29/03/2024

Διαρροή εγγράφων των συμμαχικών δυνάμεων στην Ουκρανία

Γνωρίζουμε πώς στο πεδίο συγκρούσεων, στην Ουκρανία, πέρα από τις μάχες με κάθε είδους όπλα κατά πολλών στόχων, διεξάγεται ακόμα ένας πόλεμος. Αυτός της πληροφορίας. Σύμφωνα λοιπόν με τους New York Times υπήρξε μια μεγάλη διαρροή ευαίσθητων εγγράφων από τα επιτελεία όπου απεικονίζουν την κατάσταση των μαχών και εκτιμήσεις για απώλεια πόρων για τις αρχές Μαρτίου 2023, όπως σχηματοποιήθηκαν από τις πληροφορίες που είχαν για όλη την κατάσταση στο Ουκρανικό μέτωπο.

Η διαρροή φαίνεται να έγινε αρχικά από το 4chan forum (αρχικά η συζήτηση έγινε στο darkweb) και ο συνομιλητής για “να πείσει” τρίτους σε μια διαφωνία, ανέβασε εικόνες από σχέδια μάχης, απεικονίσης καταστάσεων και ένα σχεδιάγραμμα επίθεσης με λογότυπο του ΝΑΤΟ και διαβαθμίσεις επιπέδου Secret & Top Secret ( !! ).

Μετά την αναδημοσίευση όλων αυτών και κυρίως από το άρθρο από τους ΝΥΤ , υπήρξε ένα μούδιασμα και μια προσπάθεια από την Ουκρανική πλευρά να τα χαρακτηρισεί ως πλαστά, όμως στην συνέχεια η όλη κατάσταση κλιμακώθηκε καθώς το Πεντάγωνο ξεκίνησε έρευνα για την διαρροή τους και πώς αυτή τελικά έφτασε να απεικονίζεται στα ΜΚΔ. Ήδη μάλιστα παρά την προσπάθεια να μην κάνουν τον κύκλο του διαδικτύου αφού οι λογαριασμοί στο twitter αρχικά κατέβηκαν στην συνέχεια δεκάδες κανάλια σε δεκάδες ΜΚΔ ανέλαβαν και τα έχουν ήδη αναρτημένα.

Υπάρχουν τώρα, στρατιωτικοί αναλυτές των ΗΠΑ που αναφέρουν ότι αυτή η διαρροή ως συμβάν είναι δυνατόν να αναστείλει κάποιες κινήσεις στο πεδίο και από τις δύο πλευρές καθώς η απεικόνιση ουσιαστικά αφαιρεί το στοιχείο αιφνιδιασμού. Παράλληλα δίνει και γνώση στους Ρώσους τόσο για τις θέσεις συμμάχων όσο όμως και για το ότι οι σύμμαχοι γνωρίζουν που βρίσκονται οι Ρωσικές δυνάμεις. Μια σκέψη που για εμάς στο Geopolitics & Daily News , μας διεγείρει και μια απορία μήπως τελικά αυτός ήταν και ο τελικός σκοπός μιας τέτοια διαρροής και έτσι να οδηγηθεί η κατάσταση σε μια αργοπορία εχθροπραξιών.

Σε κάθε περίπτωση , μετά από μικρή έρευνα μας καταφέραμε και εντοπίσαμε αρκετά αρχεία εξ αυτών και τα παραθέτουμε εδώ για δική σας κρίση ενώ παράλληλα θα πρέπει να επισημάνουμε πώς αυτές οι εικόνες και στοιχεία , όπως αναφέραμε, ήδη εδώ και δύο μέρες έχουν αναρτηθεί στο Telegram, Twitter, Reddit. Πλέον είναι δηλαδή προσβάσιμα σε όλους αρκεί να γνωρίζει κάποιος που και πώς να ψάξει.

Για το Geopolitics & Daily News

Αλέξανδρος Νίκλαν

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Geopolitics & Daily News Copyrights Reserved 2024