19/04/2024

Στ. Λυγερός: Αλλαγή πίστας από την Τουρκία

Η Ελλάδα πρέπει να δει τα νέα δεδομένα

Η Ελλάδα δεν επιζητεί την αναμέτρηση με την Τουρκία, ιδίως στη θέση της οικονομικής κατάστασης που βρίσκεται εδώ και 8 χρόνια, αλλά ούτε ο Ερντογάν επιθυμεί με όλα τα μέτωπα του ανοιχτά, μία σύγκρουση με την Ελλάδα. Η Τουρκία έχει αλλάξει πίστα με την επιθετική της πολιτική σε όλη την περιοχή και ασφαλώς και ως προς τα ελληνοτουρκικά και την Κύπρο, λέει ο αρθρογράφος και επικεφαλής του slpress.gr Σταύρος Λυγερός, στο Ράδιο 98.4.

Η Ελλάδα δεν μπορεί να είναι εκτός πραγματικότητας από αυτή την παραδοχή πλέον, ούτε μπορεί με χαλαρότητα να θεωρεί παροδικά τα γεγονότα, αλλά διαρκώς αυξανόμενης έντασης από την πλευρά του επιτελείου του Ερντογάν.

Η Ελλάδα δεν επιζητεί την αναμέτρηση με την Τουρκία, ιδίως στη θέση της οικονομικής κατάστασης που βρίσκεται εδώ και 8 χρόνια, αλλά ούτε ο Ερντογάν επιθυμεί με όλα τα μέτωπα του ανοιχτά, μία σύγκρουση με την Ελλάδα.

Προτιμά μέσω των απειλών πολέμου την υποταγή της Ελλάδας και της Κύπρου στις επιδιώξεις της, ενώ την ίδια ώρα είναι ακόμη θολό το τοπίο για την σχέση των ΗΠΑ με την Τουρκία και που θα οδηγηθούν αυτές με επίκεντρο τα ενεργειακά και την Κυπριακή ΑΟΖ, σημείωσε μεταξύ άλλων στην ανάλυση του ο Σταύρος Λυγερός, σημειώνοντας ότι χωρίς αποφασιστική αποτροπή πλέον, οι απαιτήσεις Ερντογάν θα γίνουν ακόμη πιο πιεστικές και με νέα επεισόδια.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Geopolitics & Daily News Copyrights Reserved 2024