29/03/2024

Η αρωγή του Ερντογάν και η αδράνεια της Δύσης αναβιώνουν το DAESH στη Συρία

Οι Τούρκοι έδωσαν χάρτη με τις κινήσεις των στρατευμάτων τους που δείχνουν κινήσεις μέγγενης. Όπως βλέπουμε στο χάρτη με κόκκινο είναι σημειωμένες οι πόλεις που δέχονται το κύριο βάρος επιθέσεων από τις τουρκικές και φιλοτουρκικές δυνάμεις.
 
Και οι δύο αντιμαχόμενες πλευρές στη Συρία (Τούρκοι και Κούρδοι) ισχυρίζονται πώς έχουν τις πόλεις στην κατοχή τους, όμως η αλήθεια είναι πώς οι μάχες διεξάγονται ακόμα σε πλήρη κλίμακα και στις δύο περιοχές.
 
Εδώ θα πρέπει να τονίσουμε πως στην περιοχή δεν έχουν έρθει ακόμα χερσαίες δυνάμεις του τουρκικού στρατού, παρά μόνο πυροβολικό και τεθωρακισμένα. Το ρόλο του πεζικού παίζουν οι Τουρκμένοι και Σύροι, πρώην στελέχη τρομοκρατικών οργανώσεων στην περιοχή. Η τελευταία πληροφορία σε συνδυασμό με τις σκληρές εικόνες και τα βίντεο που έχουν αναρτηθεί από πρώην μαχητές του DAESH (ISIS) που σκοτώνουν αδιακρίτως φωνάζοντας Allahu Akbar, πιστοποιούν πλέον την αναβιώση των φανατικών ισλαμιστικών τρομοκρατικών ομάδων και την αναβίωση του DAESH με τις ευλογίες και την αρωγή του Ερντογάν και την ανοχή και αδράνεια της Δύσης.

Eκ της αρχισυνταξίας του Geopolitics

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Geopolitics & Daily News Copyrights Reserved 2024