29/03/2024

Ο  κορονοϊός  και τα κέντρα εκμετάλλευσης και διαχείρισης του

Γράφει ο Γεώργιος Χ. Τορνικάντης

 

Ο κορονοϊός είναι ένα υπαρκτό γεγονός, ένας ιός που εμφανίστηκε με σκοπό να αναστατώσει τις ζωές μας και να μας βγάλει από την βαρετή μας ρουτίνα και την βολική καθημερινότητα μας. Αυτό δεν μπορεί να το αμφισβητήσει κανένας επιστήμονας και κανένας νοήμων άνθρωπος. Ο ιός της κορόνας όπως θέλουν να το αποκαλούν, δεν είναι αποκύημα της φαντασίας, ούτε θεωρία εσχατολογίας. Είναι ένας από τους πολλούς κορονοϊούς που κυκλοφόρησαν στην ‘’αγορά’’ με ταχύτατη μεταδοτικότητα, με μεγάλη αντοχή σε επιφάνειες και σε ύλη και με μεγάλες επιπτώσεις σε ευπαθείς ομάδες, κυρίως όσων υποφέρουν κι από άλλα νοσήματα.

Η θνησιμότητα του όμως μέχρι στιγμής δεν ξεπερνάει τις προηγούμενες εποχικές γρίπες, ούτε γνωρίζουμε μέχρι τώρα την διάρκεια του στον χρόνο και στο πέρας της εποχής.

Πανδημία εξελίχθηκε μετά από λίγους μήνες της πρώτης εμφάνισης του ιού στην Κίνα, μετά την κοινωνική απομόνωση που έθεσαν οι Κινέζοι στην επαρχία της Wuhan και αφότου άφησαν το νέο ιό να περάσει τα σύνορα της Ασίας μη λαμβάνοντας κανένα μέτρο προστασίας ή υποτιμώντας την έξαρση και την δυναμική του ιού. Επομένως, μετά το ‘’Καλωσόρισμα’’ του κορονοϊού, ήταν θέμα χρόνου και συμφερόντων πως θα αποφάσιζε να το διαχειριστεί κάθε επικοινωνιακό κέντρο, κάθε λόμπυ συμφερόντων και κάθε κυβέρνηση.

Το λόμπυ των παγκοσμιοποιητών

Ο Σωκράτης είχε ρωτηθεί κάποτε από έναν φίλο του ότι σκότωσαν έναν έμπορο της πόλης την εποχή εκείνη και ποιος πίστευε ότι το θα μπορούσε να το κάνει. Ο μεγάλος Έλλην φιλόσοφος με την γνωστή του διαύγεια και την ειρωνική του στάση απέναντι στις συμπεριφορές των ανθρώπων είχε απαντήσει:
‘’Πες μου ποιος θα κέρδιζε από τον θάνατο του για να σου πω ποιος τον σκότωσε!’’

Τα πρώτα σενάρια ήταν πως ιός ήταν εργαστηριακό δημιούργημα πως διοχετεύθηκε στην επαρχία της Κίνας με σκοπό να χτυπήσει την οικονομία της μεγάλης ασιατικής χώρας και της αναδυόμενης υπερδύναμης. Επομένως, η πρώτη διαπίστωση ήταν η Αμερική σύμφωνα με την σωκρατική προσέγγιση. Ποια Αμερική όμως;

Με το πέρασμα των ημερών και τις ραγδαίες εξελίξεις σε Ευρώπη και Αμερική, γρήγορα καταλάβαμε πως το πλήγμα αυτό στην Κίνα θα είχε αναπόφευκτες συνέπειες και στον υπόλοιπο κόσμο και στις οικονομίες των κρατών δεδομένου της διεθνής οικονομίας και της εξάρτησης πλέον του δυτικού κόσμου από τον κινέζικο δράκο. Είχε συμφέρον η Αμερική του Τραμπ να θέσει σε τροχιά σύγκρουσης την οικονομία του και το ‘’America First’’ κάνοντας χρήση ενός βιολογικού όπλου;

Απ’ ό,τι δείχνουν οι εξελίξεις στο εσωτερικό της Αμερικής και στις εκφράσεις και λόγους του Αμερικανού Προέδρου, μάλλον όχι. Απ’ ότι φαίνεται ο ακήρυχτος πόλεμος προς τα κράτη και τους λαούς δεν είναι από το επιτελείο του Τραμπ και του φανερού κράτους της αμερικανικής πολιτικής σκηνής αλλά από το βαθύ κράτους της Ουάσιγκτον και το λόμπι των παγκοσμιοποιητών.

