29/03/2024

Μεταναστευτικό: Μια απλή εξίσωση που καταλήγει σε εθνική τραγωδία

Γράφει η Γιώτα Χουλιάρα

 

Τις τελευταίες ημέρες γίναμε μάρτυρες σκηνών πρωτοφανούς έντασης στα νησιά του Αιγαίου, τα οποία από την αρχή της μεταναστευτικής κρίσης, σήκωσαν όλο το βάρος των ροών από την Τουρκία. Η κυβέρνηση, όπως είχε εξαγγείλει, αποφάσισε να στείλει αστυνομικές δυνάμεις  προκειμένου να μην υπάρξουν αντιδράσεις από τους κατοίκους και να κατασκευαστούν κλειστά Κέντρα όπου θα διαμένουν οι μετανάστες. Το αποτέλεσμα ήταν να διαδραματιστούν τραγικά σκηνικά με ΜΑΤ εναντίον των πολιτών που αντιδρούσαν στις κλειστές δομές και πολίτες εναντίον των ΜΑΤ. Οδομαχίες, άγριες συγκρούσεις και επιθέσεις δημιούργησαν μια εμφυλιοπολεμική ατμόσφαιρα που μόνο τον Τούρκο πρόεδρο Ρ.Τ.Ερντογάν και τους λαθρεμπόρους που ξεκινούν από τα παράλια της Μ. Ασίας (Ιωνίας) με τις βάρκες ασφυκτικά γεμάτες από μετανάστες ευνοεί.

Στο Geopolitics & Daily News από την αρχή της μεταναστευτικής κρίσης είχαμε πάρει συγκεκριμένη θέση στηλιτεύοντας την αθρόα εισροή μεταναστών και είχαμε επιμείνει στο διαχωρισμό τους από τους πρόσφυγες δεχόμενοι επιθέσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ως ακραίοι, καθώς η επιβολή ταμπέλας ήταν η πιο εύκολη λύση. Διότι ήταν η εποχή που ουδείς επιθυμούσε να δει το παρακάτω. Τα όμορφα λόγια για το Νόμπελ Ειρήνης είχαν κοιμίσει ή και διασκεδάσει συνειδήσεις και όποιες φωνές τολμούσαν να εξφράσουν το αντίθετο, αυτόματα ήταν ανάλγητοι ακραίοι εθνικιστές.

Εδώ ας μου επιτραπεί να παραθέσω τη διαφορά πρόσφυγα μετανάστη.


Πρόσφυγας

Πρόσφυγες είναι τα άτομα που βρίσκονται εκτός της χώρας καταγωγής τους εξαιτίας του φόβου διώξεων, διαμαχών, γενικευμένης βίας, ή άλλων καταστάσεων που έχουν διαταράξει σοβαρά την έννομη τάξη και, ως αποτέλεσμα, δικαιούνται διεθνούς προστασίας. Ο ορισμός του πρόσφυγα δίνεται στη Σύμβαση του 1951 και στα περιφερειακά μέσα για τους πρόσφυγες, καθώς και στο καταστατικό της Ύπατης Αρμοστείας των Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες.
(Σύμφωνα με την Ύπατη Αρμοστεία των Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες)

Μετανάστης

Αν και δεν υπάρχει επίσημος νομικός ορισμός για τον διεθνή μετανάστη, η πλειονότητα των ειδικών συμφωνεί ότι διεθνής μετανάστης είναι όποιος αλλάζει τον τόπο συνήθους κατοικίας του/της, ανεξαρτήτως του λόγου μετανάστευσης ή του νομικού καθεστώτος. Γενικά, υπάρχει διάκριση μεταξύ μικρής διάρκειας ή προσωρινής μετανάστευσης, που περιλαμβάνει μετακινήσεις διάρκειας μεταξύ 3 και 12 μηνών, και μακράς διάρκειας ή μόνιμης μετανάστευσης, που έχει να κάνει με την αλλαγή της χώρας κατοικίας για διάρκεια ενός χρόνου και άνω.  (Σύμφωνα με την Υπηρεσία Οικονομικών και Κοινωνικών Υποθέσεων του ΟΗΕ)

Με απλά λόγια ο πρόσφυγας δικαιούται ασύλου ενώ ο μετανάστης όχι.

