20/04/2024

Νίκλαν: Η χώρα είναι γεμάτη κενά ασφαλείας (ηχητικό)

 

Ο σύμβουλος θεμάτων ασφαλείας του Geopolitics Αλέξανδρος Νίκλαν μίλησε την Πέμπτη 29-02-2024 στη ραδιοφωνική εκπομπή του Λάμπρου Καλαρρύτη για την κατάσταση που επικρατεί στην χώρα σε σχέση με τις διαδικασίες και τα πρωτόκολλα ασφαλείας, με αφορμή πρόσφατα περιστατικά όπως αυτό με τα επεισόδια στην πορεία διαμαρτυρίας για την τραγωδία των Τεμπών όπου έπεσε βροχή από μολότοφ στο προαύλιο της Βουλής αλλά και την εξάρθρωση τρομοκρατικής ομάδας,  η οποία συνεργαζόταν για την δημιουργία εκρηκτικών μηχανισμών με πυροτεχνουργούς του Στρατού.

Σχολίασε τον τρόπο δράσης διαφόρων οργανώσεων και ομάδων που κινούνται στον υποτιθέμενο χώρο των αντιεξουσιαστών, τις προεκτάσεις με στοιχεία εκτός χώρας και τις σχέσεις με τον χώρο των ποινικών. Το ζήτημα της χειραγώγησης τέτοιων ομάδων από ξένες μυστικές υπηρεσίες ή άλλα κέντρα με στόχο την αποσταθεροποίηση ή τον αποπροσανατολισμό είναι ένα ζήτημα το οποίο παραμένει ανοιχτό εδώ και χρόνια. Εντοπισμοί ή και συλλήψεις ξένων υπηκόων είτε σε καταλήψεις είτε ως μέλη διαφόρων οργανώσεων και ομάδων ενισχύει το σενάριο της ανάμειξης ξένων κέντρων τουλάχιστον σε κάποιες περιπτώσεις. Σημείωσε ότι η τρομοκρατία έχει αλλάξει πλέον μορφή και σε πολλές περιπτώσεις δεν υπάρχει καν το ιδεολογικό κίνητρο ή πρόσχημα, αλλά πρόκειται για μισθοφόρους που σε μικρή ή μεγάλη κλίμακα αναλόγως χρησιμοποιούνται, κάτι το οποίο βλέπουμε να συμβαίνει κυρίως σε μεγάλης κλίμακας επιχειρήσεις αποσταθεροποίησης από κρατικούς δρώντες, βλέπε Τουρκία, αλλά και σε μικρότερη όπως η περίπτωση των πυροτεχνουργών στην τρομοκρατική ομάδα που εξαρθρώθηκε.

Επίσης έθιξε το θέμα της συνεργασίας μεταξύ των διαφόρων υπηρεσιών ασφαλείας και των στεγανών που πολλές φορές υπάρχουν μεταξύ τους με αποτέλεσμα να δυσχεραίνεται η διερεύνηση υποθέσεων και να σημειώνονται αστοχίες.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Geopolitics & Daily News Copyrights Reserved 2024