Οι παγκοσμιοποιητές βλέπουν πως ότι έχτιζαν τόσα χρόνια με μεθοδικότητα, ιδεολογική συνέπεια και ‘’θρησκευτική’’ ευλάβεια για τον κόσμο μας και τον ‘’κόσμο’’ τους φαίνεται να ταράζεται με την εκλογή του Αμερικανού μεγαλοεπιχειρηματία, την εκλογή του Γάλλου Προέδρου, Μακρόν, του υποψήφιου και κυρίαρχου για την εκλογή πρωθυπουργού της Ιταλίας, Σαλβίνι, τον Ούγγρο Πρόεδρο, Ορμπάν και ασφαλώς τον μεγαλύτερο εχθρό της ‘’βαθιάς Αμερικής’’, τον Πούτιν. 

Αυτό φάνηκε πολύ σύντομα, καθώς δεν το κρύβουν πλέον, όταν σε όλους τους απλούς πολίτες του κόσμου και τους προβληματισμένους ανθρώπους φάνηκαν τα τρωτά σημεία του κοσμοπολιτισμού και του φιλελεύθερου καπιταλισμού και οι αδυναμίες των ανοικτών συνόρων και των ευρωπαϊκών δημοκρατιών, ενώ οι παγκοσμιοποιητές κατάλαβαν το ακριβώς αντίθετο: Ότι πρέπει να προβούμε στη δημιουργία μιας παγκόσμιας διακυβέρνησης με πρόσχημα την υγεία του παγκόσμιου πληθυσμού.

Αυτά δια στόματος του μεγαλοεπιχειρηματία Μπιλ Γκέιτς, ο οποίος πριν ένα χρόνο έκανε προσομοιώσεις στο ίδρυμα του για την εξάπλωση ενός υποτιθέμενου ιού και την ταχύτητα και τις συνέπειες του στις ανθρώπινες κοινωνίες. Στην Ελλάδα το ακούσαμε και από τα ρυπαρά χείλη του πρώην πρωθυπουργού της χώρας, Γιώργο Παπανδρέου επιβεβαιώνοντας για ακόμη μια φορά το παγκόσμιο σχέδιο της Νέας Τάξης για την ίδρυση παγκόσμιας διακυβέρνησης με κοινή οικονομία, κοινή πολιτική, κοινή θρησκεία και κοινό ‘’Άρχοντα’’ από τα κέντρα εξουσίας και από διάφορους φορείς στα κράτη των λαών.

Οι θεωρίες συνωμοσίες μετατρέπονται σε Ιστορίες Γεγονότων και για τον πιο τυφλό και αδαή πολίτη πλέον….

Ακόμη ένα πρόδηλο γεγονός αποτελεί η μαζική παραπληροφόρηση των κεντρικών δελτίο ειδήσεων και των μέσω μαζικής ενημέρωσης σε ολόκληρο τον κόσμο και του παγκόσμιου μηνύματος ‘’Μένουμε σπίτι’’ χωρίς καμία διαφορά και πρωτοτυπία ακόμη και στον τρόπο παρουσίασης, αποδεικνύοντας πως το μήνυμα είναι παγκόσμιο, απευθυνόμενο σε όλον τον κόσμο και εμπνευσμένο από το επικοινωνιακό επιτελείο των παγκοσμιοποιητών έχοντας οικονομική δύναμη και πολιτική επιρροή σε κάθε γωνιά του πλανήτη.

Η κλίκα των εθνοκρατιστών

Ο ερχομός του κορονοϊού απέδειξε σε κάθε αφελή και ουτοπικό οπαδό του φιλελευθερισμού και της ενωμένης Ευρώπης πως όταν πλησιάζει η φωτιά στο σπίτι σου, τρέχεις να την προλάβεις να μην κάψει το σπίτι σου κι όχι τα σπίτια στη άλλη γειτονιά. Κάθε κυβέρνηση αντιμετώπισε την υγειονομική κρίση, ζύγιζε τα συμφέροντα της και έλαβε διαφορετικά μέτρα ανάλογα με την κυβερνητική ιδεολογία της, την εθνική νοοτροπία και την αντανάκλαση που θα είχε στις οικονομίες της χώρας.

