19/04/2024

Καθοριστική η παρέμβαση των AHEPANs στη «νέα μάχη της Κρήτης». Απετράπη εκδήλωση-πλυντήριο της ναζιστικής εισβολής

Γράφει ο Πεταλάς Σάββας

Οι AHEPANs Ελλάδος με άμεση παρέμβαση τους και ενημέρωση των αρμόδιων στρατιωτικών και κυβερνητικών αρχών συνέβαλαν καθοριστικά να ματαιωθεί το ναζιστικό όνειδος σε βάρος της πατρίδας , των νεκρών της Μάχης της Κρήτης και των περήφανων κατοίκων της.

Η παρέμβαση υπό μορφή ενημέρωσης και διαβήματος έγινε από τον Κυβερνήτης Ελλάδος AHEPA κ Κωνσταντίνος Βαρσάμης στον Υπουργό Άμυνας κ Παναγιωτόπουλο και στον ΑΓΕΕΘΑ κ Φλώρο, οι οποίοι ακύρωσαν άμεσα την προγραμματισμένη φιέστα ιστορικού «ξεπλύματος» της Ναζιστικής εισβολής με αφορμή τα 80 χρόνια  από τη Μάχη της Κρήτης.

Νωρίτερα, εντός των AHEPANs είχε προηγηθεί η κινητοποίηση του Chapter 10 της Επιτροπής Γεωπολιτικών Θεμάτων υπό τον Κυβερνήτη Ευρώπης κ Πιτύρη  και του Προέδρου της Καθηγητή του ΕΚΠΑ κ Μάζη.

Όλα ξεκίνησαν από το πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδας Δημοκρατία που αναδείκνυε το θράσος της οργάνωσης  «Ευρωπαϊκή Ένωση Αλεξιπτωτιστών» η οποία διοργάνωνε εκδήλωση τον ερχόμενο Μάιο στην Κρήτη για «να τιμήσουν τη γενναιότητα των Γερμανών αλεξιπτωτιστών».  Ως σκοπός αυτής της πρωτοβουλίας στην ιστοσελίδα της οργάνωσης  αναφερόταν ξεκάθαρα η απόδοση τιμών στους αδελφούς  Γερμανούς Αλεξιπτωτιστές που πριν 80 χρόνια  υλοποίησαν επιτυχώς την πρώτη στην Ιστορία αερομεταφερόμενη επιχείρηση με την ονομασία Επιχείρηση Ερμής!!!.

Βέβαια, για ευνόητους λόγους και προκειμένου να καμουφλαριστεί ο θαυμασμός στους Γερμανούς εισβολείς, η οργάνωση επεσήμαινε ότι παράλληλα θα τιμούσαν και τη γενναιότητα των συμμαχικών δυνάμεων, που από κοινού με Έλληνες στρατιώτες και Κρητικούς, πολέμησαν στη Μάχη της Κρήτης.

Το περιεχόμενο όμως της ιστοσελίδας της «Ευρωπαϊκής Ένωση Αλεξιπτωτιστών»  όπως και το πρόγραμμα των δραστηριοτήτων που σχεδίαζαν στην Κρήτη καταδεικνύει ότι αποκλειστικός στόχος των εκδηλώσεων ήταν οι συμμετέχοντας να βιώσουν τα γεγονότα από την οπτική γωνία των Γερμανών αλεξιπτωτιστών του Γ Ράιχ. Χαρακτηριστικά θα πραγματοποιείτο  αναπαράσταση αλμάτων με αλεξίπτωτο εκεί που έπεσαν οι Γερμανοί αλεξιπτωτιστές, επισκέψεις σε τοποθεσίες των γερμανικών προσγειώσεων, μνημεία και μουσεία.  

«Δηλαδή ο κόσμος το’ χει τούμπανο και οι διοργανωτές κρυφό ναζιστικό καμάρι»

Η ευτυχώς ακυρωθείσα εκδήλωση, όπως και ορισμένες περίεργες απόψεις που άρχισαν να διατυπώνονται συστηματικά από Γερμανούς ερευνητές και ιστορικούς, κάθε άλλο παρά συμπωματική μπορεί να χαρακτηριστεί.  Καθόλου τυχαία πρόσφατα ο Γερμανός καθηγητής κ. Ρίχτερ υποστήριξε ότι τα  ναζιστικά εγκλήματα και αντίποινα κατά των αμάχων Κρητικών είναι νομικά  δικαιολογημένα!!!. Ο κ. Ρίχτερ ανερυθρίαστα  διατύπωσε  την καινοφανή επιστημονική θεωρία ότι τα ναζιστικά στρατεύματα είχαν κάθε δικαίωμα να εκτελούν αμάχους που αντιστέκονται  διότι αυτοί δεν ανήκουν σε τακτικά στρατεύματα και δεν προστατεύονταν από τις προβλέψεις της συνθήκης της Γενεύης!!!.

Είναι φανερό ότι στα πλαίσια εδραίωσης της γερμανικής πρωτοκαθεδρίας στην Ευρώπη υπάρχει συστηματική προσπάθεια να αναθεωρηθεί το ναζιστικό παρελθόν,  εξωραΐζοντας τις γερμανικές θηριωδίες και πρακτικές σε βάρος των λαών που αντιστάθηκαν. Ένα ιστορικό πλυντήριο είναι απαραίτητο για να ξεπλυθεί από την ιστορική φόρτιση του γερμανικού σοβινισμού, η παρούσα εμμονή των γερμανικών ηγεσιών να δρουν ως οικονομικοί επικυρίαρχοι με έντονο το  υποκριτικό στοιχείο μίας δήθεν προτεσταντικής ηθικής και τιμωρητικής διάθεσης.

Τέλος, να μην λησμονούμε ότι το θέμα του κατοχικού δανείου και των αποζημιώσεων λόγω των ναζιστικών θηριωδιών, προκειμένου να παραγραφεί ιστορικά και νομικά, θα πρέπει να επέλθει λήθη κυρίως στον ελληνικό λαό αλλά και εξωραϊσμός και απενοχοποίηση του γερμανικού λαού για τη δράση των προγόνων του υπό τη ναζιστική ηγεσία.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Geopolitics & Daily News Copyrights Reserved 2024