Δυστυχώς όμως στη χώρα μας όλοι ονομάστηκαν αυθαίρετα πρόσφυγες και όλοι βρέθηκαν να στοιβάζονται είτε στη Μόρια είτε σε άλλες ανοιχτές δομές, ενώ οι ΜΚΟ έκαναν το δικό τους οικονομικό πάρτι. Την ίδια, όπως είχε τονίσει και ο καθηγητής Γιώργος Κοντογιώργης, στη παρουσίαση του βιβλίου του με τίτλο: Η Συριζαία Αριστερά ως Νέα Δεξιά (Απρίλιος 2016- Ιανός) ο ΣΥΡΙΖΑ αδιαφορώντας για τις συνέπειες της κοινωνικής συνοχής στα νησιά του Αιγαίου, μετέτρεπε την Ελλάδα σε μια απέραντη περιοχή φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών προσκαλώντας όλη τη Μέση Ανατολή στην ελληνική επικράτεια. Μοιραία η τακτική αυτή δεν έλυνε τα προβλήματα των προσφυγικών ροών που προκάλεσαν οι πολεμικές συρράξεις και ταυτόχρονα έφερνε στην Ελλάδα τα προβλήματα της Μέσης Ανατολής. Οι διαφορές σιιτών σουνιτών, Σύριων, Αφγανών, Πακιστανών και άλλων φυλών έπρεπε να λυθούν στο ελληνικό έδαφος των μεταναστευτικών κέντρων ενώ οι πραγματικοί πρόσφυγες βρέθηκαν έρμαιο της τύχης τους σε άθλιες συνθήκες. 

Η κατάταξη προσφύγων μεταναστών δεν προχώρησε τα χρόνια της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ όπως και οι διαδικασίες ασύλου που θα οδηγούσαν σε επαναπροωθήσεις των μεταναστών στην Τουρκία. Το πρόβλημα ήταν ήδη διογκωμένο όταν ανέλαβε την ηγεσία η ΝΔ και ξεκίνησε ένα καλοκαίρι όπου όλοι μιλούσαν για θερμό επεισόδιο με την Τουρκία, αλλά ελάχιστοι έβλεπαν ότι ο μουσουλμανικός εποικισμός ήταν η τακτική του Ερντογάν για να βάλει πόδι στα νησιά και στη συνεκμετάλλευση του Αιγαίου που δικαώς επιθυμεί.  Με την αίσθηση λοιπόν ότι μέσω ευρωπαϊκής αλληλεγγύης και διεθνούς δικαίου η κατάσταση μπορεί να διευθετηθεί, η κυβέρνηση βρέθηκε να μετρά τις τελευταίες μέρες (από το βράδυ της Δευτέρας και έπειτα) τις πληγές που της προκάλεσε η μεταναστευτική κρίση. Αναμενόμενο θα τονίσω καθώς σε όλες τις δημοσκοπήσεις από τον πρώτο κιόλας μήνα της ανάληψης της εξουσίας, η μεταναστευτική κρίση ήταν η αχίλλειος πτέρνα της και όφειλε να κινηθεί με βάση το εθνικό συμφέρον.  Οι τραγικές εικόνες των τελευταίων ημερών στα νησιά μας, εικόνες κατάντιας τον Ερντογάν και τους λαθρέμπορους ευνοούν. Με τον έναν ή με τον άλλον τρόπο, είμαστε όλοι υπεύθυνοι. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι η ευθύνη χάνεται και μαζοποιείται, καθώς υπάρχουν άμεσοι φυσικοί και ηθικοί αυτουργοί της κατάστασης, στους οποίους υπήρξαμε αρωγοί είτε με τις πράξεις μας είτε με το να μην κάνουμε τίποτα.

Στις γραμμές που ακολουθούν θα προσπαθήσω να αποδώσω κάθε πλεύρα.

Κυβέρνηση ΝΔ

Εκτιμώ πως στη ΝΔ δεν έχουν ακόμη κατανοήσει ότι το μεταναστευτικό θα είναι η αιτία που θα τους οδηγήσει σε πολιτικό/κομματικό τέλμα. Οι κινήσεις τους ήταν λανθασμένες εξ αρχής καθώς:

-) Δεν έκλεισαν άμεσα (από το καλοκαίρι ) τα σύνορα αφήνοντας τις ροές να εισρέουν ανενόχλητες. Για το πώς κλείνουν τα σύνορα στη θάλασσα, διαβάστε άρθρο ΕΔΩ 

-) Περίμεναν (και ενδεχομένως να περιμένουν) από την Ευρώπη αλληλεγγύη. Δεν υπάρχει και ούτε υπήρξε ευρωπαϊκή αλληλεγγύη. Ειδικά στο μεταναστευτικό, η Ευρώπη χρησιμοποίησε την Ελλάδα ως φυσικό σύνορο στο οποίο θα παρέμεναν οι μετανάστες.

