29/03/2024

Αίγυπτος: Εξουδετερώθηκε πυρήνας της Μουσουλμανικής Αδελφότητας που σχεδίαζε ένοπλη εξέγερση

Γράφει ο Αλέξανδρος Νίκλαν 
Σύμβουλος Θεμάτων Ασφαλείας 

 

Το Αιγυπτιακό Υπουργείο Εσωτερικών ανέφερε ότι κατόρθωσε να αποκαλύψει και να εξουδετερώσει ένα πυρήνα του κινήματος της Μουσουλμανικής Αδελφότητας που σχεδίαζε  ένοπλη εξέγερση. Μια σειρά τρομοκρατικών επιθέσεων επρόκειτο να πραγματοποιηθούν στις 25 Ιανουαρίου – την ημέρα της επετείου από την έναρξη των διαδηλώσεων της Αραβικής Άνοιξης το 2011, με αποτέλεσμα να ανατραπεί ο Πρόεδρος Χόσνι Μουμπάρακ.

Σύμφωνα με την αστυνομία, τα μέλη του πυρήνα προκάλεσαν ταραχές, εμπόδισαν τη κίνηση στους δρόμους και επιτέθηκαν σε κρατικές υπηρεσίες και τα ηλεκτρονικά προφίλ τους στο διαδίκτυο. Κατά τη διάρκεια των ερευνών των κρατουμένων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν αυτοσχέδια όπλα, όπλα Καλασνίκοφ, RPG-7 με πυρομαχικά, IED και άλλα εφόδια.

 

Είναι ενδιαφέρον το γεγονός ότι οι λογαριασμοί στα κοινωνικά δίκτυα όπου οι κρατούμενοι ασχολούνταν με την εκστρατεία ονομάζονται “Λαϊκό Κίνημα – Τζόκερ”.

Μια σύμπτωση ή μια συνέχεια μίμησης ίσως , καθώς το όνομα του χαρακτήρα της ταινίας χρησιμοποιήθηκε από τους διαδηλωτές στο Ιράκ, οι οποίοι επιτίθενται τόσο στις δυνάμεις ασφαλείας όσο και στους άλλους διαδηλωτές και οι οποίοι γενικά ενδιαφέροντουσαν μόνο για τα πογκρόμ και τη βία στο δρόμο.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Geopolitics & Daily News Copyrights Reserved 2024