25/07/2024

Η έλλειψη κουλτούρας ασφαλείας στην Ελλάδα (ηχητικό)

Ο σύμβουλος θεμάτων ασφαλείας του Geopolitics & Daily News Αλέξανδρος Νίκλαν με αφορμή την υπόθεση εμπρησμού από αλλοδαπό ο οποίος είχε συλληφθεί το προηγούμενο διάστημα και για το ίδιο αδίκημα και είχε αφεθεί ελεύθερος, μίλησε χθες Τρίτη (2/7) στην εκπομπή του δημοσιογράφου Λάμπρου Καλαρρύτη για το ευρύτερο θέμα ασφαλείας από το οποίο πάσχει η χώρα.

Συγκεκριμένα το έλλειμμα αντίληψης και κουλτούρας ασφαλείας, την έλλειψη διαδικασιών και πρωτοκόλλων και απουσία κρίσιμων δικλείδων σχεδόν σε όλες τις πτυχές που αφορούν στην εθνική και κοινωνική ασφάλεια και στην δημόσια τάξη.

Στην συγκεκριμένη περίπτωση προκαλεί απορία όχι μόνο το γεγονός ότι αφέθηκε ελεύθερος από την Δικαιοσύνη, αλλά και το ότι δεν ανακρίθηκε από τις αρμόδιες Αρχές, από την Αστυνομία και αστυνομία από τις μυστικές υπηρεσίες σχετικά με τα κίνητρα του.

Γιατί το έκανε, ποιος τον έβαλε αν τον έβαλε κάποιος, ποιος ήταν ο στόχος του, ποιο είναι το παρελθόν του, από που πραγματικά ήρθε και τι έκανε εκεί πριν έρθει στην Ελλάδα, ποιες είναι οι διασυνδέσεις του.

Προφανώς τίποτα από αυτά δεν έγινε διότι αν είχαν γίνει και δεν θα επαναλάμβανε αυτό για το οποίο είχε συλληφθεί την προηγούμενη φορά και αφέθηκε ελεύθερος.

 

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Geopolitics & Daily News Copyrights Reserved 2024