21/05/2024

Ο Πούτιν στην Κίνα: «θερμές και συντροφικές» συνομιλίες με Σι

Ο Κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ υποδέθηκε σήμερα τον ρώσο ομόλογό του Βλαντίμιρ Πούτιν  μπροστά στο Παλάτι του Λαού στην αχανή πλατεία Τιενανμέν του Πεκίνου.

Οι δύο άνδρες αντάλλαξαν θερμή χειραψία, όπως έδειξαν πλάνα που μετέδωσε το κινεζικό CCTV και το ρωσικό kremlin ru

 

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε το Κρεμλίνο ο Πούτιν είπε στον Κινέζο ομόλογό του πως: «Είναι θεμελιώδους σημασίας οι σχέσεις μεταξύ Ρωσίας και Κίνας να μην εξαρτώνται από βραχυπρόθεσμους λόγους και να μην στρέφονται εναντίον κανενός. Σήμερα, η συνεργασία μας στις παγκόσμιες υποθέσεις είναι ένας από τους κύριους σταθεροποιητικούς παράγοντες στη διεθνή σκηνή. Ενεργούμε από κοινού για να υποστηρίξουμε τις αρχές της δικαιοσύνης και μια δημοκρατική παγκόσμια τάξη πραγμάτων που αντανακλά πολυπολικές πραγματικότητες και βασίζεται στο διεθνές δίκαιο.»

Ακολούθησαν συνομιλίες των δυο πλευρών ενώ στη συνέχεια Πούτιν και  Τζινπίνγκ έκαναν δηλώσεις στα ΜΜΕ

Οι πρόεδροι σημείωσαν προοπτικές ανάπτυξης της εταιρικής σχέσης Ρωσίας-Κίνας και της στρατηγικής συνεργασίας σε πολλούς τομείς, μεταξύ άλλων με σκοπό την τόνωση του αμοιβαίου εμπορίου, την επενδυτική συνεργασία, τη διμερή βιομηχανική συνεργασία και τις κοινές πολιτιστικές και ανθρωπιστικές προσπάθειες των δύο χωρών.

 

Μετά από αυτές τις συνομιλίες Ρωσίας-Κίνας υπογράφηκε ένα πακέτο συμφωνιών. 

 

 

 

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Geopolitics & Daily News Copyrights Reserved 2024