19/04/2024

Το Κυπριακό και η ένοχη Ευρώπη

της Δρ Άννας Κωνσταντινίδου*

Ιστορικός- Διεθνολόγος   

 


«Καρτερούμεν μέραν νύχταν

να φυσήσει ένας αέρας

στουν τον τόπον πο’ν καμένος

τζι’ εν θωρεί ποτέν δροσιάν»

Κάθε χρόνο, τέτοια μέρα είναι πολύ βαρύ το κλίμα για τον Ελληνισμό, έναν Ελληνισμό που οι Σύμμαχοί μας δεν τον θωρούν ποτέ κατάματα. Γιατί δεν τολμούν εξαιτίας της γύμνιας των εγκλημάτων τους!!!! Γιατί οι αποφάσεις τους ήταν πάντοτε εγκληματικές για τον Ελληνισμό. Όσων οι γονείς μας ήρθαν πρόσφυγες, όχι το 1922, αλλά το 1955 και το 1964 από την Πόλη, την Πόλη των ονείρων και της καρδιάς μας, πάντοτε τέτοια μέρα στις 20 Ιουλίου έχουμε κόμπο στο λαιμό και σφίξιμο στην καρδιά.

Η Πόλη, και όλη η Μικρά Ασία και ο Πόντος, στη σκέψη όλων ημών μπορεί να είναι μία αλυτρωτική σπίθα, όμως η Κύπρος είναι η ελπίδα που τονώνει το συναίσθημά μας, ότι το Νησί μας θα ελευθερωθεί και το ίδιο θα γίνει, ίσως κάποια στιγμή, με τη Βασιλεύουσα, τη γη του Ηλία Βενέζη, τη γη των Κομνηνών.

Το Νησί του Ελληνισμού πρέπει και μπορεί να ελευθερωθεί, γιατί είναι διαφορετικές πλέον οι συνθήκες. Οι πολιτικοί μας, Ελλαδίτες και Κύπριοι, δεν έχουν το δικαίωμα να ξανακάνουν τα λάθη του παρελθόντος, λάθη τα οποία εκμεταλλεύτηκαν στο έπακρο οι Σύμμαχοί μας.

Έχουμε μιλήσει για το ρόλο των Βρετανών. Οι Κατοχικοί βίασαν το βόρειο τμήμα του Νησιού, αφήνοντας έξω τις περιοχές Δεκέλειας και Ακρωτηρίου (μέσο και νότιο τμήμα) που είναι οι στρατιωτικές βάσεις των συνενόχων τους στο έγκλημα. Οι Βρετανοί στην Κύπρο είναι συνένοχοι με τα πιόνια τους στο έγκλημα της Κατοχής, στη διάπραξη της Γενοκτονίας του Ελληνισμού!!!! Οι Βρετανοί είναι εγκληματίες Πολέμου, γιατί το 1974 διαπράχθηκε το ειδεχθέστερο έγκλημα, διαπράχθηκε Γενοκτονία!!!!

Ας κοιτάξουν οι εταίροι μας, οι Ευρωπαίοι, τα του οίκου τους, και ύστερα ας τους πιάνει η ψυχοπονιά για λαούς, εκτός του ενωσιακού χώρου. Όταν αυτήν την στιγμή, η Κύπρος είναι ακόμα μοιρασμένη στα δύο, και το βόρειο τμήμα της είναι υπό Κατοχή, οι Ευρωπαίοι θα πρέπει πρώτα να αναλογιστούν την εγκληματική τους αναβλητικότητα για το συγκεκριμένο ζήτημα, και μετά να δούνε το θέμα Ουκρανία. Γιατί το ίδιο ένοχοι είναι με τους Ρώσους.

Και μόνο που η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής χθες απευθυνόμενη στον πρόεδρο της Αλβανίας μίλησε ότι το κράτος του απέδειξε αφοσίωση στις ευρωπαϊκές αξίες, ενώ είναι γνωστά τα αδικήματα εναντίον της εθνικής μας μειονότητας στη Βόρεια Ήπειρο, από εκεί και μόνο μπορούμε να αναρωτηθούμε πόσο άραγε πιο εγκληματική είναι η συμπεριφορά των Ρώσων, όταν οι ίδιοι οι εταίροι μας συναινούν σε αδικήματα εναντίον εθνοτικών ομάδων που ανήκουν στον ενωσιακό Θεσμό;;;;

Εκτός φυσικά αν βαπτίζουμε και εμείς, και εννοούμε το πολιτικό προσωπικό που μας κυβερνά, το κρέας ψάρι για να κρύψουμε κάτω από το χαλί τα λάθη μας, με τελευταίο αυτό, την υπογραφή της κατάπτυστης Συμφωνίας των Πρεσπών.

Δεν πρέπει να αφήσουμε την Κύπρο.

Προσδοκούμε για τον Έλληνα ηγέτη που θα είναι πραγματικός εθνοπατέρας για τον Ελληνισμό!!!!

«Για να φέξει καρτερούμεν

το φως τζιήνης της μέρας

πο’ν να φέρει στον καθέναν

τζιαι δροσιάν τζιαι ποσπασιάν»

*Η Δρ Άννα Κωνσταντινίδου είναι Ιστορικός- Διεθνολόγος, Μέλος και Εξωτερική Συνεργάτιδα του Ελληνικού Ινστιτούτου Στρατηγικών Μελετών (ΕΛ.Ι.Σ.ΜΕ), Εξωτερική Συνεργάτιδα Ανώτατης Διακλαδικής Σχολής Πολέμου (ΑΔΙΣΠΟ) και Σχολής Εθνικής Άμυνας (ΣΕΘΑ)

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Geopolitics & Daily News Copyrights Reserved 2024