29/03/2024

Τραμπ: Η τακτική του διαιρεί και βασίλευε για τις διαδηλώσεις στο Ιράν

Γράφει ο Αλέξανδρος Νίκλαν
Σύμβουλος Θεμάτων Ασφαλείας 

Με μήνυμα που ανάρτησε στο Twitter ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ εξέφρασε χθες την υποστήριξή του προς τους διαδηλωτές στο Ιράν. (Οι διαδηλώσεις ξεκίνησαν την Παρασκευή με τους διαδηλωτές να έχουν βγει στους δρόμους της Τεχεράνης και άλλων μεγάλων πόλεων, μετά από την παραδοχή από τους Φρουρούς της Επανάστασης ότι κατέρριψαν το ουκρανικό Boeing 737-800 από λάθος).

 

 

 

«Προς τους ηγέτες του Ιράν-ΜΗ ΣΚΟΤΩΝΕΤΕ ΤΟΥΣ ΔΙΑΔΗΛΩΤΕΣ ΣΑΣ. Χιλιάδες έχουν ήδη σκοτωθεί η φυλακιστεί από εσάς και ο Κόσμος παρακολουθεί. Αλλά το σημαντικότερο είναι ότι οι ΗΠΑ παρακολουθούν. Θέστε ξανά σε λειτουργία το Ίντερνέτ σας και αφήστε τους δημοσιογράφους να το χρησιμοποιούν ελεύθερα! Σταματήστε να σκοτώνετε τον υπέροχο ιρανικό λαό!» αναφέρει στο μήνυμά του ο Τραμπ, το όποιο ανέβηκε και στα αραβικά ακολουθώντας την τακτική του διαίρει και βασίλευε και χρησιμοποιώντας για ανακοίνωση τη γλώσσα του αντιπάλου σου.

Η διαχείριση των εσωτερικών προβλημάτων του Ιράν με τρόπο που θα αφαιρέσει στήριξη από την ηγεσία του, δεν ειναι πρωτόγνωρη. Και στο παρελθόν ο Μάικ Πομπέο είχε στηρίξει τις διαδηλώσεις στη χώρα. Πρόκειται για μια τακτική στρατηγικής που είχαν ακολουθήσει και οι Ρωμαίοι οι οποίοι είχαν την τάση να επεμβαίνουν στα εσωτερικά των χωρών αποικιών που κατακτούσαν ακόμα και σε δημόσιο λόγο σε αντίστοιχες εκκλησίες του Δήμου (Ελλάδα) ή δυναμιτίζοντας τις διαφορές μεταξύ φυλών (Κέλτες, Γαλάτες)

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Geopolitics & Daily News Copyrights Reserved 2024