23/04/2024

Tα παιχνίδια προπαγάνδας των Τούρκων στην κατεχόμενη πόλη Άφριν στη Συρία

Γράφει η Γιώτα Χουλιάρα

 

 

Τη Δευτέρα δόθηκαν στη δημοσιότητα κάποια βίντεο και η φωτογραφία που βλέπετε παρακάτω όπου μας πληροφορούν ότι η στρατιωτική αστυνομία της πόλης Άφριν συνέλαβε τον συγκεκριμένο τύπο, μέλος της οργάνωσης Sultan Murad Division γιατί προσπάθησε να πυροβολήσει ένα φαρμακοποιό.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της στρατιωτικής αστυνομίας της πόλης, ο συλληφθείς είναι ο Muhammad Hawas Al-Abdullah, οποίος χρησιμοποιεί το παρατσούκλι Abu Hawas και δραστηριοποείται στην οργάνωση Sultan Murad Division.

Να τονίσω εδώ για τους μη γνωρίζοντες ότι η οργάνωση Sultan Murad Division είναι μια ένοπλη επαναστατική ομάδα η οποία είχε δημιουργηθεί κατά το συριακό εμφύλιο και στηρίχθηκε ιδιαίτερα από την Τουρκία, καθώς την σχημάτισαν οι Τουρκμένοι της Συρίας, ενώ τάχθηκε εναντίον του Άσαντ.

Η συγκεκριμένη ομάδα είναι ίσως η πιο αξιοσημείωτη ομάδα των Syrian Turkmen Brigades και υποστηρίζει τους Τούρκους εθνικιστές και ιδεολογίες όπως ο παντουρκισμός και ο νεο-οθωμανισμός.

Ακούγοντας τη σύλληψη λοιπόν του συγκεκριμένου μέλους, υποθέτει κάποιος ότι η στρατιωτική αστυνομία της πόλης Άφριν καθαρίζει την περιοχή από τις επαναστατικές τρομοκρατικές οργανώσεις. Είναι όμως έτσι; Καθώς οι πληροφορίες που λαμβάνω από πηγές που πρόσκεινται στη κουρδική πλευρά, με ενημερώνουν πως η τρομοκρατία επικρατεί στην πόλη και η τουρκική κατοχή για την οποία δεν μιλάει κανείς σε διεθνές επίπεδο.

Η Τουρκία εκμεταλλευόμενη το συριακό εμφύλιο και με το πρόσχημα ότι δήθεν θα καθαρίσει την περιοχή από τις τρομοκρατικές ομάδες που η ίδια εξέθρεψε με κάθε τρόπο, οργάνωσε την επιχείρηση Κλάδο Ελαίας, μια επιχείρηση οπερέτα, ανάλογη με την εισβολή στην Κύπρο και μπήκε τελικά στην περιοχή, καταλαμβάνοντας ουσιαστικά την πόλη, από την οποία εκδιώχθηκε το κουρδικό στοιχείο ( για να λέμε και την αλήθεια, ο Άσαντ άφησε την επιχείρηση να εξελιχθεί αδιαφορώντας για τους Κούρδους).

Έτσι η στρατιωτική αστυνομία που σχηματίστηκε δεν είναι τίποτε άλλο από Τούρκους που εποικίζουν την περιοχή και Τουρκμένους. Χαρακτηριστικά στη φωτογραφία μπορείτε να διαπιστώσετε στα μπράτσα των δυο αστυνομικών τη σημαία του Free Syrian Army, απ΄όπου ξεπήδησαν οι τζιχαντιστές του DAESH.

Την ίδια ώρα η τρομοκρατία στην πόλη καλά κρατεί και η προπαγάνδα των δήθεν καλών Τούρκων ακόμη καλύτερα. Σαν το παραμύθι με την Κοκκινοσκουφίτσα με το Λύκο, μόνο που εδώ είναι Γκρίζος Λύκος.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Geopolitics & Daily News Copyrights Reserved 2024