19/03/2024

Ούτση Χρύσα: Ας προστατεύσουμε την Θράκη. 

Ούτση Χρύσα- Μέλος της εκτελεστικής επιτροπής και του εθνικού συμβουλίου των Ανεξάρτητων Ελλήνων

Συνέντευξη στη Γιώτα Χουλιάρα για λογαριασμό του Geopolitics 

Έχετε σπουδάσει εγκληματολογία. Πρόκειται για έναν ιδιαίτερο και πολυσύνθετο κλάδο. Θα μπορούσατε να μας δώσετε έναν ορισμό της; 

Ναι, είμαι πτυχιούχος Εγκληματολογίας και, όντως, είναι ένας ιδιαίτερος και πολυσύνθετος κλάδος. Εγώ πήρα την κατεύθυνση Criminology and Criminal Justice που δίνει βάση στα αίτια του εγκλήματος, στα πορτραίτα του θύτη και τους θύματος, στον τόπο του εγκλήματος, την παραβατικότητα/καταστολή και την διαπραγμάτευση, δεν έχει να κάνει, δηλαδή, με την εργασία του δικηγόρου, αλλά με την εργασία της αστυνομίας και την αντιεγκληματική πολιτική. Η Εγκληματολογία είναι  multidisciplinaire. Προϋποθέτει χρησιμοποίηση πολλών άλλων κλάδων όπως ποινικό δίκαιο, ψυχολογία, βιολογία, ανθρωπολογία, ιατρική, τοξικολογία, κλπ. Σαν γενικό ορισμό θα έλεγα προσφέρει ως επιστήμη, την εξήγηση των αιτίων του εγκλήματος με πρωτεύον μέγεθος τον άνθρωπο και προτείνει μέτρα που στοχεύουν στην αντιμετώπιση του εγκλήματος.

Τι ήταν αυτό που σας έκανε να ασχοληθείτε με την εγκληματολογία;

Το πρώτο μου πτυχίο ήταν η Ψυχολογία. Εκείνο το διάστημα η τότε κυβέρνηση και ο τότε υπουργός δημόσιας τάξης έλεγε ότι θα πρέπει στην ελληνική αστυνομία να μπουν επιστήμονες με κατάρτιση πάνω στο έγκλημα και την καταστολή. Πήγα, λοιπόν, εξωτερικό ήρθα με το πτυχίο και το «ωραίο»…. αυτή η προκήρυξη δεν ήρθε ποτέ! Μπόρεσα, όμως, για 10 χρόνια να προσφέρω τις γνώσεις μου, τουλάχιστον, ως ωρομίσθια καθηγήτρια στις σχολές αστυνομίας και να καμαρώνω για τις επιτυχίες της ελληνικής αστυνομίας και των άξιων στελεχών της.

Πριν από ενάμιση περίπου χρόνο, ο ψευδομουφτής Ξάνθης Αχμέτ Μέτε κατέθεσε μήνυση εναντίον σας γιατί αντιδράσατε έντονα σε όσα συνέβησαν στην κηδεία στρατιώτη στη Γλαύκη.  Θα θέλαμε να μας να ενημερώσετε για την εξέλιξη αυτής της τόσο σοβαρής υπόθεσης. Ποια η αντίδραση της επίσημης πολιτείας,

Ο ψευδομουφτής Ξάνθης Αχμέτ Μέτε και ο ιμάμης του κατέθεσαν μήνυση εναντίων μου όχι γιατί αντέδρασα, αλλά γιατί κατέθεσα στις ελληνικές αρχές αυτά που είδα σε εκείνη την κηδεία, μετά από κλήση τους! Αν είχα αρνηθεί με την δικαιολογία δεν ξέρω, δεν είδα όπως τόσοι άλλοι, δεν θα κατέθεταν και μήνυση. Σε όλους αυτούς, λοιπόν, που ήταν εκεί και «κρυφτήκαν» πίσω από μένα, τους αφιερώνω την καταδικαστική απόφαση της ελληνικής δικαιοσύνης σε αυτά τα άτομα! Με την ελληνική σημαία δεν ήταν τα γεγονότα όπως τα μετέφεραν ορισμένα ΜΜΕ, δεν πέταξαν, ούτε έκαψαν την σημαία, δεν θα μπορούσαν άλλωστε με τόσο στρατό και κόσμο. Από τις καταθέσεις τους κατά την άποψη μου προκύπτει μεθόδευση για την απομάκρυνση της σημαίας από το φέρετρο. Επικαλέστηκαν ότι η θρησκεία τους απαγορεύει πάνω από το πράσινο σάβανο να τοποθετείτε η σημαία. Αυτό δεν ισχύει ούτε στο Κοράνι, αλλά και σε κανένα άλλο θρησκευτικό βιβλίο του Ισλάμ. Και ο κόσμος που αντέδρασε, αντέδρασε από αυτό. Η επίσημη πολιτεία άφησε τις ελληνικές αρχές, αστυνομικές και δικαστικές, να κάνουν την δουλεία τους και έχουμε σήμερα μια καταδικαστική απόφαση. Ο σκοπός τους ήταν η προβοκάτσια, δηλαδή, να επιβάλλουν τον υπάλληλο της Άγκυρας κ.Αχμέτ Μέτε ως «εκλεγμένο» μουφτή σε μια στρατιωτική κηδεία μπροστά στις ελληνικές στρατιωτικές αρχές.

