωση αυτή του Στόλτενμπεργκ παραμένει χωρίς το παραμικρότερο πρακτικό αντίκρυσμα δεδομένου ότι:

  •  Το Όρους Ρέις αλωνίζει ανενόχλητο στην ελληνική υφαλοκρηπίδα (στα νότια Ρόδου και Καρπάθου και σε απόσταση αναπνοής από το Καστελόριζο). Αλλά και τα πλοία του πολεμικού μας ναυτικού στην επιβεβλημένη θέση ανάσχεσης της εισβολής κατά της ελληνικής επικράτειας.
  • Το τουρκικό ΥΠΕΞ με την παραδοσιακή του αναισχυντία και διπλωματική αγένεια αποκαλεί «τουρκική» την ελληνική υφαλοκρηπίδα όπου αλωνίζει το Όρους Ρέις και ισχυρίζεται, ότι οι κατηγορίες της Ελλάδας για τουρκική εισβολή στον θαλάσσιο χώρο μας, προδίδουν «μαξιμαλιστικές διαθέσεις της χώρας μας στην ανατολική Μεσόγειο». Και το χειρότερο: Ο Ερντογάν επικαλείται για τις απάτες του αυτές το Διεθνές Δίκαιο, παραχαράσσοντας τις διατάξεις του που τις καταπατεί βάναυσα ο ίδιος, ρεζιλεύοντας με την τακτική αυτή τη διεθνή έννομη τάξη.
  • Ταυτοχρόνως, ο τούρκος ΥΠΕΞ Μεβλούτ Τσαβούσογλου εκφράζει «την ικανοποίησή του» για τις πρωτοβουλίες του Στόλτενμπεργκ, για την, (ο Θεός να την κάνει) «αποκλιμάκωση της έντασης στην ανατολική Μεσόγειο». Ο εστί μεθερμηνευόμενον: «Σ’ ευχαριστούμε γεν. γραμματέα του ΝΑΤΟ» που αποκοιμίζεις του Έλληνες και την Ε.Ε, για τις ατιμώρητες τουρκικές μαξιμαλιστικές ενέργειες κατά της ελληνικής επικράτειας».
  • Εμμέσως υπέρ της αποφυγής των κυρώσεων κατά της Τουρκίας για τις επιθετικές διαθέσεις, εναντίον της Ελλάδας και της Κύπρου, δυστυχώς τάσσεται και ο ΥΠΕΞ της Γερμανίας Χάικο Μάας, εξισώνοντας τους τούρκους επιτιθέμενους με τους έλληνες και κυπρίους αμυνόμενους από τον τουρκικό επεκτατισμό, με την «παραίνεση»: «Η Ελλάδα και η Τουρκία να προχωρήσουν σε κατευναστικές κινήσεις!». Εδώ πλέον, ο γερμανός ΥΠΕΞ θεωρεί το ίδιο υπόλογους για κατευνασμό τους έλληνες αμυνόμενους με τους τούρκους ταραξίες και εισβολείς! Και όμως, ο ίδιος, σε προγενέστερες δηλώσεις του κατελόγιζε την αποκλειστική ευθύνη για την ένταση στην ανατολική Μεσόγειο, στον Ερντογάν και το δορυφορικό του δίδυμο Νταβούσογλου και Ακάρ, (αντιστοίχως υπουργούς Εξωτερικών και Άμυνας της Τουρκίας).
  • Τόσο ο έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, όσο και οι ΥΠΕΞ Νίκος Δένδιας και ΥΠΕΘΑ Νίκος Παναγιωτόπουλος, ρητά, σε κάθε δήλωση τους, το ξεκαθαρίζουν ότι η Ελλάδα θα προχωρήσει σε διάλογο με την Άγκυρα, μόνον εάν η τουρκική ηγεσία παύσει οριστικά και αμετάκλητα τις παράνομες επιθετικές ενέργειες.

Και λίγος σεβασμός στους θεμελιωτές της ΕΕ

Είναι προφανές, ότι τόσο η Γερμανία, όσο και το ΝΑΤΟ με την τακτική του Ποντίου Πιλάτου εξισώνουν τους θύτες με τα θύματα, μόνον και μόνον, για να προστατεύσουν την κοινοβουλευτική Ερντογανική δικτατορία της Τουρκίας, από τον πολιτικό και οικονομικό κατήφορό της, δίνοντας διαρκώς ασυλίες στα καθημερινά εγκληματικά έκτροπα των εξ ανατολών πειρατών γειτόνων μας.

Ο μοναδικός ανασχετικός παράγοντας σ’ αυτή την ανθελληνική γερμανο-νατοϊκή συμπεριφορά, είναι η ξεκάθαρη θέση του Εμμανουέλ Μακρόν, ο οποίος κατά τα φαινόμενα, είναι ο μόνος ηγέτης της ΕΕ, που δεν αποκλείεται να πείσει, εν ονόματι του γαλλογερμανικού άξονα συνεργασίας, τη γερμανίδα καγκελάριο να προτείνει, στη διάσκεψη κορυφής της ΕΕ τον ερχόμενο Δεκέμβριο, την πλήρη εξουδετέρωση του αρχιταραξία Ερντογάν με βαριές κυρώσεις για τις διαλυτικές ενέργειές του που στρέφονται κατά της συνοχής των κρατών της ανατολικής Μεσογείου.

Ο κόμπος έχει φτάσει στο χτένι, μ’ αυτές τις ανόητες και σφόδρα προκλητικές, για τις δημοκρατικές παραδόσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ασυλίες, τόσο από το ΝΑΤΟ, όσο και από το Βερολίνο, προς τον καθ’ έξιν κα κατά συρροήν υβριστή της ΕΕ και ναρκοθέτη της ενότητας των κρατών-μελών της, δηλαδή τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Η περαιτέρω ανοχή των οποιονδήποτε χωρών-μελών της ΕΕ, προς την διαλυτική αυτή συμπεριφορά του Ερντογάν θα ισοδυναμούσε με περιφρόνηση και απαξίωση του οράματος των πρωτοπόρων θεμελιωτών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ας τελειώνουν λοιπόν οι αλά Πόντιο Πιλάτο ασυγχώρητες φιλοτουρκικές παλινωδίες για να μην τρίζουν τα κόκαλα των αείμνηστων ιδρυτικών προσωπικοτήτων της ΕΕ: Ρομπέρ Σουμάν, Πωλ Ανρί Σπάακ, Αλτιέρο Σπινέλι, Σιμόν Βέιλ, Κόνραντ Αντενάουερ, Αλτσίντε ντε Γκάσπερι, Χέλμουτ Κόλ, Φρανσουά Μιττεράν, Ούρσουλα Χίρσμαν κ.ά.

Με άλλα λόγια: να τιμωρηθούν και να απομονωθούν παραδειγματικά όσοι απεργάζονται τη διάλυση της ΕΕ και να αναδιπλωθούν στα δικά τους σοβαρά και κατά το πλείστον αθεράπευτα προβλήματα.

Και επιτέλους, ας παύσουν να δημιουργούν φανταστικούς εχθρούς για την επιβίωσή τους!

 

πηγή: in.gr 

 

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Geopolitics & Daily News Copyrights Reserved 2024