Μπορεί ο κίνδυνος να ήταν μεγάλος αν ξέφευγε από τον έλεγχο και δεν περιοριζόταν ή αν αγνοούσαν πλήρως τον ιό υποβιβάζοντας τον απλά ως μια ‘’γρίπη’’ αλλά θεώρησαν πως ο κίνδυνος ενός γενικευμένου lockdown θα ήταν πολύ μεγαλύτερος κίνδυνος για την οικονομία της χώρας και με περισσότερα θύματα από αυτόν που ήρθε και θα φύγει.

Παραδείγματα σαν αυτά του Αμερικανού Προέδρου, Τραμπ και του Βρετανού Πρωθυπουργού, Τζόνσον επιβεβαίωσαν καθυστερημένα πως ο κατασκευασμένος ιός δημιουργήθηκε από ‘’επιστήμονες’’ που γνωρίζουν καλά την δουλειά τους και χρησιμοποιήθηκε από λομπίστες, οι οποίοι θέλουν την πλήρη εξουσία και πως δεν αστειεύονται όταν πρόκειται για κέρδη και αριθμούς.

Βλέποντας την πολιτική αναπηρία της Ευρωπαϊκής  Ένωσης και την σκληρή στάση της Γερμανίας για οικονομική βοήθεια προς τα κράτη που χτυπήθηκαν άσχημα από τον κορονοϊό, θέλοντας η ίδια να εκμεταλλευτεί την κρίση και να βγει από αυτήν κερδισμένη με περισσότερες χώρες υποταγμένες στην οικονομία της, κατέρρευσε στα μάτια πολλών ονειροπόλων πολιτικών και καχύποπτων ευρωσκεπτικιστών η ιδέα μιας ενωμένης και αλληλέγγυας Ευρώπης και κάνουν στροφή ολοταχώς προς το εθνικό κράτος και τον εγχώριο πατριωτισμό πετώντας στο καλάθι των αχρήστων και των πλανών, το ιδεολόγημα της ‘’Ευρωπαϊκής Πατρίδας’’ και του ‘’ευρωπαϊκού πατριωτισμού’’. 

Η ιδέα του έθνος – κράτος θα βγει πιο δυνατή από αυτόν πόλεμο, τα έθνη θα στραφούν στο εσωτερικό τους για να λύσουν τα αδιέξοδα που δημιούργησε η παγκόσμια ελίτ και θα βασιστούν στις δικές τους δυνάμεις και αντοχές στη νέα παλαίστρα των γεωπολιτικών συγκρούσεων και της πολιτικής ισχύος όπως αναφέρουν και έγκυροι γεωπολιτικοί αναλυτές, μεταξύ αυτών και ο κύριος Κωνσταντίνος Γρίβας, καθηγητής Γεωπολιτικής στη σχολή Ευελπίδων (Ο κορονοϊός γκρεμίζει την παγκοσμιοποίηση και πυροδοτεί αθόρυβο πόλεμο)

Το βλέπουμε άλλωστε, στην Ιταλία και στην Ισπανία, με την υγειονομική κρίση, το είδαμε και στην οικονομική κρίση με την Ισλανδία και με την ‘’προσφυγική κρίση’’ με την Ελλάδα, η οποία εγκαταλείφθηκε στο έλεος της με τους Ευρωπαίους ως παρατηρητές να στέλνουν χρήματα για να μένουν όλοι εδώ και να μας επιτηρούν αν σεβόμαστε τη συνθήκη του Δουβλίνου.

Η περίπτωση της Ελλάδος

Η πατρίδα μας ως σταυροδρόμι γεωπολιτικών συμφερόντων, ιδεολογικών συγκρούσεων και πολιτικής ισχύος βρίσκεται για ακόμη μια φορά σε έναν ιστορικό κομβικό σημείο, στο οποίο η απόφαση που θα κληθεί να πάρει θα καθορίσει σε μεγάλο βαθμό την ύπαρξη της ως έθνος – κράτος, την ιστορική της σημασία και την γεωπολιτική της αξία.

