13/06/2024

Τουρκία: Το μάθημα της Γαλάζιας Πατρίδας έχει ως στόχο να μεγαλώσει γενιές φανατικών

Χρήστος Βαφειάδης
Αντιστράτηγος ε.α. 

Μια από τις τελευταίες ειδήσεις που μας ήρθαν από την γειτονική Τουρκία είναι η καθιέρωση μαθήματος για την Γαλάζια Πατρίδα το οποίο θα διδάσκεται σε μαθητές ώστε να σφυριλατήσουν οι επερχόμενες γενεές τον εθνικισμό που είναι  απαραίτητος στην εκάστοτε τουρκική πολιτική ηγεσία για την επίτευξη  των στρατηγικών επεκτατικών σχεδίων  της Άγκυρας. Σχέδια που δεν αλλάζουν και μένουν εθνικές τους επιδιώξεις  όποια κυβέρνηση και αν βρίσκεται στην ηγεσία της χώρας.

Θεωρώ επίκαιρη παλαιότερη δημοσίευση μου σε στρατιωτικό έντυπο που αναφέρεται στην στρατιωτική θητεία της Τουρκίας και δίνει ξεκάθαρα το στίγμα της στρατηγικής που ακολουθεί και πώς προετοιμάζει την επίτευξη των στόχων της σε όλα τα επίπεδα. Κατά την διάρκεια τηςΥπηρεσίας μου στο ΝΑΤΟικό στρατηγείο στην Σμύρνη, υπήρξα αυτόπτης μάρτυρας σε τελετουργικό γεγονός με ιδιαίτερη σημασία που επαναλαμβάνεται έξι φορές τον χρόνο, όσες και οι σειρές των στρατεύσιμων (ΕΣΣΟ) της χώρας. Έκπληκτος παρακολούθησα από το μπαλκόνι του σπιτιού μου σε κεντρικό σημείο της Σμύρνης πομπές οχημάτων με τουρκικές σημαίες και ζητοκραυγές να κινούνται στους κεντρικούς  δρόμους της πόλης συνοδεία λαϊκών οργάνων και κάμερες πάνω σε αγροτικά οχήματα να καταγράφουν ό,τι συνέβαινε. Θεώρησα πως  επρόκειτο για πανηγυρισμούς μετά από νίκη της εθνικής τους ομάδας στο ποδόσφαιρο, ίσως κάποια γαμήλια τελετή ή τελετή περιτομής που επιβάλλεται στα 12χρονα αγόρια.

Ρώτησα αργότερα  Τούρκο και μου  εξήγησε ότι επρόκειτο για κατευώδιο στρατεύσιμων, οι οποίοι τις επόμενες μέρες θα παρουσιάζονταν στα κέντρα εκπαιδεύσεως.  Μου εξήγησε ότι είναι μεγάλη τιμή για την οικογένεια να στείλουν το παιδί τους να υπηρετήσει στις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις, ενώ θλίψη διακατέχει όσους απαλλάσονται από την στρατιωτική θητεία, αφού μετά από αυστηρή επιλογή κατατάσσονται οι καλύτεροι από απόψεως σωματικής διάπλασης, υγείας, μόρφωσης κτλ σε μια χώρα που υπερβαίνει τα 80 εκατομμύρια σε πληθυσμό.

 Γενικά η θρησκεία και ο σωβινισμός που καλλιεργείται από το ιδιότυπο καθεστώς της χώρας,  σκιαγραφούν το πορτρέτο του μέσου Τούρκου που είναι ακόμη προσηλωμένος στις αρχές της φιλοπατρίας, την οικογενειακή παράδοση και την ολιγαρκή αγοραστική συμπεριφορά σε σχέση με την επιρροή του ξέφρενου καταναλωτισμού.  Στη παραπάνω κοσμοθεωρία/στρατηγική τους έρχεται η Γαλάζια Πατρίδα να συμπληρώσει το νέο δόγμα της Τουρκίας για  την επεκτατική της πολιτική σε νεώτερη συμπερίληψη.

Σε ό,τι αφορά την χώρα μας δεν μας λείπει η ένδοξη ιστορία, το φιλότιμο, η φιλοπατρία, το υψηλό πολιτιστικό επίπεδο. Πρέπει όμως, καθώς μας αγγίζει μια διογκούμενη απειλή που συνεχώς αναβαθμίζεται, να λάβουμε σαν Πολιτεία χωρίς χρονοτριβή, όλα εκείνα τα μέτρα που αφορούν την αμυντική θωράκιση της χώρας και να βρούμε τα σωστά αντίμετρα μέσα από όποιες νομοθετικές ρυθμίσεις με κίνητρα, εκπαίδευση, αυστηροποίηση των απαλλαγών από την στρατιωτική θητεία και πολλά άλλα που δεν είναι της παρούσης γιατί:  

1.Ο αντίπαλος είναι δεδομένος και επικίνδυνος.
2.Το τεράστιο μεταναστευτικό ρεύμα, πολλές φορές κατευθυνόμενο από την Τουρκία, σε ενδεχόμενη κρίση θα δημιουργήσει τεράστια προβλήματα (ήδη κάνει πρόβες με πυρκαγιές)
3.Η υπογεννητικότητα είναι τεράστιο πρόβλημα που σε μερικές δεκαετίες θα είναι άλυτο.
4 . Το μεταναστευτικό αλλοιώνει βαθμιαία την ελληνικότητα του χώρου μας και τα θρησκευτικά μας πιστεύω που λειτουργούν συσπειρωτικά (ήδη λειτουργούν τζαμιά σε όλες τις μεγάλες πόλεις της χώρας μας).
5. Οι βόρειοι γείτονες μας εν πολλοίς συνδέονται φιλικά με την Τουρκία και σε περίπτωση σύγκρουσης θα δημιουργήσουν πρόβλημα.
 6.Καμμία συμμαχία σε περίπτωση σύρραξης δεν θα μας υποστηρίξει αλλά όπως στρώσουμε, θα κοιμηθούμε.

 

Η επέτειος της Άλωσης της Πόλης ας αποτελέσει για τους νεότερους παράδειγμα προς αποφυγή,  καθόσον οι Τούρκοι βρήκαν την ευκαιρία να καταλάβουν την Κωνσταντινούπολη σε μια φάση παρακμής της, όπου οι λίγοι υπερασπιστές της βασίστηκαν σε μισθοφόρους αλλόθρησκους και προέκυψε το « εάλω η Πόλις».

 

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Geopolitics & Daily News Copyrights Reserved 2024