19/04/2024

Ο μιθριδατισμός της ελληνικής κοινωνίας

Γράφει ο Λάμπρος Τζούμης
Αντιστράτηγος ε.α.


Ο Βασιλιάς του Πόντου Μιθριδάτης φοβούμενος ότι θα δηλητηριαστεί από κάποιον από τους αντιπάλους του, συνήθιζε να χορηγεί στον εαυτό του μικρές ποσότητες δηλητηρίου, τις οποίες βαθμιαία αύξανε με αποτέλεσμα να αποκτήσει ανοσία σ’ αυτό. Εξ’ ου και η ονομασία της συγκεκριμένης πρακτικής ως «μιθριδατισμός».

Καθημερινά η ελληνική κοινωνία αποτελεί αντικείμενο μιθριδατισμού και αποκτά παθογόνα ανοσία σε φαινόμενα εθνικής, πολιτιστικής, ηθικής, αξιακής και κοινωνικής κατάπτωσης. Βλέπουμε καθημερινά φαινόμενα ανομίας και παρακμής και τα αποδεχόμαστε μοιρολατρικά.

Αυτό μου ήλθε στο μυαλό χθες το απόγευμα περνώντας έξω από την ΑΣΟΕΕ δηλ. την ΑΝΩΤΑΤΗ Σχολή Οικονομικών και Εμπορικών Επιστημών του ελληνικού κράτους. Ο πεζόδρομος στην Πατησίων είχε μετατραπεί σε super market παράνομης πραμάτειας και μέσα στον περίβολο του πανεπιστημιακού χώρου οι πωλητές- αλλοδαποί πίσω από τα κάγκελα. Το άσυλο της ανομίας και παραβατικότητας σε όλο του το μεγαλείο. Στον παράπλευρο κάθετο δρόμο δεκάδες ναρκομανείς ετοιμάζονταν να πάρουν τη δόση τους σε δημόσια θέα και κανείς δεν παρεμβαίνει.

Πίσω από την ΑΣΟΕΕ ο χώρος του Πεδίου του Άρεως, μόνο θλίψη και απογοήτευση προκαλεί. Αλλοδαποί έχουν στήσει τσαντήρια, τα πάντα σπασμένα και τα μνημεία βανδαλισμένα. Μια εικόνα που δεν συναντάς σε καμιά ευρωπαϊκή πόλη. Ανάξιοι να προστατεύσουμε την πολιτιστική μας κληρονομιά και κανείς δεν διαμαρτύρεται γιατί μας φαίνεται φυσικό.

Τα φαινόμενα της παραβατικότητας και της ατιμωρησίας μέρα με τη μέρα γίνονται όλο και πιο πολύ ανεκτά σε όλους τους τομείς και τα αποδεχόμαστε. Περιουσίες απλών πολιτών κάθε εβδομάδα καταστρέφονται, επειδή οι μπαχαλάκηδες επιθυμούν να κηρύξουν τον πόλεμο εναντίον της κακούργας κοινωνίας και το κράτος μεταβάλλεται σε απλό παρατηρητή των δρώμενων. Μέλη του Ρουβίκωνα κάνουν έλεγχο σε αστυνομικούς και περιοχές της Αθήνας μετατρέπονται σε άβατα. Η Ελληνική αστυνομία δίνει οδηγίες στους πολίτες ότι : «Αν μπουν ληστές σπίτι σας, κάντε ότι κοιμάστε» και όταν αστυνομικά όργανα τολμάνε να εφαρμόσουν το νόμο τιμωρούνται.

Εθνικά οράματα και ιστορικές διεκδικήσεις του ελληνισμού εγκαταλείπονται και αντικαθίστανται από συνθήματα για πλέρια Δημοκρατία και συναδέλφωση των λαών. Όποιος αγαπάει την Ελλάδα χαρακτηρίζεται από τον πρωθυπουργό ανόητος, ακροδεξιός, φασίστας και αν διαμαρτυρηθεί συλλαμβάνεται. Από την άλλη ο αρχιδολοφόνος της 17 Ν Κουφοντίνας που δεν έχει εκφράσει μεταμέλεια για τις πράξεις του, κάνει βόλτες στο κέντρο της Αθήνας και συνοδεύεται αγέρωχος από συνοδοιπόρους.

Ο εθνικός εναέριος χώρος καθημερινά γίνεται σουρωτήρι από τις παραβιάσεις- παραβάσεις, η εθνική κυριαρχία περιορίζεται και ακούμε από αρμόδιους υπουργούς ότι οι Τούρκοι δεν έχουν περάσει ακόμα τις κόκκινες γραμμές. Τουρκικά πλοία εισέρχονται σε Εθνικά Χωρικά Ύδατα, εμβολίζουν ελληνικά και ο πρωθυπουργός δίνει συγχαρητήρια στο πλήρωμα που δεν αντέδρασε και τους λέει ότι :«Η ψυχραιμία είναι γενναιότητα». Έλληνες στρατιωτικοί συλλαμβάνονται μετά από είσοδο τους σε τουρκικό έδαφος, τους υποδεχόμαστε σαν ήρωες και όλοι οι εμπλεκόμενοι επιβραβεύονται.

Εκατοντάδες άνθρωποι καίγονται από μια πυρκαγιά, παιδιά πεθαίνουν σε νοσοκομεία στα οποία διορίζονται Διοικητές με πλαστά πτυχία και δεν βρίσκεται ένας να ζητήσει συγγνώμη. Αντίθετα, ο αρμόδιος υπουργός, με ύφος τραμπούκου καθυβρίζει τους δημοσιογράφους, επειδή του κάνουν ερωτήσεις και γεμάτος θράσος και αλαζονεία δηλώνει ότι δεν θα απολογηθεί σε κανέναν.

Το «δηλητήριο» που μας χορηγείται καθημερινά κατά δόσεις, δημιουργεί την άποψη ότι «όλα φυσιολογικά είναι» και μας οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στην καταστροφή. Όταν ο Μυθριδάτης είδε το τέλος του να πλησιάζει προσπάθησε να αυτοκτονήσει, αλλά λόγω της ανοσίας στο δηλητήριο δεν τα κατάφερε και κατόπιν επιθυμίας του σκοτώθηκε από μισθοφόρο.

 

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Geopolitics & Daily News Copyrights Reserved 2024