Δυστυχώς, έχουμε την πολιτική αστοχία σαν έθνος, αλλά την ιδεολογική ευστοχία από πλευράς κυβέρνησης, να έχουμε στο τιμόνι της πατρίδας μας ως πρωθυπουργό, τον Κυριάκο Μητσοτάκη. (επονομαζόμενο ως Mr. Bean της Ελλάδος) για την αντιμετώπιση μια τέτοιας υγειονομικής κρίσης, της επακόλουθης οικονομικής ύφεσης και της γεωπολιτικής ανακατάταξης στην περιοχή.

Η κυβέρνηση της Ν.Δ., όπως και όλο το πολιτικό κοινοβουλευτικό σύστημα της χώρας βρίσκεται σε πλήρη ταύτιση άνευ παραμικρής παρέκκλισης ή ιδεολογικής απόχρωσης, με το λόμπι των παγκοσμιοποιητών.

Η υπόθεση του κορονοϊού έκατσε σαν δώρο ‘’εξ’ ουρανού’’ ή καλύτερα εκ’ Ασίας στην κυβέρνηση της φιλελεύθερης και κοσμοπολίτικης δεξιάς καθώς τα είχε βρει δύσκολα στη Χίο και στη Μυτιλήνη με τις λαϊκές αντιδράσεις των κατοίκων για την δημιουργία των κέντρων εγκατάστασης των μεταναστών (ήταν πολλά τα λεφτά άλλωστε) και την βίαια καταστολή που χρησιμοποίησε και ηττήθηκε πανηγυρικά μέχρι την στιγμή της δυναμικής επιστροφής της που θα αποκάλυπτε το πραγματικό της διεθνιστικό και αυταρχικό πρόσωπο.

Πριν προλάβει να αντιδράσει, εμφανίστηκε ο Πρόεδρος της Τουρκίας, Ερντογάν, ο οποίος αμόλησε ότι ανθρώπινο δυναμικό είχε στη περιφέρεια του από Αφρική και Ασία με σκοπό να πιέσει Ελλάδα δημογραφικά και Ευρώπη οικονομικά για ανταλλάγματα και αξιώματα δίνοντας έτσι χρόνο στη κυβέρνηση να οργανωθεί για την εγκατάσταση των νέων δομών και να επιστρατεύσει μονάδες σωμάτων ασφαλείας και ενόπλων δυνάμεων στον Έβρο για να αντιδράσει κρατικά και να το παρουσιάσει επικοινωνιακά ως ‘’εθνική συσπείρωση’’ όταν λίγες μέρες πριν έδερνε ομοεθνείς στα νησιά.

Για καλή της τύχη όμως, εμφανίζεται ο κορονοϊός στην Ελλάδα, αφού ως κράτος δεν λάβαμε κι εμείς μέτρα προστασίας και επιφύλαξης από τον Δεκέμβριο ή τον Ιανουάριο, και σώζει την κυβέρνηση του Κυριάκου από μια πολύ άβολη κατάσταση σε εσωτερικό και στα σύνορα.

Από εκεί και πέρα η συνέχεια είναι γνωστή. Μια νέα εκστρατεία κοροϊδίας, πλάνης και εκφοβισμού εξαπλώθηκε σε όλη την χώρα με πρωτόγνωρα μέτρα γενικού περιορισμού που θα ζήλευε και η δικτατορία, αναστολή ατομικών ελευθεριών, απαγόρευση των θρησκευτικών καθηκόντων και αποσιώπηση και δίωξη της αντίθετης επιστημονικής γνώμης για τον υπερβάλλοντα ζήλο της κυβέρνησης και την γενικευμένη κινδυνολογία που σπείρει.

Τα επικοινωνιακά επιτελεία (Μ.Μ.Ε), τα πολιτικά κέντρα εξουσίας και οι αστυνομικές αρχές ταυτίστηκαν πλήρως και συγχρωτίστηκαν περισσότερο από κάθε φορά συμπληρώνοντας ο ένας τον άλλον για τον εντοπισμό της παραμικρής παράβασης ενός πολίτη και τον πλήρη έλεγχο του λαού για ‘’το καλό της υγείας του’’.

