18/04/2024

Ο Ερντογάν τώρα θέλει και πυρηνικά όπλα

Γράφει ο Πέτρος Κράνιας

Δεν μπορούσε να βρει καλύτερη ημέρα για την Τουρκία ο “σουλτάνος”. Σαν χθες πριν από 100 χρόνια ο Μουσταφά Κεμάλ, μετά την αποβίβαση στην Τραπεζούντα, έκανε το ιστορικό Συνέδριο στη Σεβάστεια (Σίβας), όπου εν ολίγοις ξεκίνησε η εκστρατεία εξόντωσης των Ελλήνων της Μικράς Ασίας. Με αφορμή αυτό, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν βρέθηκε στο Σίβας. Μιλώντας στο Κεντρικό Οικονομικό Φόρουμ της Ανατολίας, που διεξήχθη εκεί, ο πρόεδρος της Τουρκίας, είπε μεταξύ άλλων ότι είναι αλλεργικός στα επιτόκια, ότι η αγορά των S-400 θα ολοκληρωθεί τον Απρίλιο, ότι μπορεί να πάρει η Τουρκία πυραύλους Πάτριοτ από τις ΗΠΑ, αλλά και ότι… θέλει πυρηνικά!

Ενσωματωμένο βίντεο

 
 

“Ορισμένοι έχουν πυρηνικούς πυραύλους. Όχι έναν και δύο. Αλλά θέλουν να μην υπάρχουν στα δικά μου χέρια. Εγώ αυτό δεν το δέχομαι. Όλα τα ανεπτυγμένα κράτη έχουν”. Μάλιστα, επικαλείται έναν “πρόεδρο που δεν είναι πλέον πρόεδρος”, ο οποίος σε μία συνάντησή τους του είχε πει ότι εκείνος διέθετε 7,500 πυρηνικές κεφαλές, Όμως η Ρωσία και οι ΗΠΑ έχουν 12.500 και 15.000 αντίστοιχα. “Εγώ τι να κάνω;” είχε διερωτηθεί ο φανταστικός πρόεδρος του “σουλτάνου”, με τον Ερντογάν να λέει ότι θα κάνει ότι και εκείνος.

Στη συνέχεια ανέφερε: “Υπάρχουν πυρηνικά στο Ισραήλ; Υπάρχουν. Και τους φοβερίζουν όλους με αυτά. Κάνουμε κι εμείς τη δουλειά μας”.

Στη συνέχεια επιτέθηκε σε όσους αντιδρούν για τους S-400: “Έγινε ένα περιστατικό με τους S-400 και έφεραν τη Δευτέρα Παρουσία. Είπαν δεν θα τα πάρετε. Γιατί να μην τα πάρουμε; λέγεται ‘αμυντικό’ και όχι ‘επιθετικό’ σύστημα. Άρα δεν θέλουν να πάρουμε ούτε αμυντικό σύστημα. Πήραμε. Θεού θέλοντος τελειώνει τον Απρίλιο”.

Στη συνέχεια είπε ότι πέντε μέρες πριν είπε στον Αμερικανό πρόεδρο, Ντόναλντ Τραμπ ότι θέλει να αγοράσει πυραύλους Patriot, αλλά θα είναι υπό τους ίδιους όρους, με τους οποίους πήρε και τους S-400 από τη Ρωσία.

Σχετικά με την οικονομία είπε: “Είμαι αλλεργικός στο επιτόκιο, είμαι ενάντια στο υψηλό επιτόκιο, ο πληθωρισμός, έπεσε 10 μονάδες, τα επιτόκια στα δάνεια έπεσαν 8 μονάδες, στα στεγαστικά 13 μονάδες, σε σύγκριση με το πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους επιτύχαμε ρυθμό ανάπτυξης 1,2%”, δήλωσε.

Ακόμη, ο Τούρκος πρόεδρος είπε ότι “θα σπάσουμε κάθε χέρι που απλώνετε στην πατρίδα μας, τη σημαία μας, την ανεξαρτησία μας και θα συνεχίσουμε να δίνουμε την απαραίτητη απάντηση σε εκείνους που προσπαθούν να διοργανώσουν επιχειρήσεις πάνω στην Τουρκία”. 

Προπαγάνδα αλά Γκέμπελς από το Anadolu

Από την άλλη το όριο προπαγάνδας, έχει ξεπεράσει κάθε όριο, όταν μάλιστα μιλάμε και για το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων της Τουρκίας. Από τη μία όλη η Ευρώπη περίμενε από το Anadolu έγκυρη ενημέρωση για το εσωτερικό της Τουρκίας κι από την άλλη δρα εξόφθαλμα πλέον ως μέσο του Ερντογάν, όπως “φωνάζουν” εδώ και μερικά χρόνια οπαδοί και μέλη της αντιπολίτευσης: 

Ο Ερντογάν τώρα θέλει και πυρηνικά όπλα

Όπως φαίνεται και στη φωτογραφία, ενώ ο Τούρκος πρόεδρος είπε εμμέσως πλην σαφώς ότι θέλει πυρηνικά, το Anadolu, στην αγγλική του έκδοση, προσπαθεί να μας κάνει να νιώσουμε… ελέφαντες, λέγοντας ότι ο πρόεδρος είπε πως δεν θέλει επ’ ουδενί πυρηνικά!

 

πηγή:Capital.gr 

 

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Geopolitics & Daily News Copyrights Reserved 2024