25/04/2024

DAESH και όχι Ισλαμικό Κράτος (ISIS)

 

Ήταν Φεβρουάριος του 2015 στη Μοσούλη όταν οι φανατικοί τρομοκράτες του Ισλάμ, οι τρελοί του Θεού όπως θα μπορούσαμε να τους αποκαλέσουμε, απείλησαν με κόψιμο της γλώσσας όσους τους αποκαλούν DAESH θεωρώντας πως μια τέτοια ενέργεια είναι ένδειξη έλλειψης σεβασμού προς το πρόσωπό τους….

Την απειλή,μάλιστα, επανέλαβαν και τον Ιούνιο του 2015 παρουσία δημοσιογράφων επιβάλλοντος τον όρο Ισλαμικό Κράτος (ISIS) για την τρομοκρατική τους οργάνωση.

Οι τρομοκράτες μισούν τον όρο DAESH, το αραβικό ακρωνύμιο που προέρχεται από το al-Dawla al-Islamiya al-Iraq al-Sham, δηλαδή Ισλαμικό Κράτος του Ιράκ και του Λεβάντ, το γνωστό σε όλους μας ISIL (Islamic State of Iraq and the Levant). O λόγος είναι γιατί το Daesh ως λέξη συγχέεται στα αραβικά με το Dahes που σημαίνει «σπέρνω τη διχόνοια» και «φανατικός που επιβάλλει τις ιδέες του στον άλλον».

 

Στην προσπάθεια τους λοιπόν να εξαλείψουν το αραβικό ακρωνύμιο αλλά και να ενώσουν το ISIS (IslamicState in Iraq and Syria) και το ISIL ( Islamic State of Iraq and the Levant) δημιούργησαν το IS (Islamic State) αυτοανακηρύσσοντας εαυτούς σε κράτος.

Μόνο που οι τρομοκράτες δεν είναι κράτος αλλά μια οργάνωση που δεν αξίζει το σεβασμό μας. Ας συνεχίσουμε λοιπόν να τους αποκαλούμαι DAESH δείχνοντας τους ότι η προπαγάνδα τους δεν πιάνει. Προπαγάνδα στην οποία έχουν επενδύσει πολλά ειδικά μέσω διαδικτύου.

 

Γιώτα Χουλιάρα για το Geopolitics & Daily News

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Geopolitics & Daily News Copyrights Reserved 2024