29/03/2024

Γερμανία: Φόβος για τη ρητορική μίσους

Νέα μέτρα κατά της ακροδεξιάς και της ρητορικής μίσους αναφέρονται ήδη στο Γερμανικό Τύπο ως προστασία κατά της αυξανόμενης τάσης βίας και πράξεων τρομοκρατίας από την αποκαλούμενη “λευκή σταυροφορική τάξη” (δηλαδή τους λευκούς άνδρες που εκφράζονται εναντίον των μεταναστών και των μουσουλμάνων).

Ενδεικτικά μόνο αναφέρονται τα παρακάτω (υπάρχει πλήρη λίστα στα Γερμανικά ΜΜΕ σήμερα).

– Οι πάροχοι υπηρεσιών στο διαδίκτυο, όπως το Facebook, το YouTube και το Twitter, θα πρέπει να αναφέρουν περιπτώσεις με ρητορική μίσους στις Γερμανικές αρχές και επίσης να μεταβιβάσουν τη διεύθυνση IP του χρήστη. Μέχρι τώρα, τέτοιοι γίγαντες των κοινωνικών μέσων ενημέρωσης χρειαζόταν μόνο να διαγράψουν την ομιλία μίσους σε μια συγκεκριμένη χρονική περίοδο.

Οι νόμοι κτήσης και κατοχής πυροβόλων όπλων θα γίνουν αυστηρότεροι, με κάθε αίτηση για άδεια όπλου να ελέγχεται από την BfV.

-Θα αναπτυχθούν υφιστάμενα προγράμματα πρόληψης που αποσκοπούν στην αντιμετώπιση του δεξιού εξτρεμισμού, του αντισημιτισμού, του ρατσισμού και της εχθρότητας προς οποιαδήποτε κοινωνική ομάδα και η χρηματοδότηση τους θα διατηρηθεί σε υψηλό επίπεδο.

-Οι τοπικοί πολιτικοί αξιωματούχοι (δήμαρχοι κ.α.) θα έχουν την ίδια ειδική προστασία κατά της δυσφήμησης και της συκοφαντικής δυσφήμησης που δίδεται τώρα στους πολιτικούς κομμάτων και τους ομοσπονδιακούς πολιτικούς αξιωματούχους και οι επιθέσεις εναντίον των στελεχών υπηρεσιών πρώτης αντίδρασης (paramedics, πυροσβέστες, γιατροί σε κλινικές πρώτων βοηθειών) θα αντιμετωπίζονται με τον ίδιο τρόπο όπως οι επιθέσεις εναντίον αξιωματικών επιβολής του νόμου. Οι νομικές αλλαγές θα διευκολύνουν επίσης τους ανθρώπους που απειλούνται από ακραίες εξτρεμιστικές βιαιοπραγίες να αποκλείουν την πρόσβαση (αποδοχή μηνυμάτων και απόκρυψη στοιχείων) στην ιδιωτική διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου τους.

Γιώτα Χουλιάρα για το Geopolitics & Daily News

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Geopolitics & Daily News Copyrights Reserved 2024