-) Τους πήρε 6 μήνες να κατανοήσουν ότι χρειάζονται Μεταναστευτικής Πολιτικής με αποτέλεσμα να χάσουν πολύτιμο χρόνο. Αυτούς τους 6 μήνες τα νησιά γέμισαν ασφυκτικά και η υπομονή, η όποια υπομονή των κατοίκων, εξαντλήθηκε.

-) Αντιδρούν φοβισμένα στο ζήτημα του μεταναστευτικού (όπως και στα υπόλοιπα ζητήματα που έχουν να κάνουν με την Τουρκία- και το μεταναστευτικό είναι άμεσα συνδεδεμένο με τις επιδιώξεις του Ερντογάν) και επικαλούνται το Διεθνές Δίκαιο ως κουρασμένοι χαρτογιακάδες. Μαντέψτε, Διεθνές Δίκαιο δεν υπάρχει. Υπάρχει Πυγμή της εκάστοτε χώρας. Η Ιστορία το έχει αποδείξει.

-) Έχουν αργήσει δραματικά με το θέμα της επαναπροώθησης των μεταναστών ενώ σκέφτονται να τους εγκαταστήσουν και στην υπόλοιπη Ελλάδα υπηρετώντας μια πολιτική αντικατάστασης πληθυσμού.

-) Εφόσον είχαν αποφασίσει εξ αρχής να φτιάξουν κλειστά κέντρα, όφειλαν πρώτα να κλείσουν τα σύνορα. Κλειστά κέντρα με ανοιχτά σύνορα δεν μπορούν να υπάρξουν.

-) Κακώς έστειλαν τις δυνάμεις ασφαλείας στα νησιά που δέχθηκαν το βάρος όλο το προηγούμενο διάστημα, οδηγώντας το λαό σε μια τραγική κατάσταση ανάλογη με αυτή που έπραξε ο ΣΥΡΙΖΑ όταν ήταν κυβέρνηση και ψήφιζε την Συμφωνία των Πρεσπών. Αυτή τους η κίνηση θα είναι και η πολιτική τους ήττα.

-) Ουδείς άραγε μέσα στην κυβέρνηση σκέφτηκε ότι αυτές οι εικόνες με τα ΜΑΤ εναντίον κατοίκων και το αντίστροφο αποτελούν μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για προβοκάτορες και πράκτορες της ΜΙΤ οι οποίοι μπορούν να εκμεταλλευτούν το σκηνικό; Ουδείς σκέφτηκε ότι οι τραγικές εικόνες αμαυρώνουν την όποια εικόνα της χώρας μας στο εξωτερικό; Ουδείς κατανοεί ότι σ΄αυτή την αναμπουμπούλα ο γκρίζος λύκος του Ερντογάν χαίρεται; Μετά μην αναρωτιέστε για θερμό επεισόδιο. Μόνοι μας το δημιουργήσαμε. Ο Ερντογάν μπορεί απλά να το εκμεταλλευτεί.

 ΣΥΡΙΖΑ

Το κόμμα που ήταν στην κυβέρνηση τα προηγούμενα χρόνια, το οποίο υπηρέτησε πιστά την πολιτική των ανοικτών συνόρων, μετατρέποντας την Ελλάδα σε χώρο, δε δικαιούται ούτε να μιλάει ούτε να κάνει κριτική.

-) Άφησε ανεξέλεγκτες τις ροές αφού όπως ισχυρίστηκε και ο τότε πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, η θάλασσα δεν έχει σύνορα

-) Άφησε όλες τις ΜΚΟ χωρίς κανέναν έλεγχο να αλωνίζουν στα νησιά επιτρέποντας σε πράκτορες και οπαδούς του φανατικού Ισλάμ να περάσουν ανενόχλητοι. Την ίδια ώρα χρήματα άλλαζαν χέρια και πέταγαν σαν περιστέρια αλλά όχι για τους πρόσφυγες, αλλά για τους επιτήδειους. Δεν φαντάζομαι κάποιος από εσάς να πιστεύει ότι οι ΜΚΟ νοιάζονται για τους πρόσφυγες. Mπίζνες με λεφτά κάνουν και στην Ελλάδα βρήκαν τη χήνα με τα χρυσά αυγά.

