19/04/2024

Αντιδράσεις εναντίον του Πούτιν

 

Γράφει ο Αλέξανδρος Νίκλαν 

 

Σύμφωμα με την Uliana Pavlova του CNN περίπου 50 περιφερειάρχες έχουν  υπογράψει μια αναφορά ζητώντας την παραίτηση του προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν, 29 περισσότεροι από ό,τι τη Δευτέρα, σύμφωνα με έναν από τους εμπλεκόμενους.

Η Ksenia Thorstrom, περιφερειάρχης της Semenovsky στην Αγία Πετρούπολη, δήλωσε στο CNN: «Τώρα έχουμε 47 επαληθευμένες υπογραφές. Η γεωγραφική διασπορά τους έχει επεκταθεί σημαντικά.»

«Οι συνάδελφοί μου και εγώ θέλαμε να υποστηρίξουμε τους βουλευτές από το Smolninsky, οι οποίοι κλήθηκαν πρόσφατα στην αστυνομία και σύντομα θα δικαστούν», είπε ο Thorstrom.

Η αναφορά αναφέρει: «Εμείς, οι περιφερειάρχες της Ρωσίας, πιστεύουμε ότι οι ενέργειες του προέδρου της Βλαντιμίρ Πούτιν είναι επιζήμιες για το μέλλον της Ρωσίας και των πολιτών της. Απαιτούμε την παραίτηση του Βλαντιμίρ Πούτιν από τη θέση του Προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας».

«Αποφασίσαμε να κάνουμε την έκκλησή μας τόσο σύντομη ώστε να υπάρχει λιγότερος λόγος να βρούμε κάποιο σφάλμα από τις αρχές και έτσι ώστε όσο το δυνατόν περισσότεροι περιφερειάρχες να υπογράψουν την αναφορά», είπε ο Thorstrom.

Την περασμένη εβδομάδα, οι περιφερειάρχες της Smolninskoye της Αγίας Πετρούπολης κάλεσαν την Κρατική Δούμα της Ρωσικής Ομοσπονδίας να απαγγείλει κατηγορίες για προδοσία εναντίον του Πούτιν προκειμένου να τον απομακρύνει από το αξίωμα λόγω του πολέμου στην Ουκρανία. Τώρα αυτοί αντιμετωπίζουν κατηγορίες για «απαξίωση» του ρωσικού στρατού, σύμφωνα με ένα tweet ενός εξ αυτών, του Nikita Yuferev.

Οι περιφερειάρχες στην Ρωσία είναι τοπικοί αξιωματούχοι με περιορισμένη πολιτική επιρροή. Η αναφορά ακολουθεί τις πρώτες περιφερειακές και δημοτικές εκλογές στη Ρωσία από την έναρξη του πολέμου, στις οποίες οι υποψήφιοι υπέρ του Κρεμλίνου είχαν συντριπτική επιτυχία.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Geopolitics & Daily News Copyrights Reserved 2024