Ποια η κατάσταση αυτή τη στιγμή με την μουσουλμανική μειονότητα στην περιοχή της Θράκης; 

Οι μουσουλμάνοι συμπολίτες μου ως Έλληνες πολίτες ζουν την δύσκολη καθημερινότητα της επιβίωσης,  όπως όλοι και καταδικάζουν γεγονότα που απειλούν την νοημοσύνη και την ηρεμία τους. Αγαπούν την Ελλάδα και δεν θέλουν να ασχολούνται με τα άκρα, που απειλούν την αρμονική συνύπαρξη. Ξέρετε είναι πάρα πολύ δύσκολο να ζεις στην ελληνική επικράτεια, να προσπαθείς να επιβιώσεις, να μεγαλώσεις τα παιδιά σου σωστά και να βρίσκεις συνεχεία μπροστά σου τον ξένο παράγοντα, είτε το προξενείο, είτε τους υπαλλήλους του, και σε αυτό φταίει η ελληνική πολιτεία διαχρονικά.

Να εξηγήσω τι ακριβώς εννοώ δίνοντας ένα παράδειγμα: Ένα παιδί που μαθαίνει το Κοράνι στην τουρκική γλώσσα είναι δυνατόν να μην συνδέει την θρησκεία με την Τουρκία;
Αυτό το εκμεταλλεύεται η Άγκυρα και το χρησιμοποιεί για τον εκτουρκισμό των Ελλήνων μουσουλμάνων. Το θετικό είναι ότι η νεολαία με υψηλό επίπεδο μόρφωσης πλέον και με την επιλογή πολλών από αυτών να σπουδάσουν στην Ελλάδα, δεν επιτρέπει να παίζονται τέτοιου είδους προπαγανδιστικά παιχνίδια στις πλάτες τους.

Η Τουρκία επιμένει να χαρακτηρίζει τους Έλληνες Μουσουλμάνους της Θράκης ως τουρκική μειονότητα. Ποια η στάση και η απάντησή σας; 

Η Τουρκία απευθύνεται σε συγκεκριμένο ακροατήριο! Οι μουσουλμάνοι της Θράκης είναι Έλληνες πολίτες . Βάσει του άρθρου 45 της Συνθήκης της Λωζάνης είναι η μόνη ρητά αναγνωρισμένη μειονότητα ως θρησκευτική, που χωρίζονται στους πομάκους, τσιγγάνους και τους αυτοπροσδιοριζόμενους τουρκογενείς. Η μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης λοιπόν, δεν είναι και δεν μπορεί να ονομαστεί τουρκική, γιατί κάτι τέτοιο θα καταπατούσε το δικαίωμα των άλλων μουσουλμανικών ομάδων της Θράκης στον αυτοπροσδιορισμό, τον οποίο η Ελλάδα σέβεται.

Ποιο μήνυμα θα θέλατε να στείλετε στους Έλληνες Μουσουλμάνους της περιοχής;

Έχουμε την τύχη ως Θρακιώτες να ζούμε σε έναν ευλογημένο τόπο με δυο διαφορετικές θρησκείες, αρμονικά, με σεβασμό και αγάπη ο ένας για τον άλλον.  Όπως και να αυτοπροσδιορίζεστε, μην επιτρέπετε σε κανέναν να προσβάλει την πατρίδα μας . Η δική μας Ιθάκη είναι η Θράκη. Εδώ γεννηθήκαμε, εδώ θα δημιουργήσουμε για τις επόμενες γενιές, εδώ θα πεθάνουμε. Ας την προστατέψουμε σαν μια γροθιά, όπως οι πρόγονοι μας.

Ολοκληρώνοντας την συνέντευξη θα ήθελα το σχόλιο σας για το ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων, οι διαπραγματεύσεις του οποίου βρίσκονται σε εξέλιξη ενώ αναμένουμε και το μεγάλο συλλαλητήριο των ομογενών και των Παμμακεδονικών Οργανώσεων στις 18 Μαρτιου στη Νέα Υόρκη. 

Ως χώρα επιθυμούμε την ευημερία του λαού των Σκοπίων. Θα πρέπει όμως και η κυβέρνηση του κ. Ζάεφ να το θέλει, αλλάζοντας, όχι μόνο το αεροδρόμιο, τις πλατείες και τους δρόμους αλλά το σύνταγμα της! Δεν έχουμε Μακεδονικό, αλλά Σκοπιανό και ο μονόδρομος είναι δικός τους και όχι της χώρας μας. Η Ελλάδα θα βοηθήσει, αλλά απαιτώ ως απόγονος της αληθινής ιστορίας, να προστατέψει το όνομα της Μακεδονίας, λαμβάνοντας ουσιαστικά το μήνυμα των απανταχού Ελλήνων.

Μετά τον πόλεμο λάθη και υποχωρήσεις έγιναν πολλές, η κυβέρνηση αυτή ήρθε για να διορθώσει τα λάθη και στα εθνικά λάθη πάμε από την αρχή και όχι από την «άνω κάτω τελεία». Η θέση των Ανεξάρτητων Ελλήνων και θέση που ψήφισα μέσα από τα συνέδρια μας, είναι «όχι» στο όνομα «Μακεδονία» ή παράγωγο του ονόματος αυτού για τα Σκόπια. Ο «όρος» Μακεδονία δεν είναι κενό γράμμα, δεν είναι μία λέξη χωρίς σημασία. Για τους Σκοπιανούς υποδηλώνει μια «ταυτότητα». Εμείς αποδεχόμαστε το αυταπόδεικτο της ιστορίας, ότι δεν υπάρχει «μακεδονικό έθνος». Η Μακεδονία είναι Ελλάδα και θα το υποστηρίξουμε μέσα στην κυβέρνηση ως «στρατιώτες» με επιχειρήματα και όχι ως «λιποτάκτες» σε μια τόσο σοβαρή ιστορική στιγμή και ευθύνη.

 

 

 

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Geopolitics & Daily News Copyrights Reserved 2023