23/04/2024

Ο «Ιερός Πόλεμος» ως σύγχρονη απειλή

Γράφει ο δρ Δημήτρης Γκίκας 

 

Ο Ισλαμισμός, ακριβώς επειδή τα θεμέλιά του είναι ο «Ιερός Πόλεμος» (Τζιχάντ) και οι κανόνες του αποσκοπούν στο να διαμορφώσουν όχι μόνο ένα θρησκευτικό σύστημα, αλλά μια πολιτική οργάνωση, «γεννά» μάλλον στρατιώτες, παρά πιστούς. Το πρόβλημα, μάλιστα με τις σύγχρονες δυτικές κοινωνίες που έχουν ξεπεράσει εδώ και αιώνες τη θρησκευτική μισαλλοδοξία είναι ακριβώς ότι δεν αντιλαμβάνονται τη σημασία αυτής της διαφοράς αντίληψης. Ακόμα κι ένα θρησκευόμενο δυτικό κράτος εξ ορισμού αποδέχεται τη θρησκεία του ως σύστημα πίστης, όχι ως δομή πολιτικοστρατιωτικής οργάνωσης.

Ο Ισλαμιστής είναι δυνάμει τζιχαντιστής. Μετακινούμενος, θα θελήσει να επιβάλει σε άλλες, μη ισλαμικές χώρες, τη θρησκεία του, τους νόμους του, την πολιτική του δομή, ακόμα και με τη βία. Όπως, μάλιστα διαπιστώνουμε στη χώρα μας, αυτό μπορεί να γίνει με όχημα το μεταναστευτικό. Δυστυχώς, οι εμπρησμοί στα ΚΥΤ της Λέσβου και της Σάμου, η κατάληψη της Πλ. Βικτωρίας, τα παράνομα τζαμιά, η επιβολή της Σαρία σε ολόκληρες γειτονικές, επιβεβαιώνουν την παραπάνω διαπίστωση.

Θύματα δεν είναι μόνο οι «άπιστοι» Χριστιανοί, οι πολίτες των δυτικών κοινωνιών. Θύματα είναι, επίσης οι πραγματικοί πρόσφυγες, ακόμα κι αν ανήκουν στην ίδια θρησκεία. Διότι το Ισλάμ, ακόμα και τους δικούς του πιστούς, τους θεωρεί αναλώσιμους για χάρη των σκοπών της επιβολής του. Επιπλέον κι ακόμα χειρότερο, το Ισλάμ επιζητεί απόλυτη πειθαρχία στους κανόνες του. Όσοι, για παράδειγμα, επειδή ζουν σε δυτικές κοινωνίες, δεν επιθυμούν να ντύσουν τις γυναίκες τους με τον παραδοσιακό ισλαμικό τρόπο, συνήθως δέχονται λεκτική και σωματική βία από τους ομόθρησκούς τους.

 

Με βάση τα παραπάνω, μπορούμε, φρονώ, να αντιληφθούμε ότι οι έννοιες του υβριδικού πολέμου και της ασύμμετρης απειλής σχετίζονται, στη σύγχρονη εποχή, σε μεγάλο βαθμό με την εξάπλωση του Ισλαμισμού στη Δύση. Επιπλέον, κακώς συγχέουμε το προσφυγικό ζήτημα και τις ανθρωπιστικές του διαστάσεις με τους τζιχαντιστές που εισχωρούν στη χώρα, μέσω μάλιστα ΜΚΟ που ελέγχονται από δίκτυα τζιχαντιστικών οργανώσεων.

Η χώρα δέχεται εδώ και χρόνια μια υπόγεια εισβολή. Όσοι τη στηρίζουν, διαδίδοντας ψευδείς ειδήσεις και εκτοξεύοντας ύβρεις σε όσους αντιστέκονται, ακόμα και όσοι προσποιούνται ότι δεν αντιλαμβάνονται τις διαστάσεις του προβλήματος, προδίδουν την ίδια τους την πατρίδα.

 

Διαβάστε επίσης:  Χριστιανισμός και Ισλαμισμός: Η Σύγκρουση των Κόσμων

 

 

Σημείωση: Η κεντρική φωτογραφία είναι από βίντεο που τράβηξε ο Στέλιος Δεμερτζής την Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου η οποία ξέσπασε  κοντά στο ΚΥΤ της Σάμου για την οποία υπήρξαν 6 προσαγωγές. 

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Geopolitics & Daily News Copyrights Reserved 2024