Όσο όμως οι Έλληνες και οι Ελληνίδες ήταν στα σπίτια τους μετά την προτροπή της κυβέρνησης και τους πακτωλούς χρημάτων που ξοδεύονται από ‘’ευγενικές χορηγίες’’ ιδρυμάτων για την προπαγάνδα και την χειραγώγηση μας, η Ν.Δ. φροντίζει την ‘’υγεία μας’’ από τον κορονοϊό αλλά υπονομεύει την ‘’δημογραφική υγεία’’ μας εφαρμόζοντας ανεμπόδιστα πλέον το έργο της εγκατάστασης μεταναστών και της λειτουργίας δομών τους, πλήττει την ‘’οικονομική υγεία’’ μας με το γενικευμένο lockdown το οποίο μετράει ανέργους και πτωχεύσεις από την αρχή της έναρξης του, προσβάλλει την ‘’γεωπολιτική υγεία’’ μας εγκρίνοντας την είσοδο των Σκοπίων ως Βόρεια Μακεδονία στο ΝΑΤΟ και αλλοιώνοντας την ‘’νομική υγεία’’ του συστήματος προβαίνοντας σε νομικές αλλαγές στο σύνταγμα της χώρας.

Συμπέρασμα:

Το λόμπυ των παγκοσμιοποιητών κάνει επίδειξη ισχύος σε όλον τον πλανήτη και σε όλους τους ‘’αντιστασιακούς’’ κυβερνώντες. Προς το παρών θα οπισθοχωρήσει ως ότου επιστρέψει δυναμικά και εκδικητικά με κάποιο νέο όπλο μεγάλου βεληνεκούς ή κάποια νέα μεγάλη επιχείρηση νοητικού πολέμου.

Οι εθνοκρατιστές θα ανεξαρτητοποιηθούν και θα ισχυροποιηθούν έχοντας μεγαλύτερο λόγο στο εσωτερικό και δυναμικότερο παρών στο εξωτερικό. Μετά, την αναπόφευκτη διάλυση της Ευρωπαϊκής Ένωσης και την ανάδειξη του έθνους – κράτους, οι κυβερνήσεις θα στραφούν προς την αυτάρκεια, την εγχώρια βιομηχανία, την οικονομική ανάπτυξη και την προστασία από τις μεταναστευτικές ορδές της ταυτότητας και της παράδοση τους. Ο μόνος φόβος, να μην αναζωπυρωθούν εθνικοί εγωισμοί και εθνικές γεωγραφικές διαφορές μεταξύ τους και ξεσπάσει νέος ευρωπαϊκός πόλεμος, με την βοήθεια πάντα κι άλλων κέντρων εξουσίας και επιρροής.

Ο ελληνικός πολιτικός κόσμος είναι πολύ καλά δεμένος στο δυτικό άρμα και την πολιτική αίρεση της παγκοσμιοποίησης και δεν πρόκειται να αναθεωρήσει ή να αλλαξοπιστήσει διότι η πολιτική τους ύπαρξη και ισχύς εξαρτάται μόνο με την διατήρηση του υπάρχοντος πολιτικού συστήματος εν Ελλάδι. Ο φόβος των παγκοσμιοποιητών είναι τεράστιος να μην χαθεί η Ελλάδα από την επιρροή τους καθώς αυτό θα συνδράμει πρώτον στην κατάρρευση της παγκοσμιοποίησης ως θεμελιώδες ιδανικό και πολιτικό όραμα λόγω της ιστορικής εμβέλειας και του πολιτιστικού υπόβαθρου της ελληνικής ταυτότητας και δεύτερον της γεωγραφικής σημασίας και της γεωπολιτικής αξίας της πατρίδος μας για την παγκόσμια κυριαρχία τους στον άξονα Ευρώπης-Ασίας-Αφρικής και τις επιπτώσεις στους οικονομικούς λογαριασμούς τους και τις πολυεθνικές τους. Γι’ αυτό και ο πόλεμος κατά της Ελλάδος και του Ελληνισμού είναι ισχυρότερος, συνεπέστερος, βιαιότερος και καλύτερα συντονισμένος.

Η πολιτειακή αλλαγή μπορεί να επέλθει στην πατρίδα μας μόνο με έναν πόλεμο με την Τουρκία ή έναν γενικευμένο παγκόσμιο πόλεμο, με την οικονομική της πτώχευση ή με την πολιτικοκοινωνική της κατάρρευση. Δυστυχώς!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Geopolitics & Daily News Copyrights Reserved 2024