28/03/2024

Οι τουρκικές υπηρεσίες πίσω από την δράση των τσάμηδων μουσουλμάνων

Φωτογραφικό στιγμιότυπο από την ανθελληνική πορεία στα Σκόπια την Πέμπτη, όπου οι συμμετέχοντες φώναζαν όπως «Η Τσαμουριά είναι στις καρδιές μας» και «Η Τσαμουριά είναι Αλβανία»

Γράφει ο Δημοσθένης Ζιούλης 

 

Επί μία εβδομάδα συνεχούς ανθελληνικής προπαγάνδας προβαίνουν ακραίοι εθνικιστικοί κύκλοι στην Αλβανία με την συνοχή και στήριξη της κυβέρνησης του Έντι Ράμα, ο οποίος δεν έχει διστάσει να δηλώσει ο καλύτερος φίλος του Τούρκου προέδρου Ρ.Τ.Ερντογάν. Μάλιστα τώρα αποκαλύπτουν και την δικτύωση τους η οποία φυσικά και δεν μας εκπλήσσει γιατί έχουμε αναφερθεί πολλές φορές στο παρελθόν.

Κόσοβο, Τέτοβο μέχρι και στη Σμύρνη, πόλη ελληνική από αρχαιοτάτων χρόνων, αλλά και στην Κωνσταντινούπολη, άλλοτε πρωτεύουσα της Ανατολικής Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας, έχουν προγραμματίσει εβδομάδα εκδηλώσεων «μνήμης» για τα «εγκλήματα» που έπραξε η Ελλάδα στους «φιλήσυχους» μουσουλμάνους Τσάμηδες, αναζητώντας ηθική και ιστορική δικαιοσύνη. Αντιστρέφοντας την Ιστορία, διαπράττουν ένα ακόμη έγκλημα απέναντι στην αλήθεια και στα ιστορικά γεγονότα, καθώς παρουσιάζουν με αισχρό και ανιστόρητο τρόπο το θύμα, που στην συγκεκριμένη περίπτωση είναι οι εκατοντάδες χιλιάδες έλληνες Ηπειρώτες πολίτες ως θύτες. Μάλιστα δε διστάζουν να διεκδικήσουν επιστροφή στις «πατρογονικές εστίες τους» όπως αναφέρουν,  οικονομική αποζημίωση από την πλευρά της Ελλάδας και το ειρωνικό της υπόθεσης, θέτουν επίσημα  ζήτημα  ειλικρινούς συγνώμη επίσημα από την ελληνική πολιτεία . Με εικόνες και οπτικοακουστικό υλικό από το ξεριζωμό του Ελληνισμού της Ιωνίας, του Πόντου ακόμα και Αρμενίων παραπλανούν την κοινή γνώμη μπολιάζοντας με μίσος για την Ελλάδα και τούς Έλληνες.

Είναι παρόμοια ιστορία με τους τουρκικούς ισχυρισμούς ότι οι Έλληνες το 1821 έπραξαν εγκλήματα στους μουσουλμανικούς πληθυσμούς και δεν έπρεπε να επαναστατήσουν γιατί τότε ζούσαν καλύτερα υπό το οθωμανικό ζυγό.

Απορίας άξιο είναι η συνεχής κάλυψη αυτών των εκδηλώσεων από το πρακτορείο ειδήσεων του επίσημου τουρκικού κράτους Anadolu Agency αλλά και από το TRT, τον κρατικό τους τηλεπτικό σταθμό. Όλα οδηγούν στη ΜΙΤ και την άθλια αυλή της με τα γνωστά αποτελέσματα στα Βαλκάνια και σε ευρωπαϊκές χώρες όπου ζει σημαντικός αριθμός μουσουλμάνων τους οποίους και προσπαθεί να προσεταιριστεί η Τουρκία.

Στα Σκόπια μάλιστα οργανώθηκε πορεία διαμαρτυρίας την Πέμπτη 24 Ιουνίου, από τους «Τσάμηδες» και αλβανικούς πληθυσμούς της περιοχής προς την Ελληνική Πρεσβεία, φωνάζοντας συνθήματα όπως «Η Τσαμουριά είναι στις καρδιές μας» και «Η Τσαμουριά είναι Αλβανία».Το ίδιο σήμερα Σάββατο διοργάνωσαν μπροστά στο Ελληνικό Προξενείο της Ελλάδας στην Σμύρνη.

Στην πορεία μετείχε και ο πρόεδρος του Κόμματος Δικαιοσύνης, Ενσωμάτωσης και Ενότητας (PDIU) από την Αλβανία, Shpëtim Idrizi, ( κόμμα των Τσάμηδων).  Μάλιστα τα τουρκικά τηλεοπτικά κανάλια φρόντισαν να εστιάσουν έντονα πάνω στον ίδιον, δίνοντας έμφαση στην συμμετοχή του. Επίσης, ο σύλλογος «Shoqara Cameria Hasan Tahsini» με έδρα την Προζρένη που συμμετείχε και μοίραζε φεϊβολάν ανθελληνικού περιεχομένου έχει επίσημες χρηματοδοτήσεις από τουρκικές υπηρεσίες.

Η κορύφωση των εκδηλώσεων θα ολοκληρωθεί σήμερα Σάββατο 26 Ιουνίου, με την προγραμματισμένη πορεία ακραίων εθνικιστών Τσάμιδων προς το αποκαλούμενο «νεκροταφείο» των «θυμάτων» της ελληνικής «θηριωδίας» στο Κλόγερη της Τζάρας, στην καρδιά της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας!!

 

 

 

 

 

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Geopolitics & Daily News Copyrights Reserved 2024