25/04/2024

Forbes: Το Twitter χρειάστηκε 18 ολόκληρα λεπτά για να ανακτήσει τον χακαρισμένο λογαριασμό του CEO του

Του Michael Nuñez

Αυτό που συνέβη σίγουρα δεν βοηθά στην έμπνευση εμπιστοσύνης.

Ο CEO του Twitter Jack Dorsey υπέστη μια σοβαρότατη παραβίαση ασφαλείας στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter την Παρασκευή. Στις 3.45 το απόγευμα εκείνης της ημέρας, ο λογαριασμός του Dorsey άρχισε την αναπαραγωγή χυδαίων tweets, με ρατσιστικούς υβριστικούς χαρακτηρισμούς, μεταξύ άλλων κατά των Αφροαμερικανών, ενώ γινόταν και η “πρόταση” να τοποθετηθεί “βόμβα” στα κεντρικά γραφεία του Twitter. Γινόταν επίσης χρήση του hashtag #ChucklingSquad.

Σε ανακοίνωσή της, η Twitter ανέφερε ότι “γνωρίζει ότι ο λογαριασμός του Jack χακαρίστηκε και ερευνά το τι έχει συμβεί”.

Δεν είναι σπάνιο φαινόμενο να δει κανείς τον λογαριασμό του στο Twitter να “χακάρεται”. Τον Ιούνιο του 2016, η εταιρεία υπέστη μια σοβαρή παραβίαση ασφαλείας, με τους χάκερς να αναλαμβάνουν τον έλεγχο λογαριασμών γνωστών προσωπικοτήτων, όπως η Katy Perry, ο Mark Zuckerberg και η Kylie Jenner.

Εκείνο ωστόσο που εκπλήσσει περισσότερο σχετικά με αυτό με αυτή την τελευταία επιτυχημένη απόπειρα των χάκερς, με tweets τα οποία ήταν σχεδιασμένα ακριβώς για να είναι προσβλητικά, είναι το γεγονός ότι παρέμειναν στον “αέρα” για 18 ολόκληρα λεπτά μετά την αρχική τους δημοσίευση.

Τα υποτιθέμενα tweets του Jack Dorsey έγιναν ορατά σε 4 εκατ. χρήστες και οδήγησαν σε μια φρενίτιδα από πλευράς πολλών εξ αυτών, οι οποίοι επισήμαιναν με tags προς τους λογαριασμούς των υπηρεσιών ασφαλείας και επικοινωνίας του Twitter το πρόβλημα, ελπίζοντας σε άμεση αντίδρασή τους.

Δεν έχει γίνει σαφές πώς πραγματοποιήθηκε η παραβίαση ασφαλείας, ωστόσο τα συγκεκριμένα tweets στάλθηκαν, όπως όλα δείχνουν, μέσω της Cloudhopper, υπηρεσίας την οποία η Twitter εξαγόρασε το 2010 για να βελτιώσει την υπηρεσία SMS της. Εάν το λάθος έγινε από πλευράς της υπηρεσίας δεν έχει ακόμη προσδιοριστεί.

Ασχέτως πάντως του ποιος ακριβώς κρίκος της αλυσίδας είναι υπεύθυνος, η τελευταία παραβίαση ασφαλείας αναδεικνύει ένα σημαντικό ερώτημα: εάν η Twitter δεν μπορεί να προστατεύσει τον λογαριασμό του ίδιου της του CEO, πώς μπορούν οι χρήστες να την εμπιστεύονται για την προστασία των δικών τους λογαριασμών;

πηγή:capital.gr 

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Geopolitics & Daily News Copyrights Reserved 2024