28/03/2024

Commerzbank: Τα κέρδη της τουρκικής λίρας μπορεί να μην έχουν διάρκεια

Η ανάκαμψη της τουρκικής λίρας μετά την αιφνιδιαστική αύξηση των τουρκικών επιτοκίων χθες ενδεχομένως να μην έχει διάρκεια, προειδοποιεί σε ανάλυση της η Commerzbank, επισημαίνοντας ότι η κεντρική τράπεζα της χώρας θα πρέπει να δεσμευτεί και για νέες αυξήσεις των επιτοκίων εφόσον χρειαστεί.

Η λίρα αντέδρασε θετικά, “έστω και περιορισμένα” μετά την αύξηση του βασικού επιτοκίου κατά 200 μονάδες βάσης στο 10,25% την Πέμπτη από την κεντρική τράπεζα της χώρας, αναφέρει η Commerzbank.  Αυτό “ενδεχομένως [αντανακλά] την εξάλειψη των αρνητικών θέσεων” που έβλεπαν την περαιτέρω αποδυνάμωση του νομίσματος, αναφέρουν οι αναλυτές της Commerzbank.

“Για να έχει η αύξηση ένα πιο ορατό μεσοπρόθεσμο αντίκτυπο, ωστόσο, η αγορά θα πρέπει να πειστεί ότι η κεντρική τράπεζα είναι σε θέση να δρομολογήσει έναν σταθερό κύκλο αυξήσεων, εάν χρειαστεί”, προσθέτουν.

Το τουρκικό νόμισμα συνεχίζει να ενισχύεται σήμερα, με το USD/TRY να χάνει 0,7% στο 7,5684, έχοντας νωρίτερα φτάσει σε χαμηλό μιας εβδομάδας στο 7,5010 και το EUR/TRY να υποχωρεί 0,9% στο 8,8180.

 

ΠΗΓΗ: Capital.gr 

 

 

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Geopolitics & Daily News Copyrights Reserved 2024