19/04/2024

Κούρδος πολιτικός: Ο Ερντογάν έχει στείλει τζιχαντιστές από τη Συρία στα σύνορα Ελλάδας-Τουρκίας

Γράφει ο Πέτρος Κράνιας

Δηλώνοντας ότι υπήρχαν διάφοροι τρομοκράτες μεταξύ των μεταναστών, που μετακινήθηκαν στα σύνορα της Τουρκίας με την Ελλάδα, αξιωματούχος του PYD, του κουρδικού κόμματος της Συρίας, είπε ότι προειδοποίησαν επανειλημμένα για την κατάσταση, αλλά η ΕΕ τηρεί σιγή ιχθύος.

Ο βουλευτής του Δημοκρατικού Κόμματος (PYD) Ehmed Sexo, αξιολόγησε την Τουρκία στον ευρωπαϊκό εκβιασμό Anhai στους πρόσφυγες. Εκφράζοντας ότι υπάρχουν πόλεμοι που ενδιαφέρουν το Idlib, ο Αχμέντ Σάξο (Ehmed Şêxo) δήλωσε ότι ο συριακός λαός έχει πληρώσει το τίμημα του πολέμου. Ο Σάξο υποστήριξε ότι οι εν λόγω τρομοκράτες σχεδιαζόταν να χρησιμοποιηθούν εναντίον των κουρδικών δυνάμεων στη Συρία. “Η ευρωπαϊκή κοινότητα γνωρίζει τα σχέδια του τουρκικού κράτους αλλά παραμένει σιωπηλή για τα δικά της συμφέροντα”.

Σχολιάζοντας για τους τρομοκράτες στα ελληνο-τουρκικά σύνορα ο Σάξο είπε: “Οι τρομοκράτες που μάχονταν στο Ιντλίμπ εκπαιδεύτηκαν από το τουρκικό κράτος. Πρόσφατα αποκαλύψαμε την υποστήριξη του τουρκικού κράτους για το ISIS. Ενώ ο διεθνής συνασπισμός πολεμούσε εναντίον του ISIS, το τουρκικό κράτος αρνήθηκε τη χρήση της βάσης του Ιντζιρλίκ. Σήμερα βλέπουμε ότι οι τρομοκράτες της αλ-Νούσρα (μετονομασμένη σήμερα σε Tahrir al Sham) υποστηρίζονται στο Ιντλίμπ”.

Σχολιάζοντας την κατάσταση στον Έβρο, ο Σάξο είπε ότι αυτοί που είναι εκεί “δεν είναι πρόσφυγες από τη Συρία αλλά πρόσφυγες από την Αφρική και την Ασία”. Στέλνοντας εκεί πρόσφυγες κατά το δοκούν, “ο Ερντογάν στέλνει το μήνυμα ότι μπορεί να στείλει τρομοκράτες”, είπε ο Σάξο.

πηγή:Capital.gr 

 

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Geopolitics & Daily News Copyrights Reserved 2024