29/03/2024

Ο Οθωμανός Μπαρμπαρόσα σειρά στην κρατική τηλεόραση της Τουρκίας

Γράφει  η Μαρία Ζαχαράκη 

Το δόγμα της Γαλάζιας Πατρίδας… επεκτείνεται πλέον και την τουρκική τηλεόραση, η οποία ακολουθώντας πάντα την πολιτική επικαιρότητα προσπαθεί να γαλουχήσει μέσα από τις δημοφιλείς τουρκικές σειρές την κοινή γνώμη και να την… καθοδηγήσει.

Έτσι, το πρώτο κανάλι της τουρκικής τηλεόρασης TRT 1 ξεκινά μία καινούρια παραγωγή για τη ζωή και το έργο του πρώτου Οθωμανού ναυάρχου Μπαρμπαρόσα, από τον οποίο έχει λάβει το όνομά του και το ερευνητικό πλοίο που αλωνίζει την ανατ. Μεσόγειο για εντοπισμό φυσικού αερίου.

Η κρατική τηλεόραση μάλιστα επιστρατεύει στο ρόλο του πρωταγωνιστή έναν ιδιαίτερα… λαοπλάνο –ειδικά στις γυναίκες- ηθοποιό, τον Τσαγατάι Ουλουσόι για να εξασφαλίσει την πλήρη επιτυχία της σειράς, τα γυρίσματα της οποίας θα ξεκινήσουν σε 2 μήνες.

Σύμφωνα με τον Τούρκο πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος κάθε χρόνο τιμά το όνομα του Οθωμανού ναυάρχου κατά την επέτειο της Ναυμαχίας της Πρεβέζης, ο Μπαρμπαρόσα ήταν εκείνος που κατέστησε τη Μεσόγειο «τουρκική λίμνη» κι έδειξε σε όλο τον κόσμο την ισχύ και την ικανότητα του ναυτικού της Τουρκίας, που συνεχίζει μέχρι και σήμερα.

Πηγή: Έθνος 

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Geopolitics & Daily News Copyrights Reserved 2024