13/06/2024

Νίκλαν: Αρπαγή περιπολικού- Αδρανοποίηση της Αστυνομίας λόγω ιδεοληπτικού bullying;

Το βράδυ της Τρίτης 4/6 ο σύμβουλος θεμάτων ασφαλείας του Geopolitics & Daily News Αλέξανδρος Νίκλαν μίλησε στην εκπομπή «Εμείς οι Έλληνες» του Λάμπρου Καλαρρύτη με αφορμή την επίθεση σε αστυνομικούς και την αρπαγή του περιπολικού τους από μέλη συγκεκριμένης κοινωνικής ομάδας, τα οποία στη συνέχεια αφέθησαν ελεύθερα από την Δικαιοσύνη. Σχολίασε επίσης την ευρύτερη κατάσταση ασφάλειας στην χώρα, η οποία σε ορισμένες περιπτώσεις δείχνει να έχει καταρρεύσει.

Κατά τη γνώμη του το γεγονός ότι αστυνομικοί δεν μπήκαν σε διαδικασία εμπλοκής και συμπλοκής με την επιτιθέμενη συμμορία, οφείλεται στο ότι σε πολλές περιπτώσεις που οι αστυνομικοί λειτούργησαν όπως επιβάλλεται, προκειμένου να διαφυλάξουν την δική τους σωματική ακεραιότητα ή των πολιτών, βρέθηκαν τελικά κατηγορούμενοι.

Η ασάφεια του νόμου αλλά και η πίεση μία συγκεκριμένης ιδεοληπτικής κατεύθυνσης που ασκείται στην δημόσια σφαίρα, οδηγεί τους αστυνομικούς σε αδρανοποίηση, η οποία έχει ως αποτέλεσμα ενίοτε να επιλέγουν την αποφυγή δράσης, η οποία δεν περιέχει το ρίσκο να βρεθούν απολογούμενοι επειδή έκαναν τη δουλειά τους.

Σημείωσε ότι αυτή η κατάσταση έχει κακοφορμίσει και κινδυνεύει να οδηγήσει σε σοβαρή δυσλειτουργία για την εφαρμογή του νόμου στην χώρα συνολικά, η οποία συχνά ασκείται à la carte αναλόγως της “ιδιαιτερότητας” του παράνομου ή του γεγονότος.

 

 

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Geopolitics & Daily News Copyrights Reserved 2024