20/04/2024

Διεθνής Έκθεση DEFEA 9/5 – 11/5/2023

Με 346 εκθέτες από 28 χώρες έγινε η Διεθνής Έκθεση για την άμυνα και την ασφάλεια DEFEA 2023

                           Μεγάλο ενδιαφέρον και πλήθος κόσμου στην DEFEA 2023

Την εβδομάδα που μας πέρασε έλαβε χώρα η διεθνής έκθεση αμυντικών συστημάτων και εξοπλισμών DEFEA, στο Metropolitan Expo στην Αθήνα από τις 9/5 ως και τις 11/5. Το Geopolitics & Daily News βρέθηκε εκεί και κατέγραψε με αρκετό φωτογραφικό υλικό καθώς και με συζητήσεις σε πολλά περίπτερα για τις εντυπώσεις και το τι συνέβη κατά την διάρκεια της έκθεσης.

Από την πλευρά μας θα σημειώσουμε πώς η φετινή DEFEA υπήρξε αρκετά επιτυχημένη, με προβολή αρκετών εκθεμάτων επί νέων εξοπλισμών, τεχνολογικών μέσων καθώς και για ειδικά υλικά βιομηχανικής φύσης που αποτελούν κέντρο ενδιαφέροντος για τον συγκεκριμένο τομέα. Ειδικότερα οι χώροι της έκθεσης με τα μη επανδρωμένα συστήματα καθώς και εκείνοι με αντικείμενα για προσωπικό οπλισμό/εξοπλισμό φάνηκαν να κεντρίζουν πάρα πολύ το ενδιαφέρον όλων των επισκεπτών.

Θα πρέπει επίσης να σημειώσουμε την μεγάλη παρουσία από πολυάριθμες αποστολές στρατιωτικών από πάρα πολλές χώρες της Ευρώπης, της περιοχής του Κόλπου και της Μέσης Ανατολής καθώς και των ΗΠΑ. Παράλληλα υπήρξαν και διπλωματικές αποστολές ενώ πολύ μεγάλο ήταν και το ενδιαφέρον διάφορων βιομηχανιών και εταιριών για την έκθεση.

Παρασκηνιακές σημειώσεις μας, αν μας επιτρέπεται, θα λέγαμε πώς είναι οι ακόλουθες:

– Υπήρξε πραγματικά μεγάλο πλήθος κόσμου από διάφορα κράτη που δείχνει και το τεράστιο ενδιαφέρον από τον κόσμο της άμυνας και της ασφάλειας για την χώρα μας. Δυστυχώς δεν ήταν ανοιχτή για το ευρύ κοινό καθώς η έγκριση εισόδου γινόταν μόνο σε ανθρώπους από έντυπο και ηλεκτρονικό Τύπο, από επιχειρήσεις και βιομηχανίες καθώς και σε στελέχη των ενόπλων δυνάμεων. Θα είχε πραγματικά φοβερό ενδιαφέρον ίσως κάτι πιο ανοιχτό σαν δυνατότητα εισόδου, διότι δεχτήκαμε και εμείς αρκετά ερωτήματα αν θα μπορούσε κάποιος χωρίς να έχει τα παραπάνω ως ιδιότητα να εισέλθει στην έκθεση.

– Αυστηρότατα τα μέτρα ασφαλείας όπως και έπρεπε. Ακόμα και εντός της έκθεσης υπήρχαν άνθρωποι της ασφάλειας που επιτηρούσαν διακριτικά τους χώρους.

– Πολύ ευγενικοί όλοι οι άνθρωποι στον εκθεσιακό χώρο απαντούσαν σε όλα τα ερωτήματα, ενώ θετικό ήταν και πώς στο 99% των εκθεμάτων μπορούσε ο επισκέπτης να προσεγγίσει πολύ κοντά και να βγάλει και δικές του φωτογραφίες. Εξαίρεση μόνο σε συγκεκριμένο έκθεμα , ειδικά για το εσωτερικό του οχήματος, όπου η λήψη φωτογραφιών δεν επιτρεπόταν (τ/θ Lynx) κατά αίτημα της κατασκευάστριας εταιρίας.

– Ανά χρονικά διαστήματα, υπήρξαν αρκετοί εκπρόσωποι ενόπλων δυνάμεων πολλών χωρών σε γκρούπ που πήγαιναν σε διάφορα περίπτερα εκθετών και έδειχναν ενδιαφέρον για τεχνολογίες που τώρα αναπτύσονται. Υπήρξε επίσης αρκετό ενδιαφέρον και για Ελληνικές εταιρίες όπως θα δούν οι αναγνώστες μας στο φωτογραφικό υλικό.

Η έκθεση έκλεισε τις πόρτες της χθες το απόγευμα αφήνοντας θετικότατες εντυπώσεις, ειδικά σκεπτόμενοι πώς η Ελλάδα ήδη βρίσκεται σε μια τάση ανάπτυξης εξοπλιστικών προγραμμάτων και το ενδιαφέρον ήταν πολύ μεγάλο. Το επόμενο ραντεβού για την επανάληψη της DEFEA ειναι για τον Μάιο του 2025.

Λαμβάνοντας τώρα υπόψη το μεγάλο ενδιαφέρον πολύ κόσμου, εμεις από την σειρά μας πήραμε αρκετές φωτογραφίες για εσάς και τις ανεβάζουμε σε ειδικό χώρο ώστε να έχετε μια καλύτερη εικόνα από το τι υπήρχε.

φωτογραφικό υλικό εδώ ( επιλογή για άνοιγμα )

Για το Geopolitics & Daily News

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Geopolitics & Daily News Copyrights Reserved 2024