20/04/2024

Το DAESH μετακομίζει στην Ινδία;

 

Γράφει ο Αλέξανδρος Νίκλαν
Σύμβουλος Θεμάτων Ασφαλείας

 

Η ανακοίνωση του DAESH για την ίδρυση τμήματος του στην Ινδία με το όνομα “wilayah al-Hind”,  στην περιοχή του Κασμίρ, θα έπρεπε να σημάνει κόκκινο συναγερμο στις Ελληνικές αρχές και στα τμήματα σχεδιασμού ασφαλείας της χώρας μας.

Ο λόγος είναι πώς οι ροές μεταναστών που δεχόμαστε λόγο ποσόστωσης, έχουν μεγάλο μερίδιο από Μπαγκλαντές και Πακιστάν (περιοχές γειτονικές της Ινδίας αλλά και με μεγάλη εγγύτητα στο Κασμίρ). Αν προσθέσει κάποιος το μεγάλο ποσοστό Αφγανών (με δεδομένο την ύπαρξη Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν) στο παραπάνω, η θεωρητική επαγωγή λέει πώς η Ελλάδα θα γίνει ακόμα περισσότερο, σταθμός/δίοδος για να περάσει ροή πιθανών τρομοκρατών του Ισλάμ προς την Δύση.

Ήδη, άλλωστε, έχουμε καταγραφές περασμάτων αρκετών τρομοκρατών της Τζιχάντ είτε από τον Έβρο είτε από το ανατολικό Αιγαίο. Θεωρώ πώς είναι ώρα η χώρα μας να περιορίσει αυτές τις ροές καθώς όλη η Ευρώπη πλέον οδεύει προς έλεγχο ακόμα και εντός Σέγκεν (ειδικά για τη χώρα μας), όπου ακόμα και οι “πρόσφυγες”*, θα επιστρέφονται πίσω στην χώρα εισδοχής κατά το Δουβλίνο ΙΙ.

 

==============================

* =Να τονίσω εδώ πως υπάρχουν ακόμα συγκρούσεις στην Συρία, αλλά πλέον δεν υφίσταται επίσημα πόλεμος μετά και την δήλωση περί κατάλυσης του DAESH. Οπότε δεν υπάρχουν πρόσφυγες πολέμου, αλλά μόνο πρόσφυγες λόγω άλλης φύσης διώξης η οποία και πρέπει να επαληθεύεται όταν εισέρχονται στη χώρα μας. Άρα κάθε είσοδος από τη συνοριακή γραμμή δίχως άδεια, θα πρέπει να αντιμετωπίζεται ως εχθρική κίνηση. Θυμίζω  πώς το άσυλο ζητείται στα συνοριοφυλάκια της χώρας (το έχουν κάνει οι Τούρκοι δεκάδες φορές) και όχι με διάσχιση συνόρων και βολτάρισμα μέχρι να τους πιάσει κάποιος. Η δεύτερη πράξη τιμωρείται με φυλάκιση και άμεση απέλαση σε όποια χώρα του κόσμου.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Geopolitics & Daily News Copyrights Reserved 2024