23/04/2024

Έχοντας ως πρότυπο τον Πούτιν

Γράφει η Γιώτα Χουλιάρα 
 

Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες του όπου κάνει ιππασία με το λευκό του άλογο στο βουνό Πεκτού (Paektu Mountain ή Baekdu Mountain – οι Κινέζοι το αποκαλούν Changbai) που βρίσκται στα σύνορα της Βόρειας Κορέας με την Κίνα.

 

 
Είναι ολοφάνερη η επιρροή του προφίλ του Ρώσου Προέδρου Βλάντιμιρ Πούτιν ο οποίος δεν δίστασε να ιππεύσει γυμνόστηθος, ενώ συχνά φωτογραφίζεται σε εξορμήσεις του στη φύση.
 
Πρόκειται για το στυλ macho man, το οποίο ο Πούτιν δύναται να υποστηρίξει λόγω της φυσικής κατάστασης που διαθέτει και της προϋπηρεσίας του ως μυστικός πράκτορας της KGB.
 

Σύμφωνα με ειδικούς και αναλυτές η αποδοχή που λαμβάνουν οι φωτογραφίες και τα βίντεο του Ρώσου προέδρου είτε όταν κάνει καταδύσεις, είτε όταν εξερευνά τη φύση, έχουν κάνει πολλές ηγετικές προσωπικότητες ανά τον πλανήτη να προσπαθούν να τον μιμηθούν.

 
Παλαιότερα, είχαμε δει τον Γάλλο πρόεδρο Εμμανουέλ Μακρόν (τελευταία φωτογραφία) να επιβιβάζεται ως κομμάντο σε υποβρύχιο. Ο στόχος αυτών των φωτογραφιών έχει να κάνει με την ψυχολογία του εκάστοτε λαού, ο οποίος επιθυμεί να βλέπει στο τιμόνι της χώρας του έναν ηγέτη στιβαρό και δυνατό, έναν ηγέτη μάχιμο που μπορεί να αντιμετωπίσει όποιον κίνδυνο.
 
Όμως πολλές φορές όταν το προφίλ ή η φυσική κατάσταση δε συνάδουν με την εικόνα του μάχιμου, μόνο γελοίος θα μπορούσε να χαρακτηριστεί κάποιος και η προσπάθεια δημιουργίας ΨΕΠ (Ψυχολογικές Επιχειρήσεις Πολέμου) για τα μάτια του αντιπάλου και προς τέρψη των εκάστοτε οπαδών, ενδέχεται να αποβεί μοιραία.
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Geopolitics & Daily News Copyrights Reserved 2024