-) Συμφωνούσε με τις καταλήψεις κτιρίων που ήταν άδεια για να στεγαστούν οι μετανάστες. Μάλιστα είχε μοιράσει και σχετικό φυλλάδιο ερωτηματολόγιο στα συνέδρια του. Να μην μιλήσω εδώ για το χοντρό πανηγύρι του CITY PLAZA γιατί θα χρειαστούμε όλη την ημέρα.

-)Δεν προχώρησε τις διαδικασίες ασύλου, στις οποίες ξεκαθαρίζεται ποιος είναι πρόσφυγας και ποιος μετανάστης θεωρώντας όλους τους εισερχόμενους στη χώρα ως πρόσφυγες. Μάλιστα έφτασε στο σημείο με δηλώσεις στελεχών του να συγκρίνει την Μικρασιατική Καταστροφή με τους Έλληνες πρόσφυγες των παραλίων της Ιωνίας με τους μουσουλμάνους που εισέρχονταν με κάθε τρόπο στη χώρα και απαιτούσαν επιδόματα και σπίτια φερόμενοι ως ιδιοκτήτες.

-) Συνεχίζει να εκμεταλλεύεται τη μεταναστευτική κρίση μικροπολιτικά για να κερδίσει καθώς αυτός είναι ο σκοπός του και όχι για να βρεθεί λύση. Εξάλλου είπαμε για τον ΣΥΡΙΖΑ δεν υπάρχουν μετανάστες.

-) Χρησιμοποιήσε τους όρους αριστερά και αλληλεγγύη αμαυρώνοντας τους με τον χειρότερο και τον πιο σκαιό τρόπο στην πολιτική ιστορία για να ξεπλύνει τη νεοταξίτικη τακτική της μαζοποίησης και της αντικατάστασης του πληθυσμού λησμονώντας ό,τι είχε πει ο Μαρξ για το μεταναστευτικό.Πρόχειρα βάζω δυο ρήσεις του: “Σκοπός της εισαγωγής ξένων εργατών είναι η διατήρηση της δουλείας και η ακύρωση όλων των διεκδικήσεων των ντόπιων εργατών για μισθούς και συνθήκες εργασίας” και “Οι μεταναστευτικοί νόμοι είναι τα μανιφέστα των εργοστασιαρχών”
Για να μην μιλήσω για την αλληλεγγύη της μούφας.

 

ΛΟΙΠΑ ΚΟΜΜΑΤΑ

Εδώ η υπόθεση καταντά γελοία καθώς τα υπόλοιπα κόμματα με την ασφάλεια των μικρών ποσοστών που διαθέτουν παίζουν παιχνίδι εκμεταλλευόμενα το συναίσθημα του ελληνικού λαού και τις αντιδράσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.Φυσικά έτσι συντηρούνται όλες οι πλευρές και οι πατριώτες και οι αλληλέγγυοι. Πώς νομίζετε ότι πήρε ποσοστά η Χ.Α η οποία μέσα από την κοινοβουλευτική της πορεία προσπάθησε να ξεπλύνει ό,τι σκελετούς είχε. Αν δεν υπήρχε η μεταναστευτική κρίση, την οποία εκμεταλλεύτηκε, ποσοστά κοινοβουλίου δεν θα έβλεπε.

ΜΜΕ και Δημοσιογράφοι

Από τον φόβο μήπως τους κολλήσουν την ταμπέλα του ρατσιστή δεν τολμούσαν να αρθρώσουν λέξη για τη μεταναστευτική λέξη και όποιον αντιδρούσε τον βάφτισαν ακραίο ή ακροδεξιό. Φυσικά όλα αυτά με την αρωγή που τους έδινε η ΧΑ και έτσι ο πατριώτης εξισώθηκε με τον ακραίο. Ακόμη και τώρα στα επεισόδιαπου συνέβησαν στα νησιά, τα ΜΜΕ βάφτισαν ακραίους όσους αντέδρασαν υιοθετώντας πλήρως το δόγμα του διαίρει και βασίλευε. Μπράβο παιδιά, ο Ερντογάν τρίβει τα χέρια του.

