19/04/2024

Τουρκία: Οι φήμες και τα ονόματα του ανασχηματισμού

Γράφει ο Πέτρος Κράνιας 

Μία πολύ περίεργη είδηση ή έστω εικασία κυκλοφόρησε στην Τουρκία και αφορά τον επικείμενο ανασχηματισμό του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Πέραν των ονομάτων που δίνουν και παίρνουν, αλλά και τις ετοιμασίες που κάνει το Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης για να αλλάξει τον νόμο για τις εκλογές και τα πολιτικά κόμματα ώστε να βγει εν τέλει ωφελημένος ο Τούρκος πρόεδρος, ένα δημοσίευμα στην τουρκική φιλοκυβερνητική εφημερίδα Sözcü, έρχεται να ξυπνήσει μνήμες… Ιμίων.

Ο αρθρογράφος της εφημερίδας Sözcü, Ραχμί Τουράν, έγραψε : “Αναμένονται αλλαγές στην κυβέρνηση. Υπάρχουν παράξενα νέα που κυκλοφορούν στα παρασκήνια του AKP: Η πρώην πρωθυπουργός Τανσού Τσιλέρ θα είναι υπουργός Εξωτερικών. Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς, ο Μεβλίτ Τσαβούσογλου θα φύγει, η Τσιλέρ θα έρθει! Μπορεί να είναι απλά κουτσομπολιό!”, είπε, χωρίς να κανέναν μέχρι στιγμής ούτε να επιβεβαιώνει αλλά ούτε και να απορρίπτει τους ισχυρισμούς. εξέφρασε τη γνώμη του.

Πέραν του δημοσιεύματος, στο διαδίκτυο στην Τουρκία έχει αρχίσει να κυκλοφορεί τις τελευταίες ώρες ένα χαρτί. Κανείς δεν γνωρίζει την αληθινή του προέλευση ή αν είναι καν αυθεντικό. Όμως αναφέρει ότι προέρχεται από την προεδρία της Τουρκίας και αφορά στις αποφάσεις που έχει λάβει ο Ερντογάν για τα νέα πρόσωπα. Με ημερομηνία 29 Μαρτίου, το έγγραφο δείχνει ότι θέσεις υπουργών καταλαμβάνουν οι εξής:

Μπεράτ Αλμπαϊράκ: υπουργός Ενέργειας
Χουσεΐν Αϊντίν (CEO της Ziraat Bankası): υπουργός Οικονομίας
Ιμπραΐμ Καλίν: υπουργός Εξωτερικών
Λουτφί Ελβάν: υπουργός Οικονομικών (παραμένει στη θέση του)

Πέραν των παραπάνω, το σημαντικότερο, αν φυσικά η λίστα περιέχει έστω και την παραμικρή δόση αληθείας, είναι το γεγονός ότι το… δαχτυλίδι δίνεται στον Σουλεϊμάν Σοϊλού, ο οποίος θα αναλάβει αντιπρόεδρος.

πηγή: Capital.gr 

 

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Geopolitics & Daily News Copyrights Reserved 2024