20/04/2024

Η Ρωσία απαντά στην HBO για το Chernobyl –Τι ετοιμάζει

Αντιδράσεις στους Ρώσους έχει προκαλέσει η ταινία που σπάει κάθε ρεκόρ της HBO, το Chernobyl.

 

Συγκεκριμένα, η  ταινία με την μεγαλύτερη βαθμολογία στα χρονικά IMDb, η οποία ήρθε να «καλύψει» το κενό σε όσους τους «στοίχισε» το τέλος του Game of Thrones, φαίνεται να μην είναι η αγαπημένη των Ρώσων.

Θέλοντας να παρουσιάσουν τα πράγματα από την δικιά της σκοπιά και να κατηγορήσουν τις ΗΠΑ για την μεγαλύτερη πυρηνική καταστροφή στην ανθρωπότητα, η ρωσική κρατική τηλεόραση ανακοίνωσε πως ξεκινάει τα γυρίσματα μίας δικής της σειράς για το Chernobyl.

Η νέα σειρά βέβαια που θα προβληθεί από το NTV θα είναι ουσιαστικά η απάντηση στην παραγωγή της αντίστοιχης σειράς στην HBO.

Την σκηνοθεσία στην ρωσική έκδοση του Chernobyl λέγεται πως θα αναλάβει ο σκηνοθέτης Αλεξέι Μουράντοφ.

Τι διαφορετικό θα έχει

Οι Ρώσοι πέρα από τα καταγεγραμμένα και μη αμφισβητούμενα γεγονότα σκοπεύουν να προσθέσουν μία δική τους ιστορία σύμφωνα με την οποία ένας πράκτορας της CIA βρισκόταν μέσα στο Chernobyl την ημέρα της έκρηξης.

«Μία θεωρία υποστηρίζει πως οι Αμερικάνοι είχαν διεισδύσει στον πυρηνικό σταθμό, κάτι που πολλοί ιστορικοί δεν έχουν αρνηθεί. Την ημέρα της έκρηξης στον σταθμό του εχθρού ήταν παρών ένας πράκτορας του εχθρού», είπε χαρακτηριστικά στους Times της Μόσχας, ο Μουράντοφ.

Βέβαια,  η εναλλακτική θεωρία καταστροφής δεν έχει ποτέ χαρακτηριστεί ως βάσιμη, καθώς δεν υπάρχουν απτές αποδείξεις, παρά μόνο δημοσιεύματα με εικασίες και αμφιλεγόμενες πληροφορίες.

πηγή:in.gr

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Geopolitics & Daily News Copyrights Reserved 2024