Κάτοικοι των νησιών

Δέχομαι την αντίδραση σας και κατανοώ ότι δεν εμπιστεύεστε τη κυβέρνηση αλλά θέλω να σας ρωτήσω μερικά πράγματα:

-) Γιατί την ίδια πυγμή δεν την δείξατε όταν οι ΜΚΟ έκαναν απόβαση στο νησί; Ή μήπως σας ξεγέλασαν τα χαρούμενα πρόσωπά τους; 

-) Γιατί την ίδια αντίδραση δεν την δείξατε στις ροές του καλοκαιριού; Το ξέρατε πως όλοι δεν είναι πρόσφυγες.

-) Γιατί κάποιοι από εσάς κάνατε ή κάνετε δουλίτσες με ΜΚΟ; (Προσέξτε γράφω κάποιοι από εσάς, δεν το γενικεύω- και αν ξέρετε αυτούς τους κάποιους έπρεπε να τους απομονώσετε. Επίσης, δουλίτσες με ΜΚΟ κάνουν πολλοί στην Ελλάδα δεν τα ρίχνω στους κατοίκους των νησιών. ) 

-) Το ξέρετε ότι την ώρα που συμβαίνει ό,τι συμβαίνει στον τόπο σας, μπορούν στα επεισόδια να εισχωρήσουν άτομα με στόχο την προβοκάτσια και να έχουμε ανυπολόγιστες συνέπειες σε ό,τι συμβεί.

 

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Στόχος σας είναι να προστατεύετε τον Έλληνα πολίτη. Η δικαιολογία εγώ έκανα την δουλειά δεν υφίσταται πλέον για κανένα επάγγελμα (αυτά να τα ακούνε και άλλα επαγγέλματα). Οι ανώτατοι όφειλαν να σας δώσουν εντολές να μην κινηθείτε εναντίον πολιτών της χώρας. Αν πηγαίνατε με κατεβασμένες ασπίδες, κανείς δεν θα σας πείραζε όπως έκαναν παλαιότερα οι συνάδελφοί σας στην Ιταλία. Περιμένω από τους διοικητές της Αστυνομίας να λάβουν θέση.

 

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ 

Θα μπορούσα να γράψω κι άλλα πολλά, αλλά δεν έχει νόημα να γράφουμε μόνο χωρίς να προτείνουμε και αυτό θα προσπαθήσουμε πλέον να κάνουμε στο Geopolitics & Daily News. Ήδη, ο σύμβουλος θεμάτων ασφαλείας του Geopolitics & Daily News, Αλέξανδρος Νίκλαν έκανε τις πρώτες προτάσεις, στις οποίες θα μπορούσε να βασιστεί η Ελληνική Πολιτεία:

1. Κλείσιμο συνόρων με το αιτιολογικό της επιδημίας.
2. Ταχύτατη Διαλογή  όσων βρίσκονται στη χώρα και μαζικές απελάσεις και επιστροφές στους μετανάστες και άσυλο στους πρόσφυγες.
3. Κλειστά κέντρα αλλά όχι με δυνατότητα εισόδου/εξόδου, αλλά κλειστά μέχρι να εξεταστεί το αίτημα τους για άσυλο ή επαναπροώθηση στην Τουρκία.
4. Τέρμα τα επιδόματα. Αυστραλιανό μοντέλο αξιολόγησης μεταναστών από τρίτες χώρες.
5. Ξεκαθάρισμα ΜΚΟ.
6. Σκούπες στα αστικά κέντρα. Να σταλεί το μήνυμα loud n clear. Όποιος άνευ νόμιμης εισόδου βρίσκεται εδώ, δεν έχει θέση στην Ελλάδα.
7. Αναβάθμιση κανόνων εμπλοκής και αναχαίτισης εισβολής από σύνορα από άγνωστη οντότητα (πεζούς, σκάφη κτλ.)
8. ΕΞΟΝΤΩΤΙΚΕΣ ποινές σε διάφορα εγχώρια λαμόγια που κερδοσκοπούν με μαύρο εμπόριο και εργασία.

Γιατί ήρθε η ώρα να πάψουμε να σφαζόμαστε μεταξύ μας και πολύτιμος χρόνος να χάνεται, χρόνος που θα οδηγήσει την Ελλάδα  με γοργούς ρυθμούς σε συρρίκνωση.

 

 

 

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Geopolitics & Daily News Copyrights Reserved 2024