Πρόγραμμα Ομιλιών Εκδήλωσης – Δελτίο Τύπου.

Το παράρτημα Βορειοηπειρωτών του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος των ΗΠΑ στην Ελλάδα, διοργανώνει στις 10 Ιανουαρίου 2020 και ώρα 3:00 μ.μ. – 9:00 μ.μ. στην Λέσχη Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων Αθηνών (ΛΑΕΔ) (Ρηγίλλης 1, Αθήνα), το προσυνέδριο με θέμα: «Βόρειος Ήπειρος – Ώρα Μηδέν», «Η δημογραφική αποψίλωση, ο εποικισμός και η αρπαγή των ελληνικών περιουσιών ως ζητήματα Εθνικής Ασφάλειας». 

Επιπροσθέτως, θα υπάρξει εμβόλιμη ομιλία από την ομογενειακή οργάνωση της AHEPA (Icarus Athens Chapter HJ-36) με ομιλία του Υπάτου Προέδρου Γιώργου Χωριάτη που θα αναφερθεί στις Ελληνο-Αμερικανικές σχέσεις και σε Ομογενειακά θέματα.

 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΣΥΝΕΔΡΙΟΥ «ΒΟΡΕΙΟΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΩΡΑ ΜΗΔΕΝ»

10 Ιανουαρίου 2020 — ΛΑΕΔ ώρες 3.00 μμ – 9.00 μμ

3.00 μμ. Προσέλευση

3.15 μμ. Χαιρετισμοί

4.15 μμ. Ομιλία Χρήστου Ιακώβου, Διευθυντή του Κυπριακού Κέντρου Ερευνών (ΚΥΚΕΜ) με τίτλο: «Η Αθήνα ως Εθνικό Κέντρο και η Διαχείριση των Αιτημάτων του Εξωελλαδικού Ελληνισμού της Κύπρου και της Βορείου Ηπείρου.

4.30 μμ. Ομιλία Κωνσταντίνου Λαμπρόπουλου, Στρατηγικού Αναλυτή, Εταίρου του Κέντρου Μελετών Ασφάλειας της Γενεύης με τίτλο: «Η Ελλάδα στο Αναδυόμενο Διεθνές Περιβάλλον με Ανοικτά Μέτωπα: Ελληνοτουρκικά, Βορειοηπειρωτικό, Μακεδονικό, Κυπριακό.

4.45 μμ. Ομιλία Χαρίλαου Γκούτου, Ομότιμου Καθηγητή του Παντείου Πανεπιστημίου με τίτλο: «Το Λεσκοβίκι και η Περιοχή του στο Παρελθόν. Άγνωστα στοιχεία.

5.00 μμ. Ομιλία Ελένης Θεοχάρους, Προέδρου Κινήματος Αλληλεγγύης, τ. ευρωβουλευτού με τίτλο: «Η καταπίεση της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας της Βορείου Ηπείρου και η Ευρωπαϊκή Ένωση».

5.15 μμ. Ομιλία Γεωργίου Τσούτσου, Πολιτικού Επιστήμονα με τίτλο: «Το Βορειοηπειρωτικό σε Σχέση με τις Σύγχρονες Διεθνείς Συμβάσεις για την Προστασία των Μειονοτήτων του Συμβουλίου της Ευρώπης».

5.30 – 6.00 μμ. Διάλειμμα

6.00 – 7.00 μμ. Εμβόλιμη εκδήλωση AHEPANS (Icarus Athens Chapter HJ-36) με ομιλία Υπάτου Προέδρου Γιώργου Χωριάτη που θα αναφερθεί στις ΕλληνοΑμερικανικές σχέσεις και σε Ομογενειακά θέματα.

7:00 – Συνέχιση Ημερίδας:

7.15 μμ. Ομιλία Αλεξάνδρου Νίκλαν, Συμβούλου Ασφαλείας, Διευθυντή GEOPOLITICS & DAILY NEWS με τίτλο: «Αλβανία – Ελλάδα. Απειλές και Κίνδυνοι».

7.30 μμ. Ομιλία Λεωνίδα Παππά, Πολιτικού Μηχανικού, τέως Προέδρου «ΟΜΟΝΟΙΑΣ» με τίτλο: «Βόρειος Ήπειρος: Χθες, Σήμερα, Αύριο».

7.45 μμ. Ομιλία Θαλή Καραγιαννόπουλου, Δικηγόρου, Επόπτη του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος των Η.Π.Α. για το Βορειοηπειρωτικό Ζήτημα με τίτλο: «Βόρειος Ήπειρος: Ενοχλητική Εκκρεμότητα ή Ζήτημα Εθνικής Ασφαλείας για τον Ελληνισμό;»

8.00 μμ. Ομιλία Παναγιώτη Μπάρκα, πρώην Βουλευτή της «ΟΜΟΝΟΙΑΣ», Καθηγητή με τίτλο: «Η Πρόκληση για το Μέλλον του Ελληνισμού της Βορείου Ηπείρου – Η Αντιμετώπιση των Πολλαπλών Αλλοιώσεων».

8.15 μμ. Ομιλία Βασίλη Μπολάνου, πρώην Δημάρχου Χειμάρρας, πρώην Προέδρου «ΟΜΟΝΟΙΑΣ» με τίτλο: «Οι Εμπειρίες ενός Δημάρχου».

8.30 μμ. – 9.30 μμ. Συζήτηση και Συμπεράσματα.

Συντονιστής: Λάμπρος Καλαρρύτης, Δημοσιογράφος

Facebook: Republicans Overseas Hellenic Chapter

https://www.facebook.com/RepublicansOverseasHellenicChapter/

Facebook: Republicans Overseas Βορείου Ηπείρου

https://www.facebook.com/RepublicansOverseasVoreiouIpirou/

Site: www.RepublicansOverseas.gr

Site: http://republicansabroad.gr/

News site:  www.eastmednews.org