Ο Τραμπ διορίζει μια σειρά από γεράκια στη δεύτερη κυβέρνησή του
Η επερχόμενη κυβέρνηση του Τραμπ διαμορφώνεται ως μια από τις πιο φιλο-ισραηλινές στην ιστορία, με μια ευδιάκριτη κλίση απέναντι στο Ιράν. Μέχρι σήμερα, οι περισσότεροι από αυτούς που αξιοποιήθηκαν έχουν σκληρά ένστικτα εξωτερικής πολιτικής και όχι απομονωτικά, κάτι που πιθανότατα εξοργίζει ορισμένους στρατιώτες του συνθήματος America First.
Ο Τραμπ όρισε τον Μάικ Γουαλτς, Ρεπουμπλικανό βουλευτή από τη Φλόριντα και πρώην Πράσινο Μπερέ, ως σύμβουλό του για την εθνική ασφάλεια. Ο Γουαλτς, ένα πολύ γνωστό γεράκι σε ζητήματα Κίνας, έχει υποστηρίξει μια στρατιωτική επιλογή για να εμποδίσει το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν και επέκρινε την κυβέρνηση Μπάιντεν για, όπως λέει, την προσπάθεια της να εμποδίσει την απάντηση του Ισραήλ στη Χαμάς μετά την τρομοκρατική επίθεση της 7ης Οκτωβρίου. Πρώην στέλεχος πολιτικής στον Λευκό Οίκο του Τζορτζ Μπους, ο Γουαλτς εμφανιζόταν τακτικά στο Fox News για να υπερασπιστεί τον επερχόμενο πρόεδρο.
Ο πρώην κυβερνήτης του Αρκάνσας Μάικ Χάκαμπι επιλέχθηκε ως ο επόμενος πρεσβευτής των ΗΠΑ στο Ισραήλ. Ο Χάκαμπι, ένας ευαγγελικός Χριστιανός, έχει μια ιστορική συμμαχία με το κίνημα εποίκων του Ισραήλ, έχοντας οδηγήσει ευαγγελικές χριστιανικές περιοδείες στο Ισραήλ από το 1981. Ο Χάκαμπι επιμένει στη χρήση του βιβλικού όρου Ιουδαία και Σαμάρεια για να αναφέρεται στην Δυτική Όχθη και έχει συχνά υποτιμήσει την Παλαιστινιακή ταυτότητα. Κατά τη διάρκεια της προεδρικής υποψηφιότητάς του το 2008, ο Χάκαμπι είπε: «Πραγματικά δεν υπάρχει Παλαιστίνιος». Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι η ακροδεξιά πλευρά της ισραηλινής κυβέρνησης επισκέφτηκε τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να γιορτάσει την υποψηφιότητα του Χάκαμπι.
Η επιλογή του Τραμπ για υπουργός Εξωτερικών είναι ο γερουσιαστής Μάρκο Ρούμπιο. Ο Ρούμπιο, ο οποίος εξελέγη για πρώτη φορά στην Άνω Βουλή το 2010, έχει διαδηλώσει εδώ και καιρό εναντίον της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν. Γεράκι στην εξωτερική πολιτική, ο Ρούμπιο συσπειρώθηκε κατά της πυρηνικής συμφωνίας του 2015 της κυβέρνησης Ομπάμα για το Ιράν και υποστήριξε την εκστρατεία «μέγιστης πίεσης» του Τραμπ για οικονομικές κυρώσεις κατά του Ιράν, η οποία τελικά απέτυχε να επαναφέρει το Ιράν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων όπως είχε προβλεφθεί, αλλά κατάφερε να ακρωτηριάσει την εξαρτημένη από το πετρέλαιο οικονομία του. Αν και ένθερμος υποστηρικτής του Ισραήλ, ο Ρούμπιο καταψήφισε ένα πακέτο ξένης βοήθειας 95,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων για το Ισραήλ, την Ουκρανία και την Ταϊβάν νωρίτερα φέτος, επικαλούμενος την αποτυχία της κυβέρνησης Μπάιντεν να ανακόψει την εισροή μεταναστών που φθάνουν στα νότια σύνορα.